Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale 33/164 - Te dwa modele były produkowane na przełomie lat 80. i 90. Alfa Romeo 33 posiadała silniki typu Boxer, które dziś są wykorzystywane m.in. w Subaru i Porsche. Alfa 164 to z kolei pierwsza duża limuzyna produkowana za kadencji FIAT-a. Oba samochody posiadały napęd na przednią oś, a w najmocniejszych wersjach - na obie osie.
    Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Polkowice
    Auto
    Alfa Romeo 33 1.4 ie Alfa Romeo 145 1.4 boxer
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    1 d 2 h 8 m

Domyślnie Spalanie w mojej Alfie

Witajcie mam do was takei zapytanie. Jakie wychodziwam spalanie w cyklu mieszanym na 100. Bo kurde u mnie wychodzi ok 10l/100 w silniku 1.4ie. Pytam daltego bo nie jestem pewniem czy mi czasem sonda lambda nie siadła.

Użytkownik Romeo Avatar Rzmudzior
    Mieszka w
    Hrubieszów/Lublin
    Auto
    145 1.4 TS '00
    Czas spędzony na forum
    7 d 14 h 50 m

Domyślnie

Moim zdaniem jak na boxerka, spalanie w normie, zwłaszcza jak lubisz przydusić
    Z Alfą jak z kobietą... Żyć trudno, a zabić szkoda
    Alfa Romeo 145 1.4 TS 2000r - moja Funia

Użytkownik Alfa i Omega Avatar maciejbydg_87
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    AR155 SPORT '95 1.8 8v [FL]
    Czas spędzony na forum
    3 d 23 h 19 m

Domyślnie

ja raczej bardzo oszczędnie jeżdżę , to ciężko zejść do 8 litrów w mieście ale na trasie przy stałej prędkości okolo 100km/h to mi schodzi do 5,8 nawet

więc sam oceń jak jeździsz, no i zauważyłem że paliwo też ma wpływ im lepsze (nie zawsze droższe) tym mniej go spala bo auto ma lepsza dynamike i nei musisz tak długo go Cisnąć żeby się rozpędziło - po tankowaniu kilka km i już wiem czy jakiś syf w baku czy same oktany - dlatego staram się lać na shellu i niby przepłacam za benzyne ale mniej mi spala

Bronx18
    Gość

Domyślnie

Takie spalanie to norma, od 5 - trasa do 11 w mieście w zimie. wszystko zależy od ciężkości nogi gazu.

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Zakładki

Uprawnienia