Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale 33/164 - Te dwa modele były produkowane na przełomie lat 80. i 90. Alfa Romeo 33 posiadała silniki typu Boxer, które dziś są wykorzystywane m.in. w Subaru i Porsche. Alfa 164 to z kolei pierwsza duża limuzyna produkowana za kadencji FIAT-a. Oba samochody posiadały napęd na przednią oś, a w najmocniejszych wersjach - na obie osie.
    Użytkownik Ogier Avatar zawigrze
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    Alfa Romeo 164 Super 2.0 TS
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    1 d 16 h 51 m

Domyślnie Znikające podświetlenie

No i żeby nie było za miło, musiało się coś stać. Alfa odebrana z naprawy, alternator zrobiony i problem z głowy. No ale musiał pojawić się nowy. W czasie jazdy wyłącza się i włącza (czasem po lekkim puknięciu) podświetlenie przycisków znajdujących się tuż nad wyświetlaczem od klimy i zegarkiem. Miał ktoś ten problem? Co tam nawala? Pewnie gdzieś jakiś styk nie łączy. Ciężko się do tego dobrać?

2. # ADS
    Akwizytorka
    Mieszka w
    Milano

Użytkownik Romeo Avatar Yacek
    Mieszka w
    Warszawa-Ursus
    Auto
    AR 164 3.0 V6
    Czas spędzony na forum
    11 d 1 h 7 m

Domyślnie

wyjąc panel i posprawdzać wtyczki i styki. typowa dolegliwośc w 164
    164 3.0 reconstruction process temporarily suspended Golf V klekot do jazdy :-)

Użytkownik Alfa i Omega Pokaż na mapie Avatar kasza85
    Mieszka w
    jelenia góra / biedrzychowice
    Auto
    Alfa Romeo 164 3,0 v6 12v 96r
    Czas spędzony na forum
    10 d 13 h 48 m

Domyślnie

u mnie podobne objawy - migający cały panel klimy ( podświetlenie ) - przyczyną był regulator jasności podświetlenia z lewej strony obok trip/top - rozebrałem wyczysciłem spirytusem i do dziś dnia jest ok

Użytkownik Romeo Avatar Xofer
    Mieszka w
    Mikorzyn
    Auto
    Alfa Romeo 164 2.0 V6 TB 96r, Opel Combo B 1.7D, Opel Combo C 1.7 DT, Hyundai H200
    Czas spędzony na forum
    9 d 7 h 41 m

Domyślnie

Też to przerabiałem, wyjmij panel i sprawdź coś może nie łączyć ja miałem jakieś pęknięcie. Regulator podświetlenia też mi szwankował i również pomogło czyszczenie.

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Koszęcin
    Auto
    Alfa Romeo 2003' 147 1.9 JTD 140KM BOSE
    Czas spędzony na forum
    5 d 21 h 56 m

Domyślnie

dokładnie, porozbierac i przeczyścić, zobaczyć czy styki sie stykają albo poprawić styki i musi działać, jak by ekranik siadł to by wcale nie świecil

Moderator Romeo Avatar fr33
    Mieszka w
    Czestochowa, Poland
    Auto
    164 Super TS
    Czas spędzony na forum
    6 d 20 h 52 m

Domyślnie

Kolega pisze, że miga mu podświetlanie TYLKO górnej listwy z przyciskami... problem słabych lutów w panelu na taśmie, która do tych przycisków idzie.. niebawem zacznie się problem z włączającymi się światłami awaryjnymi.. zanim to nastąpi rozbierz panel i polutuj wszystkie piny po obu stronach tej taśmy, która idzie na górę. Jeśli masz problem z majsterkowaniem wyślij panel do mnie a odeślę Ci sprawny

ps. miałem ten problem

Użytkownik Ogier Avatar zawigrze
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    Alfa Romeo 164 Super 2.0 TS
    Czas spędzony na forum
    1 d 16 h 51 m

Domyślnie

Cytat Napisał fr33 Zobacz post
    Kolega pisze, że miga mu podświetlanie TYLKO górnej listwy z przyciskami... problem słabych lutów w panelu na taśmie, która do tych przycisków idzie.. niebawem zacznie się problem z włączającymi się światłami awaryjnymi.. zanim to nastąpi rozbierz panel i polutuj wszystkie piny po obu stronach tej taśmy, która idzie na górę. Jeśli masz problem z majsterkowaniem wyślij panel do mnie a odeślę Ci sprawny

ps. miałem ten problem
    światła awaryjne jeszcze się nie włączają ale pare razy byłem zdziwniony że mam otwarty bagażnik choć nie zaglądałem do niego wezmę się za rozbieranie tego ustrojstwa. Może sobie poradzę, w razie czego będę walił na priv po adres hehe

Moderator Romeo Avatar fr33
    Mieszka w
    Czestochowa, Poland
    Auto
    164 Super TS
    Czas spędzony na forum
    6 d 20 h 52 m

Domyślnie

różne rzeczy mogą się dziać jak przerywa zasilanie na listwie tych górnych guzików u mnie padło na awaryjne... póki nie zrobiłem to cały czas musiałem wyjmować moduł od nich bo by mi aku rozładowały

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Tagi użytkowników

brak tagów :(

Zakładki

Uprawnienia