Witam kolegów. Na zlocie temat z niektórymi z Was był poruszany jednak poruszę go również tu.
Moja Bella ma czasami problem z odpalaniem na bardzo gorącym silniku, np jeśli po ostrej jeździe ( np tor w Biłgorajuzgaszę auto i chcę odpalić ponownie to kręci bez reakcji, jak tylko trochę odstoi odpala bez problemu, na zimnym, ciepłym i gorącym również zawsze bez problemu odpala. Tylko na bardzo mocno gorącym nie.
Wiosną/zimą wymienione zostało na nowe i oryginalne: przepływka, przepustnica, sonda, czujnik wału, czujnik spalania skokowego, regeneracja turbo, regulacja zaworów, rozrząd kompletny, świece i przewody, udrożniony układ wydechowy, alternator, palec rozdzielacza, krokowiec, czujnik temp silnika, pompa i filtr paliwa - i wiele innych części, nie wymieniam bo nie ma to raczej nic wspólnego z odpalaniem, wymieniłem tylko to co bynajmniej wedle mnie mogło by mieć wpływ.
Auto nie ma gazu. Padło więc podejrzenie na zawór pochłaniający pary paliwa ? Ogólnie pytanie co o tym sądzicie i gdzie go można dostać - Allegro na ten temat milczy.
---------- Post added at 22:06 ---------- Previous post was at 22:02 ----------
O i to co mnie nie pokoi to czasami przy odkręcaniu baku mocno zasysa powietrze do środka, ale tylko gdy zbliża się do rezerwy lub już się ona pali ( nie mam na myśli jednak suszy w baku )