z plynow calkiem ok sprawuje sie prestone![]()
Odswieze troche temat, chodzi o to, ze tez mam rdzawy plyn, a aktualnie w lecie jezdze na wodzie... Przymierzam sie do wymiany na jakis porzadny, zimowy plyn-co wybrac?
Moze ma ktos jeszcze jakies sposoby na doczyszczenie tego ukladu z tej "rdzy" ?
Mam nieoryginalny zbiorniczek na plyn chlodzacy i stad moje kolejne pytanie: ile plynu nalezy wlac by zapelnic uklad?
z plynow calkiem ok sprawuje sie prestone![]()
ja używam od 2 lat glyco shell z tego co pamiętam to koło 4l wchodzi ale dokładnie to Ci nie powiem.
Jesli chodzi o płukanie....... ja dałem do serwisu i dobrze zrobiłem bo z góry zapłaciłem 50zł a chłopacyu sie niexle namęczyli bo zapchało chłodnice tym szlamem i ją musieli przepychać.....
możesz odmontować wąż końcowy wyprowadzić go na zewnątrz i włączyć silnik.... będzie wypluwał cały płyn u Ciebie wode..... uzupełniaj na bieżąco do zbiorniczka nową wode aż w miare przeczyści potem wlewaj roztwór płynu do czyszczenia na końcu znowu przepłucz wodą kilka razy a potem wlej dobrego płynu do chłodnic - ja proponuje shella bo mi się sprawuje i w upały i mrozy -30 stopni raz na jakiś czas kupie butelke 1l za 10zł i dolewam bo gdzieś mi ucieka...
jak byś nie robił - powodzenia !!![]()
podpisze sie pod shellem ze bdb rowniez![]()
Dzis Alfa poszla na wymiane "woda na plyn" i mam nadzieje, ze znajomy mechanik postara sie zrobic to na czysciutko, tak jak to bylo w przypadku wyzej =)
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki