Ja ma sentechy u siebie od roku i jest ok, z tym że auto prawie nie jeździ.
sentech to qpa.... robione w garażu u pana Kazia :/
Beru, NGK, Champion jak najbardziej.... ja bym na tym nie oszczędzał
164 3.0 reconstruction process temporarily suspendedGolf V klekot do jazdy :-)

na allegro wisza teraz NGK za 292 zl z groszami
Renault 25 2.2 1986r.- była
Renault 25 2.0 1991r.- była
AR 164 T.Spark aktualnie

A te z allegro pasują do wszystkich ts 8v? Bo na aukcji jest napisane, że tylko do jednej wersji silnika (AR64103). Ale z kolei na innej aukcji ktoś sprzedawał sentechy i pisał, że nada się do każdej wersji (wymienił wszystkie kody tsów). W sumie to jest logiczne, że producent stosuje tą samą długość przewodów do jednej serii silników, ale wolę mieć pewność. Czy te przewody z allegro podejdą do każdej, także do mojej 06420?
Chyba jednak są inne długości.
http://www.ngk.de/pl/produktfinder/p...////RC-AR906//
http://www.ngk.de/pl/wyszukiwarka-pr...RC-AR913/9646/
Chyba, że 06420 mam tylko w dowodzie i na blaszce, a silnik zeswapiony. Bo filtr oleju do A2H mi zły kiedyś sprzedali.
Ostatnio edytowane przez luked ; 06-11-2011 o 10:59

Ja mam Championy za chyba ~150 zeta. Jak ktoś chce to mam używki, są dobre bo po założeniu nowych nie odczułem żadnej różnicy. Chyba że chcecie to mogę założyć sobie stare a opchnąć po taniości te nowe, mają może ze 2 tysiące najechane![]()
Ośmiozaworowy TS opakowany w najszybszy kolor
"Make a car more powerful and it goes faster accelerating in a straight line. Make it lighter and it goes faster everywhere.", Colin Chapman.

Może te championy są tyle warte, że nie widać różnicy między starymi, a nimi(żarcik taki)
Ja też bym jeszcze na oryginalnych ciągnął ale końcówki mi się poutleniały i pojawił się taki zielony osad na kilku końcówkach przy kopułce.
W dodatku maszyna o wiele ciężej odpala niż kiedyś, więcej pali, gorzej idzie i nieraz zaraz po odpaleniu jest taki dźwięk jakby nie chodziła na wszystkie gary (więc pewnie jedna świeca na którymś cylindrze wtedy wymięka).
Inne rzeczy też przydało by się posprawdzać ale przewody na pewno trzeba zmienić. W dodatku te oryginalne bosche mają zgodnie z licznikiem już 170 tys. więc i tak dały radę, a chciałbym wymienić je na coś równie dobrego lub niewiele gorszego, żeby potem nie zastanawiać się dlaczego maszyna tak słabo się zbiera i nie wydawać drugi raz pieniędzy na droższe przewody być może na darmo.
W pierwszym linku jest błąd. Po rozwinięciu na dole napisu ALFA ROMEO, ukazuje się tabela pokazująca nieprawdę. Silniki A2C i A2L nie miały
kodu 64103 tylko 06416.
Masz najpewniej dwa aparaty zapłonowe i nie masz katalizatora. Ten drugi link będzie dla CIebie.

Skoro ja mam dwa aparaty to ile aparatów mają wersje A2C i A2L. I czy są jeszcze jakieś różnice?
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki