• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Nie działa nawiew, oświetlenie wnetrza, termometr, centralny zamek

Auto
alfa 166 2.0 tb Azzurro Nuvola 1999 Super lpg
Witam mam wielki problem próbowałem wymienic żarówki oswietlenia wnetrza na podsufitce i tą blaszka(odbłysnik) jakoś nie fortunnie dotknełem tą płytke scaloną
i zaiskrzyło... po tym nie działa ogrzewanie termometr centralny z pilota (jak wkładam kluczyk i przekręcam to działa zamek) oświetlenie wnetrza to tyle co zauważyłem.
na ekranie pisze: "MOMENTARY CONNECTION TO AIR CONDITIONER FAULTY"

Nie wiem co robić prosze o pomoc:(

---------- Post added at 19:07 ---------- Previous post was at 18:55 ----------

równiesz nie działa klima dosłownie nic z nawiewu ani z klimy, nawet nie słysze sterowania dmuchawą

sprawdz bezpieczniki pod maską, tam masz od nawiewu.

---------- Post added at 19:28 ---------- Previous post was at 19:24 ----------

pod maską masz bezpieczniki u góry na podszybiu musisz odkręcic plastik zaraz pod wycieraczkami, lub w bagażniku po prawej stonie

sprawdz bezpieczniki pod maską, tam masz od nawiewu.

---------- Post added at 19:28 ---------- Previous post was at 19:24 ----------

pod maską masz bezpieczniki u góry na podszybiu musisz odkręcic plastik zaraz pod wycieraczkami, lub w bagażniku po prawej stonie

mam w bagazniku ale tam są nie podpisane i wydają sie całe sprawdzałem a pod maską gdzie? chodzi o ten bezpiecznik nawiewu

---------- Post added at 19:37 ---------- Previous post was at 19:34 ----------

jezeli taki jest.

sprawdź wszystkie bezpieczniki także te przy twoim lewym kolanie. Tam są od nawiewu oświetlenia i zapewne od klimy. prosta sprawa. Na bank tam ci sie spaliły. Na 98%

na bank to ci sie spaliły przekaźniki za ICS'em, dojście od strony nóg pasażera. Są tam kolorowe przekaźniki, powyciągaj i sprawdź.

sprawdź wszystkie bezpieczniki także te przy twoim lewym kolanie. Tam są od nawiewu oświetlenia i zapewne od klimy. prosta sprawa. Na bank tam ci sie spaliły. Na 98%

niestety sprawdzilem wszystkie i są ok widzisz i tu sie rodzi pytanie...
to musi byc jakis inny od wszystkiego tego co mi nie dziala nie wiem co ma wspólnego lampka oswietlenia do ogrzewania, nawiewu ,termometru, klimy. nawet zamykanie i otwieranie z pilota nie działa:( o co w tym wszystkim chodzi:( a i oswietlenia calego wnetrza, nawet jak otwieram dzwi lampki sie nie palą. to przynajmiej jeden bezpiecznik by był spalony a tu wszystkie całe.
te z tyłu tez wydają sie całe. Gdzie szukac przyczyny??:(

wlej se wiadro zimnej wody do du... i na spokojnie sprawdz wszystkie bezpieczniki dokładnie!!! te na podszybiu przednim tez (tam gdzie jest filtr pyłkowy) raczej tam sie zjarał mi sie wydaje.

wiedziec to ty bedziesz jak sprawdzisz:)

Sprawdź bezpiecznik pudełko B5 ( w środku sa 2 X 60A) na podszybiu oraz bezpieczniki B4 i B2 na akumulatorze.

dzieki wszystkim za pomoc sprawa załatwiona
temat do zamkniecia:)

Wypadałoby napisać co było przyczyna problemów dla potomnych mających identyczne zagwozdki.

i tak niestety wygląda.. u niektórych alfoholictwo.. pojawiają sie na forum gdy maja problemy.. a później słuch o nich ginie... do następnej awarii

grosii dzieki miałes racje bezpieczniki ja nie wiem jak mogłem nie widziec ze jest przepalony..... hehe wstyd jak nie wiem co!!

Dzieki za pomoc wszystkim:)

---------- Post added at 17:57 ---------- Previous post was at 17:56 ----------

Wypadałoby napisać co było przyczyna problemów dla potomnych mających identyczne zagwozdki.

sorki:)
już napisałem:)

Witam mam ten sam problem chciałem zamontować nowe podsiwienie w bagażniku i chyba zrobiłem jakieś spięcie po czym przestał działać mi centralny zamek nawiew i podwietlenie w kabinie oraz w drzwiach. Problem w tym że sprawdziłem wszystkie bezpieczniki i są dobre więc gdzie szukać dalej ?? Pozdrawiam :)

Amortyzatory
Powrót