Widać światełko w tunelu!
Właśnie odstawiłem moją Alfę w dobre ręce na generalkę silnika i zawieszenieJuż jestem drugi w kolejce. Kończą robić Kappę 2.0T i biorą się za moją V6. Będę zdawał relacje z napraw na bieżąco i wstawiał fotki. Jestem Ciekaw w jakim stanie jest silnik i ile będę musiał wsadzić.
Pozdrawiam
![]()
Ostatnio edytowane przez fiergloo ; 06-09-2011 o 16:23 Powód: Staraj się wrzucać systematycznie co jest robione, możesz pisać post pod postem, bo to może byc ciekawy materiał, a jak taki będzie to go podwieszę w dziale

Doświadczenie kolegów, którzy już to przerabiali nie raz. Ja myślałem, że to rozrząd.
no ale powiedz. silnik nie odpala . jakies dzwieki?
V6

Tłucze ? A jeździ w ogóle ?

no jechała, ale wolałem jej już po tym nie odpalać, żeby nie zrobić większych szkód w silniku.
Jutro powinien być silnik wyciągnięty, to zobaczymy jak to wygląda w środku i ciekawe czy się potwierdzi to co mówił poprzedni właściciel o remoncie...
ja tu akut´rat moge sam potwierdzic ze remont byl ale nie u ostatniego wlasciciela tylko poprzedniego . jak kupil ta alfe poprostu pod maska bylo widac ze nowe uszczelkii duzo czesci tez nowych. chociaz co do tych tlokow to sam ni eweim czy poprzedni wlasciciel nie wymyslil sobie tego
V6

Jaki masz przebieg ?

237 tys. jak brałem. Zrobiłem zaledwie 2 tys. km.
Poprzedni właściciel mówił, że przy 200 tys robił generalkę i zapłacił 8 kafli za generalkę z kutymi tłokami.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki