• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[166] Dvd na ekranie ICS'a - problem? rozwiązanie ? ktokolwi

• Autor wątku Autor wątku Kayrol
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Witam.

Ten schemat i tak mu nic nie da, bo wszystkie kamery cofania mają wyjście Composite, czyli scalone w jednym sygnale R+G+B+Sync. Mało tego chodza w większości na PAL, a tu potrzeba NTSC. Powyższym konwerterem tego nie rozbije. On się sprawdzi tylko w przypadku podłączania np. kompa. Niestety konwerter tu potrzebny nie jest ani prosty, ani tani :(

A gdzie można kupić taki konwerter? Ile może kosztować? Czy na chińskich aukcjach można to kupić? Czego szukać (nazwa, kod,hasztag jakiś może) ?

pozdrawiam
mirek

palcem

Tak ale koszta to ok 500zl z nasze, także oferta z allegro jednego z naszych kolegów, można rzec ze nawet atrkcyjna

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka

Witam.

Tak ale koszta to ok 500zl z nasze, także oferta z allegro jednego z naszych kolegów, można rzec ze nawet atrkcyjna

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka

O ja cie... Widziałem to ogłoszenie kolegi, coś około 400 chyba i wydawało mi się, że to nie tanio. Naprawdę nie mają chińczyki tego i taniej?

pozdrawiam
mirek

palcem

ja mam pytanie odnośnie DVD na ICS.
Czy jest konieczne DVD czy można zastosować inny odbiornik byle byłby z USB.
Wydaje mi się że teoretycznie tak, ale nie wiem do końca.

Chyba z wyjściem SCART (EURO), USB nie ma tu nic do rzeczy ;)

Też tak myślę
a czy jest możliwość ominięcia przetwornicy np. wywalając transformator z odbiornika ?

tak i nie. Z reguły urządzenia potrzebują kilku różnych napięć: 12V, 3,3V, 5V itd w zależności od urządzenia. Jeśli nie ma wstecznej kontroli napięcia przez procka to mozna zamiast wbudowanej przetwornicy założyć coś innego, co przerobi nam z 14V. Gorzej jak jednak jest kontrola przez procesor po jakimś I2C (a to niestety częste) to wtedy dupa blada.

Jeszcze jedno pytanie
Od czego jest ta mała żółta kostka w radiu
U mnie jest pusta

Panowie potrzebuje pomocy. a mianowicie podłączyłem wszystko wg opisu i obraz skacze a dźwięku nie ma

Co podłączyłeś ?
Przestaw z NTSC na PAL w ustawieniach urządzenia.
Gdzie podpiąłeś dźwięk ?

Jeśli ktoś może to proszę o podpowiedź co zrobić.
o 166 myślałem 5 lat teraz mam i kombinuję .

Czy przyczyną braku dźwięku może być brak DSP czy nie ma to znaczenia
wg mnie nie powinno ale mogę sie mylić

a moze trzeba zrobic mała listę kto byłby chętny(mi najbardziej zalezy na kamerze cofania) jakby było wiecej chetnych to moze hurtem by to taniej ktoś ogarnąl.
Myślę że rozsądna cena jak dla mnie to 250zl

Witam ponownie.
Okazało się że moje dvd było walnięte ,kupiłem drugie całkiem nowe Manta DVD072 teraz obraz jest jak marzenie ale głosu ni cholery

Witam
a moze trzeba zrobic mała listę kto byłby chętny(mi najbardziej zalezy na kamerze cofania) jakby było wiecej chetnych to moze hurtem by to taniej ktoś ogarnąl.
Myślę że rozsądna cena jak dla mnie to 250zl
Ja się piszę na to.

pozdrawiam
mirek

palcem

Wy na prawdę jeszcze liczycie na to że ktoś coś zrobi za Was? :edziahaha: ludzie patrzcie na daty wątku a nie tylko ostatnie wpisy :)

Amortyzatory
Powrót