Dzień dobry.
Od niedawna jestem posiadaczem Alfy 164 2.5 Super TD. Jest ona wyposażona w złote listwy ozdobne. Niestety poprzedni właściciel miał stłuczkę i na przednim pasie oraz na błotniku z przodu, od strony pasażera są założone srebrne, co mnie strasznie irytuje.
Wymyśliłem sobie, że pojadę swoim cudem do ślubu, ale muszę koniecznie mieć wszystkie listwy złote.
No i tu się zaczyna problem. Nowych już nigdzie nie ma (nawet w Turynie), na Allegro też jest problem. Może któryś z forumowiczów posiada coś takiego na sprzedaż, albo wie jak to zdobyć.
Jest jeszcze możliwość przemalowania tych srebrnych na złote, ale nie mogę znaleźć nikogo, kto zrobi to w odpowiedniej technologii. Nie ma gwarancji, że będzie tak samo wyglądać.
Proszę o pomoc. Ślub za miesiąc, a ja stoję w miejscu.
Pozdrawiam.
Skąd w 164 złote listwy? Masz zdjęcie, jak to wygląda?
Nie ma zbyt szybkich aut.... są zbyt wolni kierowcy.
Witam.
Sa kolego, są złote, a przynajmniej tak je ludzie nazywają.
Nie mogę zrozumieć zdziwienia kolegi. Tyle lat na forum.
Tym bardziej, że kolega zakładający temat pisze wyrażnie, że ma dwa kolory listew.
Pozdrawiam.
Tyle lat na forum i parę lat pracy w Niemczech w siedzibie Fiata (w latach gdy 164 była dość popularna) a mimo to nie widziałem, żadnej 164 ze złotymi listwami. Jak raz zmienialiśmy światła tylne w 164 to też szukaliśmy takich z białym kierunkiem i wstecznym a okazało się, że w bodajże 5 letnim egzemplarzu lampy tak wyblakły od słońca, że były idealnie białe we wspomnianych miejscach. Dlatego myślałem, że może różnica z tego samego powodu wynikła choć chrom raczej nie żółknie.
Nie wróżę Ci kolego że uda się zdobyć złote listwy. Ale masz jeszcze jedno wyjście bardziej realne złote listwy na srebrne- z nimi nie powinieneś mieć problemu jeszcze idzie zdobyć powodzenia.
Witam.
Na tej stronie na dole jest kilka zdjęć ładnego TS-a na złotych listwach.
http://www.tuttoannunci.org/milano/A...4976-grp4.aspx
Pozdrawiam.
Taki bardziej platynowy ten kolor niż złoty ale wygląda ciekawie. Obawiam się, że zrobienie podobnego efektu, jak ten będzie sposobem rzemieślniczym niemożliwe.
da sie oklejasz folia przyciemniajaca szyby
robiłem tak orurowanie do terenówki-Da sie i dosc długo wytrzymuje
Ostatnio edytowane przez Rafał ; 01-09-2010 o 23:34

Pomysł z oklejeniem wydaję się ciekawy. Wygląda dobrze.
Mam tylko pytanie. Co z narożnikami? Bo wydaje mi się, że na zdjęciu narożnik listwy jest srebrny.
Pozdrawiam.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki