Strona 2 z 22 PierwszyPierwszy 123456789101112 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 216
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale 166 - Następca 164, czyli flagowa limuzyna Alfy Romeo. Powstała na tej samej platformie co Lancia Thema (posiadała FWD). Montowano w niej silniki: 2.0 TS, 2.0 V6 Turbo, 2.5 V6, 3.0 V6, 3.2 V6 oraz 2.4 JTD. Produkcję zakończono w 2007 roku, do dziś Alfa 166 nie doczekała się następcy.
    Użytkownik Romeo Avatar Kayrol
    Mieszka w
    domu
    Auto
    Crosswagon
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    6 d 5 h 11 m

Domyślnie

kmito, masz racje i nie masz racji rozmawiałem z tym panem i uprzedził mnie ze jeśli chce zrobić tak jak ty chciałeś to potrzebuje zainstalować program na kompie który będzie manipulował rozdzielczoscią, jesli podłącze samą płytke analogowo od strony dvd czyli h i v sync to płytka przerobi go na c sync do icsa
    sprawdzałem w odtwarzaczu tak jak ty mówisz łączenie się z monitorem, to dvd nie ma szyny monitor id data clock, ide 0 ani monitor for disply. Więc nie dotyczy mnie to, na całe szczęscie !

a ! zapomniałem, nie wypaliło ci z tym podłączeniem bo DVD nie ma szyny ID karta grafiki posiada dlatego monitor się grzecznie słucha.

2. # ADS
    Akwizytorka
    Mieszka w
    Milano

Użytkownik Romeo Avatar kmito
    Mieszka w
    Włocławek
    Auto
    166 3.0 V6 automat
    Czas spędzony na forum
    N/A

Domyślnie

Cytat Napisał Kayrol
    a ! zapomniałem, nie wypaliło ci z tym podłączeniem bo DVD nie ma szyny ID karta grafiki posiada dlatego monitor się grzecznie słucha.
    Nie no... Wypaliło.
    To było u dzieciaka w pokoju.
    Nie miał jeszcze PCeta a miałem za dużo monitorów.
    Kupiłem coś podobnego do tego:
    http://www.allegro.pl/item460459249_..._7_w_nowy.html
    Przy okazji miał jeszcze TV.
    Ale jakość obrazu to fatalna była.
    Fiat Stilo Abarth
    Saab 9-5 2.2 DiT
    Maserati 430

Mieszka w
    domu
    Auto
    Crosswagon
    Czas spędzony na forum
    6 d 5 h 11 m

Domyślnie

hehe, teraz to się nie dziwie będzie miód malina ! ;p

widać z z lewej strony jest vsync i hsync a z prawej juz jest video in do ics'a
    napewno będzie działać, ten człowiek co robi te płytki potwierdził to więc ufam.

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    podkarpackie
    Czas spędzony na forum
    N/A

Domyślnie

szkoda twojego wysiłku i tak nie będzie to działać w taki sposób jak opisujesz .
    Te złącza mają takie same wtyczki lecz inne parametry przesyłanych sygnałów , a przedewszystkim częstotliwości synchronizacji pion V , oraz poziomej H a co za tym idzie różne rożdzielczości obrazu .
    Przez ten konwerter który posiada wyjście sygnału format TV-RGB można podłączyć do ics ,a do tego konwertera można podłączyć standart VGA czyli taki który wychodzi z komputera laptopa lub odtwarzaczy z twardym dyskiem które mają wyjście VGA .
    Każdy to wie proste jak budowa cepa .
    Teraz tylko powodzenia w składaniu klocków , a nie lutowania .
    http://www.allegro.pl/item465959850_..._pal_gw24.html
    henekl

Mieszka w
    domu
    Auto
    Crosswagon
    Czas spędzony na forum
    6 d 5 h 11 m

Domyślnie

Cytat Napisał henekl
    Przez ten konwerter który posiada wyjście sygnału format TV-RGB można podłączyć do ics ,a do tego konwertera można podłączyć standart VGA czyli taki który wychodzi z komputera laptopa lub odtwarzaczy z twardym dyskiem które mają wyjście VGA .
    nie czaje OCB, ten odtwarzacz ma twardy dysk i wyjscie vga , nie rozumiem dlaczego mówisz ze nie będzie działac.

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    podkarpackie
    Czas spędzony na forum
    N/A

Domyślnie

Do podłączenia odtwarzacza z wyjściem VGA do ics potrzebny jest konwerter VGA - TV RGB , a nie przewód do podłączenia komputer a telewizor ponieważ komputer posiada dodatkowo oprogramowanie zmieniające parametry sygnału H V , a ics tego nie posiada .

http://www.allegro.pl/item464931531_...i_mp3_mp4.html
    To jest odtwarzacz z twardym dyskiem odtwarza mp3, divx , i posiada wyjście VGA .
    henekl

Mieszka w
    domu
    Auto
    Crosswagon
    Czas spędzony na forum
    6 d 5 h 11 m

Domyślnie

no i ja taki sam odtwarzacz posiadam
    i nie kupiłem kabla tylko samą płytke przetwarzającą sygnał na Csync xD( w środku scarta jest układ ) więc nie wiem o co się rozchodzi :|

o tą płytke się rozchodzi, pisze jak BYK konwertor VGA-TV

nie wiem czy się myle, moze coś napisałem niezrozumiale ale to musi działac ... ;//

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    podkarpackie
    Czas spędzony na forum
    N/A

Domyślnie

W takim razie powodzenia .
    henekl

ViP Maniak resoraków Avatar Fidel 15
    Mieszka w
    Rzeszów/Jasło
    Auto
    AR 166 TS
    Czas spędzony na forum
    1 h 23 m

Domyślnie

Co jest przyczyną że po podłaczeniu DVD obraz jest ale zielony ?

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    podkarpackie
    Czas spędzony na forum
    N/A

Domyślnie

[quo="teFidel 15"]Co jest przyczyną że po podłaczeniu DVD obraz jest ale zielony ?[/quote]

żle podłączone RGB
    henekl

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Tagi użytkowników

ics alfa 166

dsp alfa 166

eurozłącze schemat

vga euro schemat

ALFA166 RGB Pin

alfa 166 ics iso

schemat euro vga

alfa166 rgb out

alfa romeo 166 ics rgb

foto razrząd alfa 166 2 4 jtd

dvd alfa 166Przełącznik MENU audiALFA166RGB AUXalfa romeo 166 ics videodvd w alfa romeoalfa 166 kabel zmieniarkiopel omega wzmacniaczkabel od zmieniarki do mfd 8 pinalfa166 icskostka zmieniarki audi podłączenie mp3lancia lybra podlaczenie dvdlancia lybra ics 13 pinalfa 166 dvdkabel zmieniarki renault schematkabel do zmieniarki alfa 166jak wpiac kable do kostek isoschemat podłączenia ics alfa romeo 166alfa 166 ics dvdschemat jak podłączyć w alfie 166 loudlinka alfa 166 jak podłączyć dvdmfd wejście avics dsp dvd lanciadate out budowa kostki pinstacjonarne dvd alfa 166czy w lancia lybra można ogladać filmy na wyświetlaczulybra ics videoALFA166 RGB scartpodłączenie zmieniarki ics alfa romeo 166lybra montaż np dvd łącznie z dsp z alfy 166alfa166 RGB AUXlancia lybra dvdopel omega schemat podłączenia telefonumontasz dvd libra lanciakable nawigaci ics alfa romeo 166jak podłączyć dvd do ics alfaalfa 166 icsLancia lybra wejście rgbwyjscie av w ics iejak podłączyć do radia lybra kamerę cofanialancia lybra ics modificationsjak zrobic dvd w lybrzemfd 2 dvd podlaczenie dvd playeraux mini iso budowa lancia lybraradio z dvd alfa 166lancia lybra monojak oglądać przez ics filmy w alfie 166dvd obraz przeskakuje co 1sjan123456 vdoschemat scart na rcajak zamontowac dvd alfa 166ALFA 166 RGB AUXodtwarzanie przez kabel rgb alfa 156lybra update icssystem i.c.s. lybrajak podłączyc dvd do lybralancia libra dv dpodlaczenie dvd do alfa 166schemat podlaczenia dvd do icsalancia lybra ics updateics kable rgb

Zakładki

Uprawnienia