Witam. Problem polega na tym amianowicie, wymieniłem wszystkie świece bezpieczniki sprawdzone przekaznik dziala a kontrolka świec nadal miga i pokazuje kod usterki P0380. Nawet gdy powącha samostarta nadal nie odpala, paliwo 100% ok. Czy w filtrze paliwa znajduje sie podgrzewacz? Ślicznotka to 166 jtd 150km 2004r.

P0380 Glow Plug Circuit A Malfunction - sprawdź kable i podłączenie ze świecami żarowymi
Alfa Romeo - "bez serca bylibyśmy jedynie maszynami"
Moja AR 166 2,4 JTD 20V Sporttronic

W takim razie, niech Ci jeszcze sprawdzą ciśnienie paliwa

A sprawdzałeś filtr paliwa? Może klasycznie kisiel się zrobił i zatkało...

Nie możliwe z tym kiślem o paliwo umiem zadbac jeżdze ciezarówką i wiem jak o paliwo zadbac nie takie mrozy sie przetrwało na wschodzie. D zis przy mniejszym mrozie zagadała bez problemu. ale świeca miga nadal. Co tam jeszcze mozna sprawdzic?

wyjmij zdejmij kapselek od jednej świecy skorzystaj z miernika uniwersalnego i sprawdź czy po przekręceniu stacyjki masz na nim napięcie jeżeli tak to świece się grzeją jeżeli nie to wina albo przekaźnika świec który jest przykręcony obok filtra paliwa (co jest raczej mało prawdopodobne) ale w takim przypadku stawiał bym na bezpiecznik obok zbiorniczka z płynem hamulcowym 70A. Jeżeli jednak świece działają to bardzo możliwe że w filtrze paliwa masz budyń jeżeli tak to filtr jest do wymiany ale żeby się upewnić że to ta przyczyna to wykręć filtr zabierz do domu niech się ogrzeje potem go wkręć powinien odpalić.

Automat grzania świec masz do wymiany.
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000

A gdzie ten automat grzania swiec sie znajduje?

Moduł (centralka) na schemacie. Jak masz niedoładowany aku to też może nie dawać wystarczająco prądu lub wystarczająco długo
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki