Heja,
widze że w moim cos pilot nie bardzo chce pracować z centralnym i immo (centralkę mam wyłaczona kluczykiem coby nie wyła ^^). Nic nie jest dostawiane, wszystko fabryka.... mam kody do immo w papierach wozu, ale czy ktos zna procedurę ponownego programowania pilota ? Wystarczą te kody czy też trzeba jakimś kabelkiem to robić ? :-)
164 3.0 reconstruction process temporarily suspendedGolf V klekot do jazdy :-)

W manualu do 3.0 24v jest opisana procedura procedura programowania pilota.Jeśli masz problemy z pilotem to popraw lutowanie diody w pilocie (najczęstsza usterka lub mikro włącznik).

jestem zdziwiony,że ktoś ma jeszcze pilota w 164.Gdy 5 lat temu kupiłem auto nie miało pilota i usunięty czujnik podczerwieni.Po odpaleniu przez kilka minut pikał nawet jak jechałemZdenerwowany tym pikaniem za pomocą słuchu własnego odnalazłem syrenę i odciąłem kabelki nożykiem.Od tej pory nic nie pika i z immo żadnych problemów
![]()
164 TS 95r
no ja mamco ciekawe w moim czarnuchu nikt nigdy nic nie dokładał żadnego dodatkowego ustrojstwa typu alarm, centralny, audio.... jest taki jak z salonu^^
164 3.0 reconstruction process temporarily suspendedGolf V klekot do jazdy :-)

Widać te piloty nie są aż takie złe. Ja mam dwa i oba działają. A auto ma już 18 lat...![]()
ja dostałem jednego, padł mi miałem dużo problemów, aż w końcu odciąłem immo![]()
Renault 25 2.2 1986r.- była
Renault 25 2.0 1991r.- była
AR 164 T.Spark aktualnie
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki