Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale 33/164 - Te dwa modele były produkowane na przełomie lat 80. i 90. Alfa Romeo 33 posiadała silniki typu Boxer, które dziś są wykorzystywane m.in. w Subaru i Porsche. Alfa 164 to z kolei pierwsza duża limuzyna produkowana za kadencji FIAT-a. Oba samochody posiadały napęd na przednią oś, a w najmocniejszych wersjach - na obie osie.
Moderator Romeo

Odbłyśnik masz tylko do długich, a te działają całkiem dobrze. Soczewki mam ok, bez rys itp.
Alfa Romeo 147 1.9 8V JTD
Alfa Romeo 166 3.0 V6
Lancia Delta 1.8 8V
Wcześniej:
Alfa Romeo 156 SW 1.8 16V M1.5.5
Alfa Romeo 164 2.5 TD VM
Alfa Romeo 146 1.6 Boxer
Lancia Dedra Kombi 1996 1,6 MPI
Alfa Romeo 155 2.5 V6
Alfa Romeo 33 1.7 Boxer
-
-
Użytkownik Dwusuwowiec

Napisał
Majkel 
Sprawdzę to.
Sprawdź bo warto :-)
-
Użytkownik Dwusuwowiec

Napisał
tytus_w 
Obyś tylko klosza nie złamał.
Wykupisz full insurance i po bólu
Moderator Romeo

Sprawdziłem. Troche kurzu na niej było i takich mazów. Wyczyściłem, ale żarówka się zjarała i nie mam jak sprawdzić efektu. Może lepiej np. zainwestować w lepsze żarówki, które będą dawać lepsze światło i nieco zniwelują "tłumienie" nieco wysłużonych reflektorów.
Alfa Romeo 147 1.9 8V JTD
Alfa Romeo 166 3.0 V6
Lancia Delta 1.8 8V
Wcześniej:
Alfa Romeo 156 SW 1.8 16V M1.5.5
Alfa Romeo 164 2.5 TD VM
Alfa Romeo 146 1.6 Boxer
Lancia Dedra Kombi 1996 1,6 MPI
Alfa Romeo 155 2.5 V6
Alfa Romeo 33 1.7 Boxer
Użytkownik Dwusuwowiec

Napisał
Majkel 
Sprawdziłem. Troche kurzu na niej było i takich mazów. Wyczyściłem, ale ż
arówka się zjarała i nie mam jak sprawdzić efektu. Może lepiej np. zainwestować w lepsze ż
arówki, które będą dawać lepsze światło i nieco zniwelują "tłumienie" nieco wysłużonych reflektorów.
Ja już przeszedłem przez kilka reflektorów do 164 i każdy po gruntownym czyszczeniu wracał że tak to nazwę do swojej świetności 
Soczewki w 164, nadają się znakomicie pod Hid-y.
-
Użytkownik Dwusuwowiec

Napisał
Majkel 
Hidy fajnie świecą, ale ja tam nie chcę się pakować w takie rzeczy. Poszukam narazie odpowiednich ż
arówek. Może jakiś Philips Vision. Białe światło nawet fajnie by wyglądało do moich
GTA reflektorów

No po takim gruntownym czyszczeniu reflektora efekt powinien być zauważalny gołym okiem nawet na standardowej żarówce.
---------- Post dodany o godzinie 13:30 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 13:29 ----------
Robert, kiedy "druucik" w turbince robisz ?
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 2 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (1 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
- natis1988
alfa 33
, drogo amigas bielsko
, deska rozdzielcza 164
Tagi dla tego tematu
Uprawnienia