Ad.1 za względnie niewielkie pieniądze zamówisz sobie wysyłkowo lub do odbioru osobistego w Fiat-Partnerze (katowickie ASO, gdzie dokonuje wszystkich "trudnych" zakupów do 33/75)
Ad.2. zamówiłem sobie w sierpniu zeszłego roku w ASO cały moduł (ramka + 3 nawiewy); jako że element był wybitnie deficytowy (na wyczerpaniu), włosi odszukali go w Volverze dopiero w kwietniu 2011 :-)
Tak więc mam teraz już dwa - nowy oryginał odstąpię w cenie zakupu (ze wszystkimi rabatami jakie mam w ASO), albo wyremontowaną używkę w cenie do ustalenia;
Ad.3. pompę zapasową odkupiłem ze dwa lata temu od jednego z forumowiczów, bo maja dawała podobne efekty jak Twoja; ale że byłem w tamtym okresie pozytywnie "nawiedzony" kupiłem oryginał Boscha i tamta leży - odstępię za free bez gwarancji że jeszcze działa
Mimo wszystko namawiam na oryginalnego Boscha (nawet z Allegro) - kosztuje coś ok. 270 pln ale na bardzo długi czas zapomnisz że masz pompę paliwa
Z racji tego , że chyba jesteśmy ziomalami proponuje w najbliższym czasie małego spota "33"? Co Ty na to?
33 1.7IE 8v Mirto Verde; 75 1.8 ie Rosso Alfa; 159 SW JTDm Q4 Nero Carbonio Met. & Poltrona Frau inside
Ypsilon 0.9 TA BiColore Platinum
było: 147 Selespeed, 146 1.6 TS
Odnośnie foteli od Imolki, daj temu tapicerowi do zrobienia te siedzenia i wytrzymają trochę. W mojej były sponiewierane tak siedzenia że wymieniłem na zwykłe. Któregoś dnia tak mi się nudziło że je rozebrałem, pociąłem stare siedzisko, zostawiłem tylko środkową część, ponieważ nie miałem zamszu i w trzy dni udało mi się zrobić nowe obicie siedzeń. Twój tapicer pewnie tego nie robił i nie wie pewnie jak się za to zabrać. Dla śmiechu dodam że ja tapicerem nie jestem, a wyszło całkiem do ludzi więc i jemu się uda. Wskazane jest pokrycie oryginalnej pianki jedną warstwą cienkiej pianki na całej powierzchni. U mnie tego nie zrobiłem i niestety widać gdzie nie gdzie delikatne ubytki w piance pod obiciem. Niestety pianka zaczyna się po latach sypać i czasami tak bywa że coś się wyłupie przy ściąganiu starego obicia.
Ostatnio edytowane przez GUNIOZAUR ; 27-05-2011 o 23:43
NO TO WPADŁEM...
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki