Czy dobrze mi się wydaje że oryginalna zapasówka jest niepełnowymiarowa?
Niestety u mnie leży w bagażniku pełny wymiar 205 15" , na to walnięta jakaś decha przykryta dywanikiem który zgadza się na wymiar i kolor , ma wyprofilowane wycięcia ale nie jestem pewien czy jest oryginalny. Gdzies w necie widziałem zdjęcie bagażnika 164 i na tym dywaniku było wytłoczone wielkie logo Alfy, chyba z gumy.Ma ktoś coś takiego?
Obecny zapas jest na jednej z 4 felg Zendera które dorzucił PW, chiałbym je w końcu na zime wykorzystać i chyba muszę poszukać oryginalnego koła zapasowego. Do tego najchętniej oryginalną podłogę, bo już mnie długo ta cepelia denerwuje, choć zachodzę w głowę jak to ma tam leżeć i na czym się podpierać bo jakieś to nieregularne wszystko.

Ja w swojej Alfie też mam pełny wymiar i tą deskę pokrytą dywanikiem mam taką samą jak Ty, bez żadnego loga. No i to jest chyba oryginał, a to co widziałeś z tym logiem to musiała być podróba![]()
AF 164 A 3.0 V6 12v 192 KM
AF 164 Q4 3.0 V6 24v 231 KM
AF 166 2.5 V6 24v 190 KM

No tak, ale przy pełnym wymiarze decha leży na wystającym do góry kole, już ładnie przytarłą oponę-fakt że starą-ale nie sądzę że tak producent przewidział. Załączam zdjęcie, na logo mi nie zależy ale wszystko wygląda na ładnie spasowane i ciekaw jestem po prostu jak to pod spodem wygląda.
Ostatnio edytowane przez E.T. ; 28-06-2009 o 07:01

Ja mam dojazdówkę + dywanik przyklejony do jakiejś płyty pilśniowej
Faktycznie jakość tego jest średnia (płyta już się złamała na rogach)
ale właśnie pracuję nad subem do belli więc przy okazji wymyślę coś ładniejszego![]()
Alfa Romeo 164 2.0 V6 TB + 156 FL 2.4 JTD 20V
Ja nie mam oryginału. Zapas pełen wymiar ale niestety podobno na feldze od mercedesa i to na pięć srób. Mam to w bagażniku tylko na odczepnego dla miśków. Zapas na wszelki wypadek mam w areozolu.

Miałem dwie Alfy i we dwóch zapas zgodny z resztą kół(w tej drugiej zgodny ze specyfikacją fabryczną, bo kupiłem na 15kach) przy czym oba nałożone na alufelgi.
Kiedyś fierglu.blog.interia.pl, dziś http://fiergloo.pl/

czyli większości przypadków zapas jest peł pełnowymiarowy, to co z podłogą bagażnika? Koło wtedy jest za grube i wystaje a potencjalna decha musi chyba na nim leżeć, jak u mnie.
lupo07, u Ciebie pilśń opiera się bezpośrednio na blasze podłogi bagażnika? Po lewej mam zaczepy do wajchy podnośnika, przy przegrodzie oparcia idą jakieś kable i nijak nie wygląda aby pasowałoby tam położyć coś na płasko.No chyba że czegoś u mnie brakuje.Do tego własnie próbuję dojść.

hmm na razie mam wybebeszony bagażnik ale z tego co pamiętam to podłoga była równa,
może to zależy od rocznika kiedy była dojazdówka? albo po prostu wyposażenia?
Alfa Romeo 164 2.0 V6 TB + 156 FL 2.4 JTD 20V

Ja mam już drugą 164-kę, poprzednia to 3.0 12v super z '96r, obecnie Q4 z '94 i w każdej jest dojazdówka 15 cali a na niej płyta pilśniowa z przyklejoną wykładziną w kolorze reszty bagażnika. Płyta opiera się po obwodzie, więc nie przemieszcza się, nie podnosi itp. Do płyty dopięty jest pasek z uchem, który można zapiąć do pokrywy bagażnika i w ten sposób mieć lepszy dostęp do koła lub lewarka, który razem z kluczem, jest przypięty do podłogi. Wszystko jest orginalne, chociaż mogło to być lepiej wykonane..
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki