• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Odblokowanie ICS! Nie mam kodu!

• Autor wątku Autor wątku norbino
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

norbino

Guest
Witam - przegladam forum i szukam i nie moge znalezc nic konkretnego... Zakupiłem ostatnio Alfe 166, samochod został sprowadzony, a po wymianie akumulatora ICS woła kod, niestety nigdzie nie moge go znalezc, w zadnych ksiazkach ktore dostalem. W aucie jest ardio z nawigacją, jest antena i czytnik do nawi. Podjechałem do elektryka zajmujacego sie sciaganiem kodow zczytal kod radia ale powiedzial ze najpierw ics wola kod od nawigacji, a tego kodu nie moze zczytac. Mowi tez ze tylko kilka osob w Polsce to robi i to za kosmiczne pieniądze. W salonie fiata powiedzieli ze nie zajmuja sie tym wiec juz nie wiem co robic. a NIC MI NIE DZIALA, TYLKO WYSWIETLA SIE EKRAN DO WPISANIA KODU, NIE MOZNA WLACZYC ANI RADIA ANI NAVI ANI KOMPUTERA. Dodam ze przed odlaczeniem aku wszystko smigalo bez problemow. P O M O C Y !!!

hehe dokladnie to samo przerabiałem.
ja musialem wymontowac caly ics z auta i z czytac z niego numery seryjne.
znalazłem kolesia we wrocławiu co mi sciagnal oryginalna karte z kodem z włoch(auto było z tamtad sprowadzone),na podstawie tych numerow, oraz numeru nadwozia. koszt 180zl. w serwisie alfy tez tak zrobia ale zaplacisz chyba troszke wiecej. mysle ze w twojej okolicy napewno jest ktos kto sie zajmuje alfami i napewno by takie cos zrobil. a jesli masz ksiazke serwisowa i adres serwisu skad auto pochodzi to bedzie prostsza sprawa.
powodzenia

norbino napisał:
powiedzial ze najpierw ics wola kod od nawigacji

nieprawda, najpierw chce kod radia, u mnie po rozłączeniu aku wogóle nie chciał kodu od nawi. Znasz kod radia wogóle ?

Nie ma problemu mogę ci taka oryginalną kartę kodową załatwić koszt tak jak kolega powiedział ok 180zł i koniecznie potrzebny jest nr seryjny ics i nr nadwozia.

Ja mam karte z kodem 2637 ale po wpisaniu kodu 4444 też się włancza i działa.
proponuje sprawdzić

norbino napisał:
W salonie fiata powiedzieli ze nie zajmuja sie tym
ciekawy jestem gdzie sa tacy bystrzy fachowcy ... barany jakieś

Sorki ze zawrocilem glowe... znalazlem karty kodow gdzies w papierach miedzy stronami... Ale... pojawil mi sie nowy problem... Kod zaakceptowalo, prawie wszystko dziala, ale radio. Kiedy wlaczam szukanie stacji, szukanie trwa doslownie sekunde i nic nie znajduje... nic nie gra, kasety tez nie wciaga, jednak co do kasety to nigdy zadnej nie wlaczalem wiec nie jestem pewien czy wogole dziala. Przez ten czas jak nie moglem znalezc kart kodow, zdazylem wyciagnac ics i jutro mialem jechac do serwisu alfy bo u mnie w miescie w serwisie fiata nic nie chcieli zrobic. Moze nie podlaczylem jakiejs kostki od radia jak wkladalem spowrotem ics... Juz niczego nie jestem pewien... A tak sie cieszylem jak znalazlem kody :?

Mam problem z ICS, mam kod ale nie mogę go wpisać. Pokrętło wciąż wraca do pozycji 0.

jak wiem jak rozkodowac ics za friko . to jest zaden problem ale zajelo mi to troche , zadnego dlubania w elektronice , jak ktos chce to niech pisze na PW

mam pytanko czy jesli intersuje mnie alfa 166 i wllasciciel mowi mi ze nie ma kart kodowych... to e karty sa potrzebne tylko do wpisania w ICS jak np. odlacze akumulator?? czy do czeos jeszcze?? (np. kodowanie kluczyk, immobliser?? ) pytam bonie mam bladeo pojecia.... a nie chce sie wpakowac...

Kod ics

Witam.
Mam problem, Jestem posiadaczem Alfy 166.
Podczas tegorocznych mrozów padł mi akumulator,co za tym idzie, potrzebny mi kod ICS. Może ktoś wie jak go zdobyć????

spróbuj 4444 - uniwersalny czasem działa
a jak nie podziała to spróbuj mojego koda - 2780
navi- 6675 o ile masz :D

A jak nie podziała to szukaj dalej :)

W innym wątku już było poruszane ;)

sprawa jest (jak to mowia ścisłowcy) trywialna.

jedyne co potrzebujesz to 2 numery ktore znajduja sie na obudowie radia - w tym celu demontujesz radio, zabierasz je do domu (cala operacja jest tak szybka ze prawdopodobnie nie zdarzyc kawy wypic a juz kody bedziesz mial).
nastepnie wchodzisz na stronke http://www.radio-code.lt/radio-alfa-romeo/1
tam szukasz swojego modelu radia - sprawe ulatwiaja zalaczone zdjecia.
nastepnie postepujesz wedlug instrukcji i sprawa zalatwiona.

mnie pomoglo :)

Pozdrawiam ;)

twój ics jest w trybie servisowym
chyba naciska się clima+dark i się trzyma ale nie pamiętam na 100%

re

clima + dark w niektórych wersjach ICSu pokazuje kody - tylko trzeba je wydobyć przez zablokowaniem ICSu a nie po.

Dodatkowo starsze ISCy da się rozkodować po ich serial no z etykiety widocznej po wyciagnieciu sprzętu hhmmmm chyba że da się wyciągnąć jeszcze serial jakoś z softu ...

ja do swojego ics-a BE2569 znalazlem kalkulator kodow i podzialal:) udalo sie. Ktorys z kolegow pisal w jakims watku ze BE2569 to model radia i na nim wlasnie byl caly numer wybity na obudowie i to wlasnie z niego udalo mi sie zdobyc kod do ics-a a nie z numeru seryjnego ale dziala to chyba tylko i wylacznie na be2569

Witam.
Mam problem, Jestem posiadaczem Alfy 166.
Podczas tegorocznych mrozów padł mi akumulator,co za tym idzie, potrzebny mi kod ICS. Może ktoś wie jak go zdobyć????

wymontuj ICS zapisz sobie numer seryjny i numer nadwozia idź do ASO Alfy,zapłać i czekaj na kod jeśli będziesz też chciał kod do Navi to zapłacisz i za ten kod-poprostu dostaniesz karty kodowe których nie masz
pzdr

Amortyzatory
Powrót