Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale 33/164 - Te dwa modele były produkowane na przełomie lat 80. i 90. Alfa Romeo 33 posiadała silniki typu Boxer, które dziś są wykorzystywane m.in. w Subaru i Porsche. Alfa 164 to z kolei pierwsza duża limuzyna produkowana za kadencji FIAT-a. Oba samochody posiadały napęd na przednią oś, a w najmocniejszych wersjach - na obie osie.
    Użytkownik Pirat drogowy Avatar Dyny164
    Mieszka w
    Berlin .... Chełm
    Auto
    1. 164 TS BIAŁA (BYŁA) 2. 164 TS ZIELONA (BYŁA) 3. 164 TS CZARNA (Jest).4.164 TS ale na czesci..5 j
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    2 d 14 h 17 m

Domyślnie zbieznosc a nastepnie wymiana sworzni?

mam termin na zbierznosc i chyba nie dam rady wymienic do piatku sworzni. mam pyt . jezeli najpierw ustawie zbierznosc a pozniej wymienie sworznie to czy zbierznosc sie nie przestawi?? ktos wie?
    na wybojach auto jedzie dobrze. ale jak tylko najade na studzienke to auto mocno sciaga na lewo lub na prawo.
    V6

2. # ADS
    Akwizytorka
    Mieszka w
    Milano

Użytkownik Romeo Avatar Yacek
    Mieszka w
    Warszawa-Ursus
    Auto
    AR 164 3.0 V6
    Czas spędzony na forum
    11 d 1 h 7 m

Domyślnie

po sworzniach koniecznie zbieznosc.
    164 3.0 reconstruction process temporarily suspended Golf V klekot do jazdy :-)

Mieszka w
    Berlin .... Chełm
    Auto
    1. 164 TS BIAŁA (BYŁA) 2. 164 TS ZIELONA (BYŁA) 3. 164 TS CZARNA (Jest).4.164 TS ale na czesci..5 j
    Czas spędzony na forum
    2 d 14 h 17 m

Domyślnie

jezeli tak to moze ktos wie jak najszybciej je wymienic bez sciagaczy . moze ktos to przerabial? musze sie wyrobic w 1 godzine . bo po pracy zanim sie sciemni musze zdazyc .

---------- Post added at 16:48 ---------- Previous post was at 12:22 ----------

no i co nikt mi nie udzieli info na temat tej wymiany??? bo jutro odkrece wahacz i bede walil mlotkiem w zwrotnice az sworzen wyskoczy........ ale moze macie lepsze metody?
    V6

Moderator Romeo Avatar fr33
    Mieszka w
    Czestochowa, Poland
    Auto
    164 Super TS
    Czas spędzony na forum
    6 d 20 h 52 m

Domyślnie

164 jest tak upierdliwa, że rozwaloną zawieche (luzy) widać dopiero po rozebraniu...

moją byłem na zbieżności .. posprawdzali, poszarpali - uznali, że zawiecha super! .. ustawili, autem nie da się jechać...

do warsztatu - rozebraliśmy - okazało się, że wszystko rozwalone - wymieniliśmy - zbieżność - w końcu się prowadzi jak po sznurku

Użytkownik Alfa i Omega Pokaż na mapie Avatar kasza85
    Mieszka w
    jelenia góra / biedrzychowice
    Auto
    Alfa Romeo 164 3,0 v6 12v 96r
    Czas spędzony na forum
    10 d 13 h 48 m

Domyślnie

metrowa rura albo i dłuższa - opierasz o sanki i o wahacz przy sworzniu, jedna osoba stoi na rurze a druga przyrządem - patrz młotkiem wali w zwrotnice lub w castoramie ostatnio widziałem ściągacz do sworzni za 25 zł

Mieszka w
    Berlin .... Chełm
    Auto
    Czas spędzony na forum
    2 d 14 h 17 m

Domyślnie

Cytat Napisał fr33 Zobacz post
    164 jest tak upierdliwa, że rozwaloną zawieche (luzy) widać dopiero po rozebraniu...

moją byłem na zbieżności .. posprawdzali, poszarpali - uznali, że zawiecha super! .. ustawili, autem nie da się jechać...

do warsztatu - rozebraliśmy - okazało się, że wszystko rozwalone - wymieniliśmy - zbieżność - w końcu się prowadzi jak po sznurku
    ja u siebie mialem problemy od poczatku ze zbierznooscia bo mialem luzy na maglu. teraz po wymianie stwierdzilem ze jeszcze sworznie do wymiany. ( najgorzej brak sciagacza) .

---------- Post added at 12:03 ---------- Previous post was at 12:02 ----------

Cytat Napisał kasza85 Zobacz post
    metrowa rura albo i dłuższa - opierasz o sanki i o wahacz przy sworzniu, jedna osoba stoi na rurze a druga przyrządem - patrz młotkiem wali w zwrotnice lub w castoramie ostatnio widziałem ściągacz do sworzni za 25 zł
    a po co ta rura?
    V6

Użytkownik Alfa i Omega Pokaż na mapie Avatar kasza85
    Mieszka w
    jelenia góra / biedrzychowice
    Auto
    Alfa Romeo 164 3,0 v6 12v 96r
    Czas spędzony na forum
    10 d 13 h 48 m

Domyślnie

z rura szybciej wypada sworzen bo wypycha go w dol. ja u siebie nie moglem bez rury wybic sworznia

Użytkownik Rowerzysta Avatar alfa_fan
    Mieszka w
    Żuromin
    Auto
    AR 164 3.0 V6 12v '96; AR 145 boxer 1.6 '95
    Czas spędzony na forum
    13 d 5 h 20 m

Domyślnie

Witam.

Wystarczy odpowiednio duży młotek i precyzyjne uderzenie (jedno nie wystarczy), a wtedy sworzeń powinien bez większych problemów wyjść.

pozdrawiam
    mirek
    pozdrawiam alfa_fan; ik@r 1063
    AR 145 bx
    smoczyca; AR 164 V6 sokół millennium

Mieszka w
    Berlin .... Chełm
    Auto
    Czas spędzony na forum
    2 d 14 h 17 m

Domyślnie

dobra ale czy odkrecic whacz najpierw od sworznia ? czy moze whacz od sanek odkrecic?
    V6

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    ALFA ROMEO 164 2.0 TS r.92
    Czas spędzony na forum
    6 d 12 h 36 m

Domyślnie

Odkręcasz tylko nakretkę ze sworznia. Wsuwasz rurę nad wahaczem, pod sanki. Drugi koniec obciązasz kimkolwiek i walisz młotem.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Tagi użytkowników

wymiana sworzen golf v

golf wymiana sworzni zbierzność

sworznie zbieznosc omega

golf 2 wymiana sworzni a zbieżność

Zakładki

Uprawnienia