na chwilkę wpadłem zobaczyć furaki :-) kilka pieknych spiderów AR i Fiata, chyba 5 maserati kanciaków... nice. Ale i tak dla mnie najładniejsze były dwie 164 Q4. Jedna Scuderii na bank, drugiej nie znam. Ta druga z recaro i zenderami milano, piekny stan. Jedyne minusy to szare plastikowe listwy i progi (aż sie prosi o pomalowanie w kolor budy), po drugie jakies okropne żółte kondoniki na żarówkach drogowych i w halogenach... fatalnie to wyglądało :/
ale obie bym chętnie przytulił :-)
164 3.0 reconstruction process temporarily suspendedGolf V klekot do jazdy :-)
Czy to był ten piękny egzemplarz?
http://youtu.be/Qm00ekDcMbc
http://youtu.be/wj-KNVO5DIM
A co do "szarych listew", to kiedyś mnie drażniły. Dzisiaj uważam, że za mało zostało Q4, żeby jeszcze jakieś cuda na nich wyczyniać. Po co upodabniać ją do całej reszty motoryzacji. Przecież to symbol indywidualności i nie szablonowego spojrzenia na świat. Przynajmniej dla mnie.
A co do "żółtych kondoników", to auto może być sprowadzone z Francji. Jeszcze w latach 90-tych Francuzi mieli tzw. "żółte światła".
Ostatnio edytowane przez waldemar-63 ; 11-09-2011 o 12:10

Mi tez te dwie 164 bardzo sie spodobaly.
A zwlaszcza wlasnie ta z listwami. Na dodatek to byla QV
Po pierwsze miala ladniejszy kolor - taka klasyczna czysta czerwien a nie lekko burgund tak jak ta druga.
I listwy wg mnie pasowaly.
No i byla w super idealnym stanie , a ta druga ciut w gorszym
Felgi genialne
wg mnie co oryginał to oryginał w qv i q4 nic nie majstrowałbym ze zderzakami ale obowiązkowo zender milano całe w polerce![]()
Renault 25 2.2 1986r.- była
Renault 25 2.0 1991r.- była
AR 164 T.Spark aktualnie
To teraz mała niespodzianka - właściciel czerwonej Q4 zdradził mi że te Zendery Milano to właśnie z mojej Q4 pochodzą, gdyż kupił je od Lajkersa. No cóż trochę żalże moja na razie na takich nie stoi, ale to się w końcu zmieni
Ta Q4 była od nowa malowana, stąd taki piękny lakier. Dla mnie to auto naprawdę jest rewelacyjne, zdobyło w końcu tytuł auta zlotu
Mi tam to malowanie odpowiada, w końcu tak również wychodziły z tymi niemalowanym plastikami.
Obydwie 164 to były Q4.
Alfa Romeo to rodzaj choroby, entuzjazm do czegoś co w podstawowej funkcji jest tylko środkiem transportu, to sposób na życie, szczególny rodzaj percepcji pojazdu wyposażonego w silnik

Sorry , nie znam sie tak dobrze.
Ale ta z listwami miala z boku koniczynke wiec wydawalo mi sie ze to QV ( choć skrot qv sama sobie wymyslilam ze to quadrofoglio verde , czy jakos tak )
W kazdym razie sory za dyletanctwo![]()
Alfa Romeo to rodzaj choroby, entuzjazm do czegoś co w podstawowej funkcji jest tylko środkiem transportu, to sposób na życie, szczególny rodzaj percepcji pojazdu wyposażonego w silnik
a moim zdaniem te białe trójkąty z koniczynkami szpeciły tą Q4... jestem zwolennikiem fabryki. Po prostu mi nie pasuja i już :-) Ale Zendery by sie przydały... to fakt. Zwłaszcza że chyba speedlinów nie było w 17 calach...? Ile wart jest komplet Zenderów 17-ek, takich ładnych jak w tamtej ?
164 3.0 reconstruction process temporarily suspendedGolf V klekot do jazdy :-)
speedliny tylko do 16 cali, a cena idealnych zenderów może się zaczynać od 3tyś w zwyż, podobno ich tylko ok 1000szt było a ile zostało nie wiadomo![]()
Renault 25 2.2 1986r.- była
Renault 25 2.0 1991r.- była
AR 164 T.Spark aktualnie
Ta druga 164 Q4 to kolegi z AlfaClubu:
http://forum.alfaclub.pl/viewtopic.p...er=asc&start=0
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki