Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale 33/164 - Te dwa modele były produkowane na przełomie lat 80. i 90. Alfa Romeo 33 posiadała silniki typu Boxer, które dziś są wykorzystywane m.in. w Subaru i Porsche. Alfa 164 to z kolei pierwsza duża limuzyna produkowana za kadencji FIAT-a. Oba samochody posiadały napęd na przednią oś, a w najmocniejszych wersjach - na obie osie.
    Użytkownik Romeo Avatar Yacek
    Mieszka w
    Warszawa-Ursus
    Auto
    AR 164 3.0 V6
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    11 d 1 h 3 m

Domyślnie Wymiana/naprawa podsufitki

Cos mi się kojarzy że coś było na ten temat na forum, ale nie mogę znaleźć :/

niestety zauwazyłem że zaczyna odłazic mi tkanina z podsufitki (samo obicie, nie cała). Ktos się z tym juz bawił ? Nieładnie wygląda taki zwisły purchel ^^

Chyba mnie czeka wyjęcie podsufitki i oddanie to tapicera coby mi obszył od nowa... może jakieś wygłuszenie przy okazji zrobię
    Chodzi mi po głowie zrobić tapicerowanie z wygłuszeniem porządnym i wstawienie takich ściągaczy tapicerskjich jak to w fotelach i kanapach robią... ;-)
    ale teraz szukam wskazówek jak bezboleśnie wyciagnąć podsufitkę
    164 3.0 reconstruction process temporarily suspended Golf V klekot do jazdy :-)

2. # ADS
    Akwizytorka
    Mieszka w
    Milano

ViP Romeo
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 75 2.0 TS 148KM, 1988r, Talbot Matra Rancho, 125p '71, 126p '85 Łada 2103
    Czas spędzony na forum
    30 d 3 h 25 m

Domyślnie

Cytat Napisał Yacek Zobacz post
    Cos mi się kojarzy że coś było na ten temat na forum, ale nie mogę znaleźć :/

niestety zauwazyłem że zaczyna odłazic mi tkanina z podsufitki (samo obicie, nie cała). Ktos się z tym juz bawił ? Nieładnie wygląda taki zwisły purchel ^^

Chyba mnie czeka wyjęcie podsufitki i oddanie to tapicera coby mi obszył od nowa... może jakieś wygłuszenie przy okazji zrobię
    Chodzi mi po głowie zrobić tapicerowanie z wygłuszeniem porządnym i wstawienie takich ściągaczy tapicerskjich jak to w fotelach i kanapach robią... ;-)
    ale teraz szukam wskazówek jak bezboleśnie wyciagnąć podsufitkę
    temat o tym masz w transaxle, ja robilem to u siebie, jak chcesz wal na priv lub gg opowiem conieco

Użytkownik Romeo Avatar Yacek
    Mieszka w
    Warszawa-Ursus
    Auto
    AR 164 3.0 V6
    Czas spędzony na forum
    11 d 1 h 3 m

Domyślnie

OKI, znalazłem

czyli musze i tak wytargać podsufitkę.... wystarczy odkręcić listwy i słupki? trzyma się tylko na kleju czy jakies zatrzaski są?
    164 3.0 reconstruction process temporarily suspended Golf V klekot do jazdy :-)

Użytkownik Romeo Avatar krawat
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 156 1,8 TS; AR 164 Super 3,0 V6 12v
    Czas spędzony na forum
    31 d 10 h 28 m

Domyślnie

Cytat Napisał Yacek Zobacz post
    wystarczy odkręcić listwy i słupki? trzyma się tylko na kleju czy jakies zatrzaski są?

praktycznie tak.. pamietaj jeszcze o panelu na środku (tym od świateł).
    Podsufitka trzyma się na kleju. Między materiałem, a takim twardym czymś (kształtuje wygląd sufitu) jest gąbka/pianka. Jak odrywałem stary materiał to zostało to przy tej twardej płycie. Szorowałem to szczotką ryżową i w szczególnych miejscach (przegięcia) papieru ściernego (chyba 180-200).

Używałem takiego kleju i materiału:
    - http://motoallegro.pl/item1188376249...tapicerka.html
    - http://allegro.pl/item1187809164_kle...na_pedzel.html

Jak coś pytaj.. Robota nie jest trudna a i materiał całkiem fajny.

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Tagi użytkowników

naprawa podsufitek

podsufitka audi a4 b5

regeneracja podsufitki

montaż podsufitki audi a4 1994

demontaż podsufitki a4

podklejanie podsufitki

audi a4 demontaz podsufitki

naprawa podsufitki audi 80

podsufitka audi a4

naprawa podsufitki

jak wymienić podsufitkę w audi a4 1995

podsufitka naprawa

zdjęcie podsufitówki audi a4

audi a4 b5 demontaż podsufitki

jak się rozbiera podsufitkę golf 4

demontaż podsufitki golf

zdejmowanie podsufitki golf iv

wymiana podsufitki golf ivnaprawianie podsufitki łódźsciaganie podsufitki audi a4wymontowanie podsufitki a4 b5wymiana podsufitki audi a4demontaż podsufitki audi a4a4 słupek demontażmontaż podsufitki audi a4 1994-1.8audi a 4 podsufitka demontażdemontaż podsufitki golf 4jak wyjąć podsufitkę golf 4naprawa podsufitek samochodowych w olsztynienaprawa podsufitepodsufitki regeneracja warszawaaudi a4 podsufitka demontazzdejmowanie podsufitki subaruaudi 80 coupe podsufitkawymiana podsufitki warszwarenowacja podsufitki golf iinaprawa podsufitki golf ivdemontaz podsufitki golf ivjak w audi a4 wymatowac podsufitkenaprawa podsufitki łódźdemontaż podsufitki golfvdemontaż podsufitki w audi a4 b5demontaż podsufitki jak to zrobićdemontaż podsufitki a4 b5naprawa podsufitki audizdejmowanie podsufitki w audi a4 b5demontaz podsufitki audi a4 b5wymiana podsufitki golf 5mocowanie podsufitki audi a4rozbieranie podsufitki audi a4 b5golf II napawa podsufitkimazowieckie naprawa podsufitkiwymiana podsufitki subaruaudi a4 demontowanie szyberdachudemontaż podsufitki audi 80 coupeściąganie podsufitki golf 4wymiana podsufitki golfjak rozebrać podsufitke w audi a4jak oderwać podsufitówkę w audi 80 -mocno trzymapodsufitka golf iv jak zdjąć

Zakładki

Uprawnienia