To jest poważny problem techniczny![]()
W moim przypadku jest to olej...
Lubi sobie czasem powariować-mój tak ma od... od kiedy ją kupiłem3000km
Ja się tym nie przejmuje![]()
Witam
Po długim poszukiwaniu udało mi się wreszcie znaleść i kupić upragnioną 33.
Jest to model z 1991 roku, silnik 1,7 ie z załączanym napędem na 4 koła. Szukałem ogólnie 1,7 16 V Q4 lub P4 (choć chyba to to samo tylko różne daty). Autko w super stanie, ale trzeba je dopieścić jak każdą piękną kobietę swego życia
A teraz pytanie:
- Na alfacontrol pali mi się czerwony spory kwadrat - co to jest?
Pozdrawiam
Tak przypuszczałemolej na idealnym poziomie a tu mnie się pali
Pogrzebie trochę może coś wymyśle. Wracam narazie do przywracania jej blasku![]()
stabipl skoro już jesteś w posiadaniu pięknej 33 to pochwal się nią w dziale nasze belle... to zawsze kolejna 33 na forum, a jest ich już coraz mniej
Co do Alfa Control to zapewne to bardzo użyteczne narzędzie, ale pod warunkiem że nikt tego wcześniej nie zepsuł. Niestety u mnie w tym miejscu była tylko wnęka na drobiazgi, a aktualnie już nawet tej wnęki nie ma![]()
Zapraszam o to moja niunia:
Alfa Romeo 33 1,7 ie. 4x4
Wątek jest o lampce głównej alfa control. Tobie chodzi o lampkę ciśnienia oleju na wskaźnikach głównych? Jesli tak, to po pierwsze szukałbym problemu w elektryce (czujnik, przewód, przebicie do masy, słaby kontakt czujnika z przewodem) niż w pompie. Kontrolka zapala się po przekroczeniu minimalnego ciśnienia chyba 0,5 lub nawet 0,3 bara. To sakramencka mało. Nawet na wolnych obrotach i rozgrzanym oleju. Jeśli świeci się stale to w zasadzie silnik powinien po kilku km się zatrzeć.
33 1.7IE 8v Mirto Verde; 75 1.8 ie Rosso Alfa; 159 SW JTDm Q4 Nero Carbonio Met. & Poltrona Frau inside
było: 147 Selespeed, 146 1.6 TS
Ta główna kontrolka świeci się prawie zawsze (nie miałem przypadku by było inaczej) w połączeniu z innymi, szczegółowymi kontrolkami. Np. z kontrolką przepalonych żarówek, barkiem płynu do spryskiwaczy, niskim poziomem płynu chłodzącego, kontrolką akumulatora, niskim stanem oleju.
Może któraś z kontrolek szczegółowych ma przeploną żarówkę, że tego nie widzisz?
33 1.7IE 8v Mirto Verde; 75 1.8 ie Rosso Alfa; 159 SW JTDm Q4 Nero Carbonio Met. & Poltrona Frau inside
było: 147 Selespeed, 146 1.6 TS
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki