Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale 33/164 - Te dwa modele były produkowane na przełomie lat 80. i 90. Alfa Romeo 33 posiadała silniki typu Boxer, które dziś są wykorzystywane m.in. w Subaru i Porsche. Alfa 164 to z kolei pierwsza duża limuzyna produkowana za kadencji FIAT-a. Oba samochody posiadały napęd na przednią oś, a w najmocniejszych wersjach - na obie osie.
Użytkownik Embrion
pomarańczowy płyn pod silnikiem ( prawdopodobnie też spalone sprzęgło)
Jednego dnia gdy jechałem autem zaczęło w nim strasznie śmierdzieć, dlatego myśle że spaliłem sprzęgło. W dodatku zauważyłem pomarańczowy płyn pod silnikiem ( chyba borygo ). Więc zastanawiam się co może być jeszcze zapsute, oprócz sprzęgła. Prosiłbym o podpowiedź.
Redaktor Romeo

Jakbyś spalił sprzęgło to silnik wchodziłby w obroty na biegu a buda stała by w miejscu, albo bardzo powoli przemieszczała się do przodu..
Płyn? To może byc równie dobrze wspomaganie. Chociaż byś to odczuł na kierownicy- to bliżej jest pewnie do płynu chłodniczego.
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Tagi dla tego tematu
Uprawnienia