Użytkownik Ogier
Alfa Romoe 33 1.4 ie dziwna sprawa z obrotami
Witam wszytkim niedawno kupiłem Alfe Romoe 33 1.4 ie 90 km i mam pewien problem z obrotami. Minanowicie silnik wszystko równo pracuje lecz wskazwka obromierza siedzi na 500 obrotach jak jest zimny wskakuje na 700. Po wciśnieciu pedału gazu do oporu osiąga 3500 obrotów. Nie wiem czym to jest spowodowane. Auto normlanie ma kopyto wszytko jest git. I jeszcze nie wiem po co pod peałem gazu jest wkręcona śruba która ogranicza ruch pedału. Może ktoś z was wie co jest tego przyczyną i po co jest ta śruba??
-
-
Podziękowanie za post / Lubi to
Użytkownik Ogier

Wałsnie na paru ogłoszeniach znalazem ze niby te alfy były blokowane i ze właśnie kreciły sie max do 3500 obrotów. Ale na necie niestety nigdzi enie moge znaleśco o tym informacji ;/
Użytkownik Alfa i Omega
Użytkownik Alfa i Omega

żadne ograniczenia, żadne blokady, po prostu ludzie padł wam potencjometr pewien w obrotomierzu i zaniża, sprawa do naprawienia ewentualnie wymiana obrotomierza
blokadę to jedynie umysłowa ma ten ktoś kto wymyślił ze są blokowane do 3,5 tysia
AR 33 1.4 Imola - odpoczywa w garażu
AR 33 1,7 16v P4 - obecnie

Użytkownik Alfa i Omega

Napisał
Strzala_1 
żadne ograniczenia, żadne blokady, po prostu ludzie padł wam potencjometr pewien w obrotomierzu i zaniża, sprawa do naprawienia ewentualnie wymiana obrotomierza ...
wymieniłem 2 obrotomierze i jeden caly licznik i nie pomogło. to musi być gdzieś głębiej w instalacji.
-
-
-
Zakładki