Strona 21 z 22 PierwszyPierwszy ... 111213141516171819202122 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 210 z 216
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale 166 - Następca 164, czyli flagowa limuzyna Alfy Romeo. Powstała na tej samej platformie co Lancia Thema (posiadała FWD). Montowano w niej silniki: 2.0 TS, 2.0 V6 Turbo, 2.5 V6, 3.0 V6, 3.2 V6 oraz 2.4 JTD. Produkcję zakończono w 2007 roku, do dziś Alfa 166 nie doczekała się następcy.
    Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Pyrzyce
    Auto
    Alfa 166 2.0 TB
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    19 h 22 m

Domyślnie

Panowie sluchajcie wiekszosc z nas sa laikami w temacie elektroniki ale szybko sie uczymy czy mogli byscie tak krok po kroku ale naprawde krok po kroku wszystko wyjasnic z fotkami aby dvd podlaczyc pod ics????
    bedziemy bardzo wdzieczni prosimu manual ale tak z opisanym kazdym krokiem jak byscie dzieciom tlumaczyli tak bedzie najlepiej z gory dzieki

2. # ADS
    Akwizytorka
    Mieszka w
    Milano

Użytkownik Ogier Avatar jakubGTV
    Mieszka w
    Jastrzebie Zdroj, Poland
    Auto
    Alfa Romeo 166 2,0TS
    Czas spędzony na forum
    11 d 18 h 29 m

Domyślnie

ponawiam swoją propozycje i czekam na oferty

Użytkownik Romeo Avatar Kayrol
    Mieszka w
    domu
    Auto
    Crosswagon
    Czas spędzony na forum
    6 d 5 h 11 m

Domyślnie

jak przygotujesz wiązke elektryczną jak na zdjeciach to podłącze

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Traianus
    Mieszka w
    Wieliczka
    Auto
    Alfa Romeo 166 V6 3.0 1999; Rover 620 Si - LPG BRC
    Czas spędzony na forum
    1 d 1 h 29 m

Domyślnie

Cytat Napisał danus77 Zobacz post
    otóż chciałem podpiąć kamerkę cofania pod ics'a uzyskując z niej czarno-biały obraz jedynie...Kamerka jest w standardzie composit ntsc (czyli zgodnym z trybem ics'a)...w cholcwagenie wystarczy połączyć składowe RGB i synchro razem (tylko tam musi byc standard pal) i uzyskujemy czarno-biały obraz na mfd...na ics'ie jak tak zrobiłem to strasznie mi lata obraz i prawie nic przez to nie widać...
    Cytat Napisał danus77 Zobacz post
    tylko jeśli twoja kamerka jest w standardzie ntsc to dupa blada...nawet konwerter nic nie poradzi...W moim poście powyżej pisałem że ICS chodzi na standardzie NTSC (tak wyczytałem na jednym z forów alfy) co jest kompletną nieprawdą...Wymagany jest sygnał PAL.
    czy mając kamerkę w systemie PAL da się uzyskać czarno-biały obraz bez konwertera ??

Użytkownik Romeo Avatar yoozef
    Mieszka w
    Warszawa / Płock
    Auto
    Alfa Romeo 166 v6 3.0 Super '98
    Czas spędzony na forum
    7 d 13 h 25 m

Domyślnie

Cytat Napisał Traianus Zobacz post
    czy mając kamerkę w systemie PAL da się uzyskać czarno-biały obraz bez konwertera ??
    Teoretycznie tak, mam w planach to sprawdzić w praktyce, tylko ciągle mam jakieś ważniejsze wydatki... Muszę kupić kamerkę, dodatkowo z tego co obgadałem swego czasu z kolegą Danusem trzeba się upewnić, że kamerka naprawdę jest w systemie PAL. Często w ogłoszeniach piszą że obsługuje oba systemy (wykrywa je), co brzmi trochę niekoszernie. No bo kamerka jako źródło obrazu co ma niby wykrywać, skoro to ona generuje sygnał...

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Szczecin, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo 166 2,4 JTD
    Czas spędzony na forum
    8 h 54 m

Domyślnie

Jest ktoś w stanie odpłatnie zmontować takie kable? bo ja nie mam pojęcia o co tam chodzi z tych zdjęć, co tu były, a za bardzo nie mam czasu siedzieć nad tym i dochodzić kabel po kabelku co i jak

Użytkownik Embrion Avatar zimnylm
    Mieszka w
    Grudziądz
    Auto
    alfa romeo 166 2.0 V6 turbo
    Czas spędzony na forum
    1 d 2 h 27 m

Domyślnie

Pytanie do kolegów którym się udało podłączyć to dvd czy według tego schematu mogę podłączyć je zamiast z tyłu ics'a pod wtyczkę navi w bagażniku. Chcę tak zrobić ponieważ planuję zamontować je na miejscu navi(do którego i tak nie mam płyt)
    A i jeszcze jedno pytanko czy zamiast włącznika ON-OFF można zasilanie wziąć z zasilania navi czyli po naciśnięciu navi na ics włączalo by sie dvd ?
    I tak na marginesie zna ktoś jakieś kamery z sygnałem rgb które można by użyć jako cofania?

Mieszka w
    domu
    Auto
    Crosswagon
    Czas spędzony na forum
    6 d 5 h 11 m

Domyślnie

włącznik obrazu tvon jest groundem, czyli ? czyli podajesz mase na pin zeby uruchomic ekran

ze wam sie chce nadal bawic w te dvd ja tego poraz kolejny bym nie robił

Użytkownik Embrion Avatar zimnylm
    Mieszka w
    Grudziądz
    Auto
    alfa romeo 166 2.0 V6 turbo
    Czas spędzony na forum
    1 d 2 h 27 m

Domyślnie

A no che mi się chociaż wolał bym kamerę cofania ale od 2 tyg szukam na necie informacji i nic konkretnego nie znalazłem, jedynie konwerter a to troszkę za drogo.
    Kayrol widzę że jesteś obcykany w tym może wiesz lub znasz kogoś kto może mi pomóc z telefonem w mojej belli (to tak na marginesie)

Mieszka w
    domu
    Auto
    Crosswagon
    Czas spędzony na forum
    6 d 5 h 11 m

Domyślnie

jak z telefonem ? wkłada sie karte do slotu i działa

a kamery bez tego drogiego konwertera nie podlaczysz

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Tagi użytkowników

ics alfa 166

dsp alfa 166

eurozłącze schemat

vga euro schemat

ALFA166 RGB Pin

alfa 166 ics iso

schemat euro vga

alfa166 rgb out

alfa romeo 166 ics rgb

foto razrząd alfa 166 2 4 jtd

dvd alfa 166Przełącznik MENU audiALFA166RGB AUXalfa romeo 166 ics videodvd w alfa romeoalfa 166 kabel zmieniarkiopel omega wzmacniaczkabel od zmieniarki do mfd 8 pinalfa166 icskostka zmieniarki audi podłączenie mp3lancia lybra podlaczenie dvdlancia lybra ics 13 pinalfa 166 dvdkabel zmieniarki renault schematkabel do zmieniarki alfa 166jak wpiac kable do kostek isoschemat podłączenia ics alfa romeo 166alfa 166 ics dvdschemat jak podłączyć w alfie 166 loudlinka alfa 166 jak podłączyć dvdmfd wejście avics dsp dvd lanciadate out budowa kostki pinstacjonarne dvd alfa 166czy w lancia lybra można ogladać filmy na wyświetlaczulybra ics videoALFA166 RGB scartpodłączenie zmieniarki ics alfa romeo 166lybra montaż np dvd łącznie z dsp z alfy 166alfa166 RGB AUXlancia lybra dvdopel omega schemat podłączenia telefonumontasz dvd libra lanciakable nawigaci ics alfa romeo 166jak podłączyć dvd do ics alfaalfa 166 icsLancia lybra wejście rgbwyjscie av w ics iejak podłączyć do radia lybra kamerę cofanialancia lybra ics modificationsjak zrobic dvd w lybrzemfd 2 dvd podlaczenie dvd playeraux mini iso budowa lancia lybraradio z dvd alfa 166lancia lybra monojak oglądać przez ics filmy w alfie 166dvd obraz przeskakuje co 1sjan123456 vdoschemat scart na rcajak zamontowac dvd alfa 166ALFA 166 RGB AUXodtwarzanie przez kabel rgb alfa 156lybra update icssystem i.c.s. lybrajak podłączyc dvd do lybralancia libra dv dpodlaczenie dvd do alfa 166schemat podlaczenia dvd do icsalancia lybra ics updateics kable rgb

Zakładki

Uprawnienia