Witam, potrzeba mi potwierdzonych informacji czy dany komplet sprzegła VALEO nr: 0071790464 będzie pasował do AR 164 V6 TB kod silnika 64102(K3) rok produkcji 1994.
Nie udało mi się tych informacji wydostać z googleani z serwisu fiat/alfa.
W Carserwisie powiedzieli ze ostatni raz mieli taki komplet w 2006r. i ze pasuje do v6 starej 164 i gtv. ale w katalogu nie ma wpisu do jakich silników.
Za wszelkie dane dziekuję![]()
W 164 V6 na pewno były 2 rodzaje sprzęgieł. Wg Epera masz takie samo jak w 3.0 24V.
Łatwo można poznać patrząc na skrzynię jak ma ramię wysprzęglika do przodu pojazdu to takie jak w 24v, a jak do tyłu to stary typ. Jedno ma łożysko zamocowane na stałe do docisku (2,0 turbo, 3.0 24V) a drugie ma osobno łożysko i osobno docisk
AR 75 3.0 24V prace w toku
ar4me - czyli poznam po mocowaniu wysprzeglika jakie jest mi potrzebne sprzęgło? Patrząc do przodu pojazdu masz na myśli w stronę chłodnicy?
kasza85 - wiem już to przerabiałem, dzwoniłem do serwisu, przegladalem epera wiele razy![]()
W serwisie jest w katalogu ten nr. ale niestety nie potrafili mi powiedzieć do jakiego silnika się odnosi.
Ostatnio edytowane przez JFC ; 07-07-2009 o 13:18
"Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers."-Colin McRae

W zeszły roku wymieniałem w swojej ('97) chyba mam jeszcze pudełko (po Valeo)
w garażu ale będę tam dopiero w piątek..![]()
Alfa Romeo 164 2.0 V6 TB + 156 FL 2.4 JTD 20V
JFC - regenerowane to się zgadzaPodpowiedz gdzie znalazleś takie informacje??
Ostatnio edytowane przez Majkel ; 08-07-2009 o 10:14
Od 1991 kiedy jeszcze nie było FAP, a samochody sprowadzał Ital-Mot do 2000 r. pracowałem w firmie dealerskiej Fiata. Oczywiście od 1995 r. już pod szyldem FAP. Teraz też w firmie motoryzacyjnej, więc takie rzeczy to mam w kompie.
"Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers."-Colin McRae
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki