mam termin na zbierznosc i chyba nie dam rady wymienic do piatku sworzni. mam pyt . jezeli najpierw ustawie zbierznosc a pozniej wymienie sworznie to czy zbierznosc sie nie przestawi?? ktos wie?
na wybojach auto jedzie dobrze. ale jak tylko najade na studzienke to auto mocno sciaga na lewo lub na prawo.![]()
V6
po sworzniach koniecznie zbieznosc.
164 3.0 reconstruction process temporarily suspendedGolf V klekot do jazdy :-)
jezeli tak to moze ktos wie jak najszybciej je wymienic bez sciagaczy . moze ktos to przerabial? musze sie wyrobic w 1 godzine . bo po pracy zanim sie sciemni musze zdazyc .
---------- Post added at 16:48 ---------- Previous post was at 12:22 ----------
no i co nikt mi nie udzieli info na temat tej wymiany??? bo jutro odkrece wahacz i bede walil mlotkiem w zwrotnice az sworzen wyskoczy........ ale moze macie lepsze metody?
V6
164 jest tak upierdliwa, że rozwaloną zawieche (luzy) widać dopiero po rozebraniu...
moją byłem na zbieżności .. posprawdzali, poszarpali - uznali, że zawiecha super! .. ustawili, autem nie da się jechać...
do warsztatu - rozebraliśmy - okazało się, że wszystko rozwalone - wymieniliśmy - zbieżność - w końcu się prowadzi jak po sznurku![]()
ja u siebie mialem problemy od poczatku ze zbierznooscia bo mialem luzy na maglu. teraz po wymianie stwierdzilem ze jeszcze sworznie do wymiany. ( najgorzej brak sciagacza) .
---------- Post added at 12:03 ---------- Previous post was at 12:02 ----------
a po co ta rura?
V6

Witam.
Wystarczy odpowiednio duży młotek i precyzyjne uderzenie (jedno nie wystarczy), a wtedy sworzeń powinien bez większych problemów wyjść.
pozdrawiam
mirek
pozdrawiam alfa_fan; ik@r 1063
AR 145 bx smoczyca; AR 164 V6 sokół millennium
dobra ale czy odkrecic whacz najpierw od sworznia ? czy moze whacz od sanek odkrecic?
V6
Odkręcasz tylko nakretkę ze sworznia. Wsuwasz rurę nad wahaczem, pod sanki. Drugi koniec obciązasz kimkolwiek i walisz młotem.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki