Witam. Po włączeniu klimatyzacji wyświetlił sie taki komunikat;
Air conditioner faulty. Please contact workshop!
O czym to do mnie rozmawia?!?!?!![]()
Witam. Po włączeniu klimatyzacji wyświetlił sie taki komunikat;
Air conditioner faulty. Please contact workshop!
O czym to do mnie rozmawia?!?!?!![]()
Niestety musisz nabić odczynnik i pewnie olej do Klimatyzacji. Tłumaczenie"Klimatyzator uszkodzony. Prosimy o kontakt z warsztatem"
zerknij w przyklejone wątki, temat 3 od góry...
przyłącze się do tematu, u mnie jak zrobie 16 stopni to przez kilka sekund temperatura na kompie miga. Czy to może oznaczać ,że klima jest pusta???
a co to może być chyba , że chodzi o to że w samochodzie jeszcze niema takiej temp. bo mi zawsze miga jak temp. jest niższa niż na zewnątrz. Czy to to??
Ja miałem rozpinaną klimę przy wymianie nagrzewnicy, wypuszczony czynnik z układu. Zauważyłem, że temperatura "migała" jak ustawiałem niższą niż na zewnątrz - wydaje mi się że miga gdy nie może ruszyć sprężarki i nie jest w stanie obniżyć temperatury (czyli klima nie działa). Dzisiaj nabiłem klimę i już nic nie miga, no i oczywiście chłodzi.
Witam u mnie tez sie to dzis pojawiło ;/ wrr a mialem przed zimna ten sam problem i mialem to zrobione. Tez bylo cos z klapka która sie zacineła ! I teraz juz sam nie wiem co teraz i znowu bedzie trzeba dochodzic ;/ Wiec teraz nie wiem jaki to moze byc problem !
ma ciśnieniomierz tuż przy miejscach do nabijania pod osłonami prawego amortyzatora taka bulwa z elektryką ; +-50g czynnika i klima wariuje -za dużo czynnika klima odpali a po wzroście ciśnienia kompresor się zatrzymuje a jak jest za mało czynnika wtedy chłodzi nie wydajnie; miałem problemy z klimą i objaśnił mi to właściciel ASO Nagórscy znawca i pasjonat Belli. Ile ma być czynnika jest na nalepce z przodu plastikowej osłony chłodnicy miejsce jest wydziurkowan, należy siędo tego stosować co do grama.
Ostatnio edytowane przez mikell0 ; 24-03-2012 o 11:49