Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale 33/164 - Te dwa modele były produkowane na przełomie lat 80. i 90. Alfa Romeo 33 posiadała silniki typu Boxer, które dziś są wykorzystywane m.in. w Subaru i Porsche. Alfa 164 to z kolei pierwsza duża limuzyna produkowana za kadencji FIAT-a. Oba samochody posiadały napęd na przednią oś, a w najmocniejszych wersjach - na obie osie.

Przyjedz do Bielska to znajdziemy
- swoja drogą ciekawa sprawa,
Użytkownik Romeo

Napisał
Rafał 
Przyjedz do Bielska to znajdziemy

- swoja drogą ciekawa sprawa,
Dziś wymieniam sonde i czujnik temp. silnika - zobaczymy czy coś pomoże
Użytkownik Ogier

Napisał
Xofer 
Dziś wymieniam sonde i czujnik temp.
silnika - zobaczymy czy coś pomoże
A ja dalej nie mam czasu diagnozować swojej ale jutro postaram się już coś zerknąć. I prawdopodobnie też będę błądził po omacku bo miałem kolesia i zdiagnozował że przepływka w porządku.
A ja dalej jestem w kropce przepływka w porządku sprawna. Dodatkowo wyczyściłem założyłem na benzynie kuleje na gazie porażka gaśnie. Komputer nie pokazuje żadnych błędów. Nie wiem już gdzie mam jeszcze szukać zaraz biorę się za alternator sprawdzę regulator napięcia może tam jest przyczyna nie wiem już sam co o tym myśleć chyba pójdzie pod młotek jako dawca
Ostatnio edytowane przez jary17 ; 03-09-2010 o 14:36
Użytkownik Romeo

Napisał
jary17 
A ja dalej nie mam czasu diagnozować swojej ale jutro postaram się już coś zerknąć. I prawdopodobnie też będę błądził po omacku bo miałem kolesia i zdiagnozował że przepływka w porządku.
A ja dalej jestem w kropce przepływka w porządku sprawna. Dodatkowo wyczyściłem założyłem na benzynie kuleje na gazie porażka gaśnie.
Komputer nie pokazuje żadnych błędów. Nie wiem już gdzie mam jeszcze szukać zaraz biorę się za alternator sprawdzę regulator napięcia może tam jest przyczyna nie wiem już sam co o tym myśleć chyba pójdzie pod młotek jako dawca
Ja też nadal walcze, jednak muszę wywalczyć, za dużo zainwestowałem w ten samochód żeby dać go pod młotek, jest w super stanie po za tą jedną usterką....

koledzy a sprawdzaliście rozrząd??
Użytkownik Ogier

Napisał
kasza85 
U mnie mogę powiedzieć świeżo co po wymianie + wszystkie paski.
---------- Post dodany o godzinie 16:13 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 15:56 ----------

Napisał
Xofer 
Ja też nadal walcze, jednak muszę wywalczyć, za dużo zainwestowałem w ten samochód żeby dać go pod młotek, jest w super stanie po za tą jedną usterką....
Ja o inwestycjach już nie chcę nic mówić sama kasta 2.5tyś. 4 opony MICHELINY po 470zł sztuka do tego rozrząd, amory, wyświetlacz, przewody, czujniki i wiele innych o których już zapomniałem jeszcze na koniec ubezpieczenie zapłaciłem. Żal ale nie mam wyjścia skarbonka bez dna tyle co w nią wsadziłem to mogłem kupić stara rozpierduchę za dwa klocki i na jedno dy wyszło. W końcu powymieniam wszystko a ona dalej będzie stała a tak to jakąś część odzyskam.

teraz moja 24v była na wymianie rozrządu i została skopana wymiana - silnik faluje dusi się i szarpie, zero błędów. była u drugiego mechanika i powiedział nam właśnie że pasek może być źle założony, w poniedziałek jedzie na sprawdzenie rozrządu
Użytkownik Romeo

Napisał
jary17 
---------- Post dodany o godzinie 16:13 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 15:56 ---------- Ja o inwestycjach już nie chcę nic mówić sama kasta 2.5tyś. 4
opony MICHELINY po 470zł sztuka do tego
rozrząd, amory, wyświetlacz, przewody, czujniki i wiele innych o których już zapomniałem jeszcze na koniec ubezpieczenie zapłaciłem. Żal ale nie mam wyjścia skarbonka bez dna tyle co w nią wsadziłem to mogłem
kupić stara rozpierduchę za dwa klocki i na jedno dy wyszło. W końcu powymieniam wszystko a ona dalej będzie stała a tak to jakąś część odzyskam.
fakt bez dna ^_^, ja na dzień dobry po zakupie (jakieś 3 miechy po) musiałem wyskoczyć z 3kPLN za ponowne wgranie softu sterownika silnika - po rozładowaniu aku zwariował fabryczny immobilizer i nie dało rady uruchomić :/ siódmy rok jeżdzę bez immo 
o innych rzeczach nie wspomnę... kaprysna jak cholera, ale w trasie wyjatkowo niezawodna, sypie sie tylko w pobliżu garażu ^^
i tak ja lubię i dożyje u mnie swych dni
AR 164 3.0 V6 1994 do odbudowy, Golf V klekot do jazdy :-)
Użytkownik Romeo

Napisał
Yacek 
fakt bez dna ^_^, ja na dzień dobry po zakupie (jakieś 3 miechy po) musiałem wyskoczyć z 3kPLN za ponowne wgranie softu sterownika
silnika - po rozładowaniu aku zwariował fabryczny immobilizer i nie dało rady uruchomić :/ siódmy rok jeżdzę bez immo

o innych rzeczach nie wspomnę... kaprysna jak cholera, ale w trasie wyjatkowo niezawodna, sypie sie tylko w pobliżu garażu ^^
i tak ja lubię i dożyje u mnie swych dni

Pasek też był sprawdzany i jest ok.... ogólnie jest to najbardziej awaryjne auto jakim jeździłem, miło wspominam swoją Daewoo Leganze, jeżdżąc nią nie wiedziałem co to jest awaria.... 
---------- Post dodany o godzinie 18:23 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 18:12 ----------

Napisał
jary17 
---------- Post dodany o godzinie 16:13 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 15:56 ---------- Ja o inwestycjach już nie chcę nic mówić sama kasta 2.5tyś. 4
opony MICHELINY po 470zł sztuka do tego
rozrząd, amory, wyświetlacz, przewody, czujniki i wiele innych o których już zapomniałem jeszcze na koniec ubezpieczenie zapłaciłem. Żal ale nie mam wyjścia skarbonka bez dna tyle co w nią wsadziłem to mogłem
kupić stara rozpierduchę za dwa klocki i na jedno dy wyszło. W końcu powymieniam wszystko a ona dalej będzie stała a tak to jakąś część odzyskam.
Ja zainwestowałem min w:
sprzęgło ( 1700 )
Przekładnia ( 1400 )
Lakierowanie zderzaków ( 600 )
Przednie zawieszenie ( 1600 )
Opony ( 1500 )
Przyciema szyb ( 300 )
Ala Xenon ( 200 )
I inne pierdoły, których jest dużo.... Szkoda auto bo jest naprawde w super stanie...
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
DY DO WYMIANY PASKA RORZADU OPEL COMBO 1.7 D
, Faluje na obrotach bmw e36 1.8is 1996 pok
Tagi dla tego tematu
Uprawnienia