Witam kolegów. Jak wiecie mam problem ze skrzynią automat i tu jest moje pytanie. Mam do kupienia oczywiście na części 164 24V sprawny automat i silnik (do tego nie mam wątpliwości jeżdzący na co dzień ) natomiast sam posiadam 164 12V czy mam to brać. Czy wykorzystam skrzynie do mojej 12V, czy może będą jakieś problemy z montażem. Druga sprawa czy wykorzystam silnik od 24V do siebie, do 12V czy będą problemy z osprzętem itd. pytam przyszłościowo na wszelki wypadek, czy gonić silnik dalej? Od 24V niski przebieg szkoda by było go.
Kiedyś fierglu.blog.interia.pl, dziś http://fiergloo.pl/
skrzynie automatyczne są takie same a silnik zawsze sprzedasz- niewiele jest 24v w porównaniu z 12V- ciekawe jak cena za ta 24V. Natomiast skrzynia manual jest inna i inne sporzegło.
skrzynie są trochę inne, nie wprowadzajcie chłopaka w błąd
w 24V są 3 tryby pracy Ice, Auto, Sport
w 12V - nie ma programów
w 24V jest dodatkowy wyświetlacz na zegarach
w 12V - nie ma wyświetlacza
pod silnik się podczepi będzie pracować w trybie awaryjnym tj. drugi bieg i wsteczny..
powodzenia
Teraz to ja już zgłupiałem całkiem. Jedni tak drudzy nie może jest ktoś co to namacał i konkretnie podpowie jak z tymi skrzyniami jest. A może ktoś ma automat do 12v bo mechanik mnie przyjmie ale pod koniec marca.
---------- Post dodany o godzinie 17:50 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 17:48 ----------
Na części dla tego że trzeciego samochodu nie będę opłacał, a w przeszczep się bawił nie będę.
---------- Post dodany o godzinie 17:53 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 17:50 ----------
Cena do dogadania oscyluje miedzy 3-3.5tysia
Ja uważam że skrzynie mogą się różnic. Co najmniej softem o którym wspomniał fr33.
Kiedyś fierglu.blog.interia.pl, dziś http://fiergloo.pl/
Różnią się skrzynie automatyczne w wersji 12 i 24 V, głównie chodzi o elektroniczne sterowanie tej w 24V, które jest bardziej złożone itd.
Niedomagania ładnie powiedziane nie ciągnie do przodu na wstecznym wszystko w porządku. Olej jest filterek czysty
---------- Post dodany o godzinie 21:49 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 21:48 ----------
To znaczy że jej nie podepnie, a nie idzie razem z tym sterowaniem przełożyć?
hm u mnie pracowała skrzynia z 12 v która załozyłem do 24- moze taka wersje trafiłem
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki