Pokaż wyniki od 1 do 2 z 2
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale 33/164 - Te dwa modele były produkowane na przełomie lat 80. i 90. Alfa Romeo 33 posiadała silniki typu Boxer, które dziś są wykorzystywane m.in. w Subaru i Porsche. Alfa 164 to z kolei pierwsza duża limuzyna produkowana za kadencji FIAT-a. Oba samochody posiadały napęd na przednią oś, a w najmocniejszych wersjach - na obie osie.
    Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    łódzkie
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    3 h 5 m

Domyślnie refleksja na temat wachaczy tylnich

wymieniłem po ponad 200 tys tylnie wachacze;2 tulejki w piastach każda po 15 zł,1 oryginalny nowy wachacz 120 zł i jeden używany(bez luzów) 50 zł.Jeśli ktoś wymienia sam wachacz a te tulejki w piaście ma jeszcze dobre to wymiana jest śmiesznie łatwa nie trzeba nawet koła zdejmować ani samochodu na lewarku podnosić.Jeśli tuleja w piaście do wymiany to już trochę zabawy jest.
    Przyjrzałem się niedawno jakie to genialne rozwiązanie zawieszenia tylniego ma passat b5i a4 b5.To jest wielki śmiech.Hitlerowcy chamsko władowali 60 kg belkę skrętną jak z czołgu dosłownie,gruby jak ch..era kątownik którym można hale sportową podeprzeć.Oczywiście wymiana tulejek to dość ,,ciężka,, sprawą.Dosłownie.I to ma być ta genialna,niemiecka myśl techniczna.W alfie 164 każdy z wachaczy waży może po 2 kilogramy do tego stabilizator 4 kg.no ale wiadomo alfy sa drogie,psują się i cieżko naprawić...
    164 TS 95r

2. # ADS
    Akwizytorka
    Mieszka w
    Milano

Użytkownik Romeo Avatar krycho91
    Mieszka w
    Derewiczna / Radzyń Podlaski /Ursus
    Auto
    164 Super 2.0 8V, Maxima j30 3.0 V6
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    26 d 6 h 36 m

Domyślnie

w alfie mi się wszystko podoba oprucz jednego. Ławka z tyłu jest z cholernie cienkiej blachy.. zaniedbałem to poprzez niewiedzę i przegniła mi na wylot... teraz cały baranek będe zrywać w nast week i położę nowy.
    Renault 25 2.2 1986r.- była
    Renault 25 2.0 1991r.- była
    AR 164 T.Spark aktualnie

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Tagi użytkowników

brak tagów :(

Zakładki

Uprawnienia