Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale 33/164 - Te dwa modele były produkowane na przełomie lat 80. i 90. Alfa Romeo 33 posiadała silniki typu Boxer, które dziś są wykorzystywane m.in. w Subaru i Porsche. Alfa 164 to z kolei pierwsza duża limuzyna produkowana za kadencji FIAT-a. Oba samochody posiadały napęd na przednią oś, a w najmocniejszych wersjach - na obie osie.
    Użytkownik Romeo Avatar Yacek
    Mieszka w
    Warszawa-Ursus
    Auto
    AR164 3.0 V6 11.1994
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    7 d 14 h 8 m

Domyślnie Wymiana/naprawa podsufitki

Cos mi się kojarzy że coś było na ten temat na forum, ale nie mogę znaleźć :/

niestety zauwazyłem że zaczyna odłazic mi tkanina z podsufitki (samo obicie, nie cała). Ktos się z tym juz bawił ? Nieładnie wygląda taki zwisły purchel ^^

Chyba mnie czeka wyjęcie podsufitki i oddanie to tapicera coby mi obszył od nowa... może jakieś wygłuszenie przy okazji zrobię
    Chodzi mi po głowie zrobić tapicerowanie z wygłuszeniem porządnym i wstawienie takich ściągaczy tapicerskjich jak to w fotelach i kanapach robią... ;-)
    ale teraz szukam wskazówek jak bezboleśnie wyciagnąć podsufitkę
    AR 164 3.0 V6 1994 do odbudowy, Golf V klekot do jazdy :-)

ViP Romeo
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 75 2.0 TS 148KM, 1988r, Talbot Matra Rancho, 125p '71, 126p '85 Łada 2103
    Czas spędzony na forum
    23 d 3 h 7 m

Domyślnie

Cytat Napisał Yacek Zobacz post
    Cos mi się kojarzy że coś było na ten temat na forum, ale nie mogę znaleźć :/

niestety zauwazyłem że zaczyna odłazic mi tkanina z podsufitki (samo obicie, nie cała). Ktos się z tym juz bawił ? Nieładnie wygląda taki zwisły purchel ^^

Chyba mnie czeka wyjęcie podsufitki i oddanie to tapicera coby mi obszył od nowa... może jakieś wygłuszenie przy okazji zrobię
    Chodzi mi po głowie zrobić tapicerowanie z wygłuszeniem porządnym i wstawienie takich ściągaczy tapicerskjich jak to w fotelach i kanapach robią... ;-)
    ale teraz szukam wskazówek jak bezboleśnie wyciagnąć podsufitkę
    temat o tym masz w transaxle, ja robilem to u siebie, jak chcesz wal na priv lub gg opowiem conieco

Użytkownik Romeo Avatar Yacek
    Mieszka w
    Warszawa-Ursus
    Auto
    AR164 3.0 V6 11.1994
    Czas spędzony na forum
    7 d 14 h 8 m

Domyślnie

OKI, znalazłem

czyli musze i tak wytargać podsufitkę.... wystarczy odkręcić listwy i słupki? trzyma się tylko na kleju czy jakies zatrzaski są?
    AR 164 3.0 V6 1994 do odbudowy, Golf V klekot do jazdy :-)

Użytkownik Romeo Avatar krawat
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 156 1,8 TS; AR 164 Super 3,0 V6 12v
    Czas spędzony na forum
    29 d 6 h 38 m

Domyślnie

Cytat Napisał Yacek Zobacz post
    wystarczy odkręcić listwy i słupki? trzyma się tylko na kleju czy jakies zatrzaski są?

praktycznie tak.. pamietaj jeszcze o panelu na środku (tym od świateł).
    Podsufitka trzyma się na kleju. Między materiałem, a takim twardym czymś (kształtuje wygląd sufitu) jest gąbka/pianka. Jak odrywałem stary materiał to zostało to przy tej twardej płycie. Szorowałem to szczotką ryżową i w szczególnych miejscach (przegięcia) papieru ściernego (chyba 180-200).

Używałem takiego kleju i materiału:
    - http://motoallegro.pl/item1188376249...tapicerka.html
    - http://allegro.pl/item1187809164_kle...na_pedzel.html

Jak coś pytaj.. Robota nie jest trudna a i materiał całkiem fajny.
    Załączone adresy Załączone adresy

motoAllegro
    http://motoallegro.pl/item1188376249_sam109_tkanina_obiciowa_welur_podsufitka_tapicerka.html

Allegro.pl - Więcej niĹź aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
    http://allegro.pl/item1187809164_klej_bonaterm_do_boczkow_podsufitki_na_pedzel.html

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

naprawa podsufitki

regeneracja podsufitki

naprawa podsufitekpodsufitka audi a4 b5 podsufitka audi a4wymiana podsufitki civicnaprawa podsufitki audinaprawa podsufitki civicregeneracja podsufitekwymiana podsufitki audi a4klejenie podsufitka civicjak zdjac podsufitke w audi a4jak zdemontować podsufitkę audi b5demontaż podsufitki audi a4wymontowanie podsufitki audi a4podsufitka civicjak wyciagnac podsufitke w audi a4 b5audi a4 b5 podsufitkanaprawa podsufitki a4 b5naprawa podsufitka podsufitkajak zdemontować podsufitkę audi a4 b5audi a4 b5 jak zdjąć podsufitkenaprawa podsufitki warszawajak zdjąć podsufike w a4

Tagi dla tego tematu

Zakładki

Uprawnienia