Witam dziś z samego rana zauważyłem problem otóż na zimnym silniku na wolnych obrotach wskaźnik pokazuje mi tylko 1,5 bara.. rozgrzałem auto i zaczęło pokazywać na wolnych 1... więc przegoniłem auto porządnie i przy bucie aż do odcinki miałem max 3 bar... Oleju nie ubywa, wymieniony niecałe 7tys km temu, przyspieszenie to samo.. pomoże mi ktoś?? może czujnik dał du*y. Jc to gdzie go szukać??
Renault 25 2.2 1986r.- była
Renault 25 2.0 1991r.- była
AR 164 T.Spark aktualnie

te czujniki z racji wieku głupoty pokazują. Możesz podjechać do mecha na sprawdzenie manometrem ale do póki nie zapal się lampka niskiego ciśnienia przy schodzeniu z obrotów to możesz spać spokojnie.
Ts 1.8 na idle powinien mieć 1 bar a przy 4krpm 5 barów, 2.0 na idle 1.5 i 5 przy 4krpm wg. manuala.
mam sprawny czujnik i u mnie na wolnych na max rozgrzanym jest 2.5 a przy 5 tys rpm 5 barów ..
sprawdź czujnik.. jest od tyłu głowicy od strony skrzyni taka "gruszka", dochodzi do niej jeden kabelek .. będzie problem z nowym :/ zamienniki zawyżają troszkę (około 0.4 bara) i dziwnie skokowo działają .. oryginał jeśli jest to b. drogi
sprawdz lepiej panewki.... niskie cisnienie to zwiastun panewek na wykonczeniu.. a jak się przekręci to masz już sporo do roboty.
164 3.0 reconstruction process temporarily suspendedGolf V klekot do jazdy :-)
http://dabtuner.pl/Czujnik_cisnienia...Gauge-101.html
Ciekawe dlaczego ma dwa piny![]()
Alfa Romeo 155 1.8 T.S. 1992
Alfa Romeo 155 2.5 V6 1992
Alfa Romeo 155 2.0 Q4 1992
I wszystkie są czerwone
niedługo będę sprawdzać, kontrolka od niskiego ciśnienia mi się wcale nie zapala![]()
AR 164 T.Spark aktualnie
u mnie czujnik raczej uszkodzony bo wskaznik sie nie podnosi . ale najgorzej martwila mnie czerwona kontrolka . w zimie przeszedlem na castrol i po tygodniu zgasla . dziwne co?
najgorzej nie wiem gdzie jest czujnik od tej kontrolki. moze ktos wie?
mam nadzieje ze panewki mi sie nie zacieraja
V6

A gdzie można dorwać nowy oryginał ? Ja bym profilaktycznie zmienił. Pytanie czy każda wersja silnikowa ma taki sam ?

Ośmiozaworowy TS opakowany w najszybszy kolor
"Make a car more powerful and it goes faster accelerating in a straight line. Make it lighter and it goes faster everywhere.", Colin Chapman.
myśle, że u mnie też coś chyba z zegarami nie halo... teraz z kontrolek pod predkościomierzem i obrot. działa tylko ABS, pasy długie i przeciwmgielne, reszta nie ma odzewu...
AR 164 T.Spark aktualnie
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki