Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale 33/164 - Te dwa modele były produkowane na przełomie lat 80. i 90. Alfa Romeo 33 posiadała silniki typu Boxer, które dziś są wykorzystywane m.in. w Subaru i Porsche. Alfa 164 to z kolei pierwsza duża limuzyna produkowana za kadencji FIAT-a. Oba samochody posiadały napęd na przednią oś, a w najmocniejszych wersjach - na obie osie.
-
Moderator
Romeo
[164] jakie tarcze i klocki są godne polecenia?
.. nadeszła ta chwila, na którą czeka nażdy kierowca.. skończyły sie tarcze hamulcowe..
prosze o porade jakiej firmy kupić tarcze i klocki - komplet na oś przednią i tylną?
czy np. firma SBS lub KROON, która mnie nie mówi nic, jest dobrym wyborem?
-
16-01-2009 18:55 # ADS
Akwizytorka
-
ja mam komplet trw z przodu i z tylu i jestem bardzo zadowolony - srednio dziennie robie ponad 60 km glownie trasa predkosc przelotowa rzedu 70 km/h i nigdy mnie nie zawiodly wiec szczerze polecam - na komplecie zrobione 15000 km i zuzycie wskazuje na okolo 30 procen, wiec powinny starczyc na 40-50tys km wiec niezle zwlaszcza ze caly komplet tarcz i klockow kosztowala mnie 1100 zl
-
-
Użytkownik
Pirat drogowy
Jeżeli chodzi o tarcze i klocki to polecam Textar albo Ate
. Sprawdzone w boju!
Alfa Romeo 156 2.0 TS tuning Zendera --> Alfa Romeo 156 2.0 TS --> Alfa Romeo 33 1.7 8V I.E. --> ???
-
Moderator
Romeo

Napisał
Spirit Textar albo Ate
myślałęm o tym, cena przystępna nawet.. masz cały komplet tarcze/klocki jednej firmy czy mięszane?
-
Moderator
Romeo
Oglądałem na allegro tarcze firmy KROON. Na tył komplet kosztował 90zł, a na przód 200zł.
Nie wiem jednak ile to warte jest.
Alfa Romeo 147 1.9 8V JTD
Alfa Romeo 166 3.0 V6
Lancia Delta 1.8 8V
Wcześniej:
Alfa Romeo 156 SW 1.8 16V M1.5.5
Alfa Romeo 164 2.5 TD VM
Alfa Romeo 146 1.6 Boxer
Lancia Dedra Kombi 1996 1,6 MPI
Alfa Romeo 155 2.5 V6
Alfa Romeo 33 1.7 Boxer
-
teraz sprawdzilem w inter carsie i zestaw do 3,0 12v kosztuje tam 610 zł. wiec ja musialem przeplacic
tarcze przód 173 zł, tył 127, klocki przód 185 a tył 85 zł
-
Moderator
Romeo

Napisał
kasza85 teraz sprawdzilem w inter carsie i zestaw do 3,0 12v
kosztuje tam 610 zł. wiec ja musialem przeplacic

tarcze przód 173 zł, tył 127, klocki przód 185 a tył 85 zł
czyli do mnie pewnie troche taniej .. nie ma dramatu
chyba sobie sprawie taki zestawik. Dobre hample to podstawa w ciężkim aucie.
-
Redaktor
Romeo
A co myślicie o Takich hamulcach do Vki?
-
pawle tam jest cena za sztuke tarczy wiec masz 610 za tarcze przod do tego klocki najmniej 180 wiec komplet przod 800 zl a przy normalnej jezdzie to chyba przesada ;/
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Tagi dla tego tematu
Tagi użytkowników
Uprawnienia