Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale 33/164 - Te dwa modele były produkowane na przełomie lat 80. i 90. Alfa Romeo 33 posiadała silniki typu Boxer, które dziś są wykorzystywane m.in. w Subaru i Porsche. Alfa 164 to z kolei pierwsza duża limuzyna produkowana za kadencji FIAT-a. Oba samochody posiadały napęd na przednią oś, a w najmocniejszych wersjach - na obie osie.
    AR_33
    Gość

Domyślnie [33] Światła mijania

Mam taki problem, kiedy spojrzy się na przód samochodu to wygląda to tak jak by jedno światło świeciło na żółto a drugie normalnie.
    Aby rozwiać wszelkie watpliwości powiem że:
    światła są wzorowo ustawione,
    żarówki są obie takie same i nowe Phillips premium+ ,
    znajomy na stacji diagnostycznej który sprawdzał i ustawia mi światła powiedział że ten reflektor który świeci taką dziwna barwą światła ma dziwnie rozproszone światło, nie ma typowej lini załamania światła.
    Dodam że jest to już drugi reflektor który wymieniłem :? i objawy są takie same. Czy w waszych 33 występuje podobna sytuacja ?
    Czy ktoś wie jak można temu zaradzić :|

2. # ADS
    Akwizytorka

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Grzegorz83
    Mieszka w
    Sosnowiec / Tarnowskie Góry
    Auto
    AR 147 1.6 T.S. i Astra III 1.3CDTI
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    4 h 55 m

Domyślnie

Porównywałeś żarówki poza reflektorami? Może jest gdzieś jakiś spadek napięcia i żarówka nie rozgrzewa się do odpowiedniej temperatury, a światło jest przesunięte choćby o kilka dziesiątych mm.

Jeżeli nie, to pytanie o sam reflektor. Szkło czy odbłyśnik?

U mnie podobna sytuacja ma miejsce. lewy świeci gorzej, ale reflektory nie są jednakowe...

AR_33
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Grzegorz83
    U mnie podobna sytuacja ma miejsce. lewy świeci gorzej, ale reflektory nie są jednakowe...
    Lewy, czyli ten od strony kierowcy :?:

Tak jak pisałem, żarówki są OK sprawdziłem je w innym samochodzie i świecą eleganco. :?

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Strzala_1
    Mieszka w
    Sokółka/Białystok
    Auto
    AR 33 1,7 16v P4
    Czas spędzony na forum
    52 m

Domyślnie

miałem tak u siebie z lampa pasażera, przyczyna to zaśniedziała kostka w moim przypadku
    AR 33 1.4 Imola - odpoczywa w garażu
    AR 33 1,7 16v P4 - obecnie

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Grzegorz83
    Mieszka w
    Sosnowiec / Tarnowskie Góry
    Auto
    AR 147 1.6 T.S. i Astra III 1.3CDTI
    Czas spędzony na forum
    4 h 55 m

Domyślnie

Niestety, nie o tej lewej napisałem.. Chodzi o lampę od strony pasażera, z którą zresztą mam znów problem.. Po 2 miesiącach świecenia znów padła.. Żarówka w porządku.. :?
    Elektryk pociągnął nowe kable, przez 2 tygodnie było OK, kolejne 3 nie świeciła, a potem znów bez ingerencji zaświeciła.. Od poniedziałku nie świeci.. :mrgreen:

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    chełm
    Auto
    33 16V
    Czas spędzony na forum
    5 h 9 m

Domyślnie

Moze coś z bezpiecznikiem??A amcie oba reflektory tej samej firmy??Carello sa lepsze.Reszta to ajkieś zamienniki i moze tu elzy problem.

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Tagi użytkowników

brak tagów :(

Zakładki

Uprawnienia