Czołem Panowie. Tak jak w temacie, mój ts różnie odpala. Zwykle muszę długo kręcić rozrusznikiem 5 - 7 sekund żeby odpalić silnik. Czasem zdarzy się, że silnik odpali natychmiast i to mnie najbardziej dziwi- taka loteria. Rozrusznik kreci silnikiem bardzo żwawo. Zawsze odpalam bez wciskania gazu. Temperatura silnika nie ma znaczenia. Dzieje się tak samo na zimnym jak i rozgrzanym silniku. Nieważne czy mam włączony centralką gaz (sekwencja) czy po prostu przełączone na benzynę.Gdy silnik odpali nie ma żadnych problemów z obrotami. Wszystko działa jak trzeba. Po zakupie wymieniłem kable, świece, filtr paliwa, powietrza. Zmieniłem i wyczyściłem pompę paliwa i dalej tak samo opala. Nie wiem czy to istotne ale jak odkręcam wlew paliwa na stacji to nie słyszę syku. Na parkingu przed firmą wstyd mi odpalać, tak długo mi schodzi. Czy ktoś z Was spotkał się z takim problemem długiego odpalania?
może coś z czujnikiem położenia wału.
Renault 25 2.2 1986r.- była
Renault 25 2.0 1991r.- była
AR 164 T.Spark aktualnie

Gasisz na LPG a odpalasz zawsze na Pb skoro to sekwencja, tak??
Jeśli tak to zgaś ją na benzynie i spróbuj zapalić na benzynie i napisz jaki efekt.
Ośmiozaworowy TS opakowany w najszybszy kolor
"Make a car more powerful and it goes faster accelerating in a straight line. Make it lighter and it goes faster everywhere.", Colin Chapman.

zgadza się to sekwencja. To o czym piszesz już opatentowane. Nie ma znaczenia na czym zgaszę silnik. Zawsze jest tak samo w większości przypadków długo odpala czasem załapie od razu.
---------- Post added at 20:00 ---------- Previous post was at 19:59 ----------
jak jest czujnik wypięty to nie odpala w ogóle i zaraz zapal się marchewka.

wydaje mi sie, że może coś nie załączać pompy paliwa od razu. zawsze ją słychać po przekręceniu kluczyka?

po zakupie pompa wyła dlatego od razu ją zmieniłem Teraz jest cicho więc jakiego dźwięku mam nasłuchiwać?

Prawdopodobnie źle wyregulowana instalacja gazowa przestawia mapę kompa benzyny.Zresetuj kompa benzyny i pojeździj (na benzynie)z różnymi prędkościami obrotowymi silnika aby zadziałała autoadaptacja. Następnie zobacz jak będzie palił oraz sprawdź czy nie zarejestrował błędów.

nie wycia a bzyczenia jak się schylisz w okolicy zbiornika to słychac jak pompa pracuje. Po włączeniu zapłonu każdorazowo pompa nabija ciśnienie.
@NOE
nie jestem pewien czy w tym motornicu jest to możliwe
Ostatnio edytowane przez rafal_155 ; 12-01-2012 o 20:18

rafal_155
@NOE
nie jestem pewien czy w tym motornicu jest to możliwe[/QUOTE]
Mógłbyś jaśniej.

nie wiem czy usłyszę pompę, ponieważ nad nią jest butla z gazem, więc dostępu bezpośredni nie mam. Na długo mam odłączyć aku żeby komp dostał amnezji? W przypadku tej autoadaptacji to mam jakoś specjalnie potraktować samochód czy normalnie odpalić i pojechać?
Noe faktem jest, że gaz mi nieco kuleje. Falują obroty, nie równo pracuje na jałowym i delikatnie podszarpuje przy rozpędzaniu. Na benzynie idzie gładko. Może coś nie tak z ciśnieniem na listwie wtryskowejNoe piszesz tez żebym sprawdził czy nie zarejestrował błędów. Jakiś patent na domowy sposób?
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki