Witam
Mam takie pytanko może ktoś z was już robił podsufitkę w 164 chodzi mi o wymianę materiału lub przyklejenie go do podsufitki ponieważ w paru miejscach się po prostu odkleił i jednym słowem zaczyna robić się jajoZ góry dzięki za wszystkie podpowiedzi.
Pozdro....
odkleić i na nowo kleić klejem tapicerskimtylko stary usuń;p
Renault 25 2.2 1986r.- była
Renault 25 2.0 1991r.- była
AR 164 T.Spark aktualnie
Tylko zastanawiam się czy jak zdemontuje podsufitkę wyjdzie ona przez drzwiżeby jej nie złamać
![]()
Tego nie wiem, nie zajmowałem się tym u siebie.
Renault 25 2.2 1986r.- była
Renault 25 2.0 1991r.- była
AR 164 T.Spark aktualnie

Jak nie wyjdzie, to pewnie dasz radę nawet ją okleić w samochodzie. Tylko klej w spreju kup i wcześniej przytnij materiał na wymiar.
Uczciwa i wydajna praca podstawą dobrobytu narodu.
`moim zdaniem w aucie to mozna sobie tyłek okleicPodsuftka opada nie w wyniku odkrelajania się, a rozłączenia i rozpdanaia się gąbki którą jest podklejona materiałowa warstwa całość trzeb ściągnąć, wyczyścić do zera pociągnąc impregnatem i zrobić sobie stelazyk a górze z asków blachy utrzymujący kształt wkładu. Jest to ważne do podczas klejenia klejem tapicerskim podsufitka lekko nasiąka i jest bardzo podatna na odkształcenia co w efekcie może sprawić, że jak nie zrobi się stelażu będzimy mieli trwałe odkształconą podsufitkę. materiał mocno cięzko się naciąga. schni to ponad 24h i może zmieniać kształt. łatwo też zrobić przesiąkając przez materiał tłuste plamy. Fajnie na podsufitce zacowuje się alcantara ale kosz nowej podsufitki zrobionej z tym materiałem (bez kosztu pracy) ok ok 400zl na dobrym materiale. Odpada wtedy problem odgąbkowywyania sie
![]()
ProMoto-Expert Sklep z częściami do aut 502709007 zapraszam
http://www.forum.alfaholicy.org/pozo...naukowego.html
Spotkałem sie z odpadająca podsufitką w modelach z szyber dachem-1 sprawdzic odpływ wody z szybru - 4 plastikowe rurki - potem uszczelka - potem dopiero podsufitka. zdemontować - połozyc przednie fotele i WYGRZAC wnetrze - np. farelka na 8 godzin - wtedy zobaczycie ile jest wilgoci,aaaaa szyba lekko uchylona - coby para sie wydostała - przy okazji warto wyjac wtedy dywaniki . jesli gabkajest cała to powysuszeniu mozna kleic - jesli sa ubytki to tak jak pisał Amigas.
tu raczej nie chodzi o odpadająca podsufitke jako całość, a odklejajacy się materiał wierzchni z podsufitki.... miałem ten problem w TB.
164 3.0 reconstruction process temporarily suspendedGolf V klekot do jazdy :-)
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki