Felgi do 166

kobielczak

Nowy
Auto
GT 2.0 JTS
Cześć!
Z tego powodu, że chwilowo jestem poza możliwością surfowania po forum (korzystam z telefonu), chciałbym się zapytać jakie dokladnie felgi pasuja do naszej alfy?

Wiem, ze 17 lub 18 wejdą (z odpowiednimi oponami) ale bardziej chodzi mi o ET felg i pozostałe informacje.
Rozstaw śrub - znam aczkolwiek co oznaczają pozostałe parametry felg?

Na allegro każdy komplet oprócz rozmiaru w calach ma informacje takie jak: "ET" i szerokość felg.

Może ktoś z was przedstawić mi jakieś parametry, które musi spełniać felga aby pasowała do 166?

Drugie pytanie - czy ktoś posiada zdjęcia 166 z felgami 17 albo 18 - aczkolwiek na standardowym zawieszeniu (bez obniżenia?)

Pozdrawiam serdecznie!

U mnie na 17" wygląda to tak:
Pokaż załącznik 78279

Zdjęcie trochę słabej jakości, w dodatku z sierpnia bodajże, ale wygląda to mniej więcej tak. (AEZ Lascar + 225/45/17)

(P.S. Tutaj jeszcze zdjęcie przed wymianą sprężyn z przodu na nowe, więc zawiecha jest niżej niż powinna być. Jutro zrobię nowe zdjęcie, tyle że tam już będzie brudna :) )

Ostatnia edycja:
Ja mam 18x8 ET 42. Weszły prawie "na styk"obok zacisków i "o włos od wachacza z tyłu. Aha opony 235/40/18. fabryczna 18 ma 8 cali i ET 36.5.
Pozdrawiam.

18" od brery et identyczne co w oryginalnych od 166 bo porównywałem ale teraz nie pamiętam :/.

Uploaded with ImageShack.us

A co jeśli chciałbym 16stki? Czy coś po za oryginalnymi 16stkach od 166 wejdzie?

A co jeśli chciałbym 16stki? Czy coś po za oryginalnymi 16stkach od 166 wejdzie?

Ciężko będzie na brembo. Bez przymiarki bym nie kupował bo samo ET i szerokość felgi nie gwarantuje tego że wejdą na brembo.

- - - Updated - - -

O tu masz.....
http://www.alfaclub.pl/forum/viewtopic.php?t=38168

GrzesiuSiedlce - to na oryginalnym zawieszeniu?
Jakie "wymiary" na felga - bo ze 18 cali to wiem :)
Jaka opone masz zalozona? Nic nie przyciera?

Druga sprawa - to wlasnie zaciski z przodu. Nie znam sie na tyle - ale z tego co widzialem to zaciski z przodu mam o wiele wieksze niz tez tylu i nawet wieksze o tych do mialem w Gtv'ce...

Ma ktos moze zdjecie z 17nastkami?

Piotrex - twoj link / zalacznik nie dziala.

w moim poscie gdzie przedstawia sie autko zobaczysz moja alfke na 17`` felgach z oponami:
1. letnimi 205/45
2. zimowymi 225/55 - ale zalecam max profil oponki 45 bo 55 miesci sie na styk

Apropos oponek.... moj wujaszek pozbyl sie auta i zostaly mu 16`` zimowki po 2 sezonach jelsi ktos by potrzebowal to prosze o kontakt zrobie jakies foto i podesle zainteresowanymu

Ostatnia edycja:
Chyba skłaniam się ku 18 :))

Czekam jeszcze na czyjeś zdjęcia z 18nastkami na standardowym zawieszeniu :)

No jak 18" to jak dla mnie tylko oryginalne toory ze 166 TI po FL :D ale te co grzesiu ma też dają radę tylko że nie ten rozstaw śrub... Grzesiu chyba ma pływaki jak dobrze pamiętam.

Ze 166 po FL :P ten wzór został wprowadzony po lifcie. Wtedy były często spotykane. Ale Toora TI mmmmmyyyyyy.....

Zender Siena:wub: Achh z pakiecikiem Auto DS.... Marzenie. Szprychy tez zacne.
Ale najladniejsze to chyba te standardowe"horseshoe" 17` jak to angole na nie mówią.

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót