Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Temat: [33] Halogeny w 33 a możliwość założenia?

Spirit
    Gość

Domyślnie [33] Halogeny w 33 a możliwość założenia?

Przymierzam się do założenia halogenów do mojej 33 gdyż nie została w nie wyposażona. I teraz jest kwestia czy można je założyć samemu i do czego je podłączyć?? Patrząc na kanale od spodu miejsce jest na halogeny tylko zaślepki trzeba ściągnąć ze zderzaka i kupić ramki do halogenów, tylko jak wygląda sprawa z podłączeniem do elektryki i zamontowania przycisku na desce rozdzielczej? Patrząc pod maskę dzisiaj widziałem jakąś wolną wtyczkę spiętą razem z kablami od świateł, czy można pod tą wtyczkę się podłączyć? Będę wdzięczny za wszelaką pomoc

ViP Romeo
    Mieszka w
    Potworów/Radom
    Auto
    Alfa 33 Permanent 4, Alfa 166 2.4 Jtd, Alfa 156 SW 1.9 jtdm 16v

Domyślnie

Pod zderzakiem powinieneś mieć wolne kostki na halogeny wystarczy podłączyć tak samo jest z przełącznikiem wystarczy go zamocować i zostaje jeszcze podpięcie przekaźnika w wolne miejsce pod maską.
    Alfa 33 Permanent 4
    Alfa 166 2,4 Jtd ---- Była
    Alfa 33 1,4 imola ---- Była
    Alfa 156 Sport Wagon 1,9 16v Jtdm

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    chełm
    Auto
    33 16V

Domyślnie

Cytat Napisał lejek20
    Pod zderzakiem powinieneś mieć wolne kostki na halogeny wystarczy podłączyć tak samo jest z przełącznikiem wystarczy go zamocować i zostaje jeszcze podpięcie przekaźnika w wolne miejsce pod maską.
    Tak jest kostki trzeba tylko znależć.Halogeny najlepiej orginalne zakupić osbie i wtedy tylko na 2 śruby łapiesz bo z innymi to pewnie trzeba by cos kombinowac.
    2xIMOLA; 33 16V;164 3.0 12V ;155 V6 - było
    33 16V- aktualny biały obiekt do dopieszczenia
    www.LKAR.pl - Lubelski Klub Alfa Romeo

Spirit
    Gość

Domyślnie

Oczywiście w grę wchodzą tylko oryginały ale w którym miejscu są te kostki gdzieś przy zderzaku czy wyżej już w komorze silnika? No i w którym miejscu ma być ten przekaźnik i jak je włączać, czy trzeba nowego guziora montować na desce rozdzielczej i ciągnąć jakieś kable do niego?

ViP Romeo
    Mieszka w
    Potworów/Radom
    Auto
    Alfa 33 Permanent 4, Alfa 166 2.4 Jtd, Alfa 156 SW 1.9 jtdm 16v

Domyślnie

Cytat Napisał Spirit
    Oczywiście w grę wchodzą tylko oryginały ale w którym miejscu są te kostki gdzieś przy zderzaku czy wyżej już w komorze silnika? No i w którym miejscu ma być ten przekaźnik i jak je włączać, czy trzeba nowego guziora montować na desce rozdzielczej i ciągnąć jakieś kable do niego?
    Kable będziesz miał gdzieś w pobliżu zderzaka będą wychodziły z tej samej wiązki co od zwykłych świateł na pewno znajdziesz.

Przełącznik najlepiej żebyś kupił oryginalny wtedy tylko podepniesz w miejsce do tego przeznaczone czyli pod kierownicą z prawej lub lewej strony.

Zostaje przekaźnik w komorze silnika do przegrody przed pompą hamulcową przymocowana jest pusta ramka w nią musisz wstawić odpowiedni przekaźnik (jaki w tym momencie nie pamiętam ale sprawdzę to jutro)

Podsumowując cała instalacja do halogenów znajduje się w samochodzie nie trzeba nic przerabiać ani doprowadzać wystarczy powpinać brakujące elementy opisane wyżej.
    Alfa 33 Permanent 4
    Alfa 166 2,4 Jtd ---- Była
    Alfa 33 1,4 imola ---- Była
    Alfa 156 Sport Wagon 1,9 16v Jtdm

Spirit
    Gość

Domyślnie

No to gicior, jutro oblukam co i jak. Dzięki za info!

Dodano

Czy ktoś może mi powiedzieć jaki przekaźnik podłączyć i w którym miejscu to ma być - najlepiej na jakiejś fotce. Będę bardzo wdzięczny!
    Czy ten przekaźnik można kupić w normalnym sklepie elektronicznym czy to musi być jakiś specjalny. Jak wygląda ten guzik z deski rozdzielczej który odpowiada za ON/OFF halogenów?

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Solec Kujawski
    Auto
    33 Q4, 156 SW 2,4 JTD

Domyślnie

guzik od halogenow z zewnatrz wyglada jak ten od ogrzewania tylnej szyby czy przeciwmgielnego a rozni sie obrazkiem z przodu i chyba w srodku styki sa inaczej ale niewiem. przekaznik wpina sie w kostke przy serwie na scianie grodziowej pod maska
    widac go tu :
    po lewej stronie na samym dole zdjecia troche w prawo od rogu, zaraz pod zbiorniczkiem od plynu do wspomagania na zdjeciu a pod linka od otwierania maski. Taki siwy z bezpiecznikiem ;]

dobra masz tu normalne foto ;]

Spirit
    Gość

Domyślnie

Super, wielkie dzięki! U mnie akurat ta kostka jest niebieska ale już wiem bynajmniej co i gdzie wpiąć. Muszę tylko zdobyć ten przekaźnik tylko jeszcze nie wiem gdzie.?

_zagiel_ możesz mi powiedzieć czy i jeżeli tak to jakie są na nim parametry, czy coś jest na nim napisane?

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Solec Kujawski
    Auto
    33 Q4, 156 SW 2,4 JTD

Domyślnie

Cytat Napisał Spirit
    Super, wielkie dzięki! U mnie akurat ta kostka jest niebieska ale już wiem bynajmniej co i gdzie wpiąć. Muszę tylko zdobyć ten przekaźnik tylko jeszcze nie wiem gdzie.?
    wszystko idzie zalatwic kwestia tylko z kim sie o tym rozmawia

pewnie jakbym poszukal to byloby ich wiecej a te lezaly na stole, to dosc czesty przekaznik w 33 a 2 mam w czesciach ;]

Spirit
    Gość

Domyślnie

To daj parametry tego przekaźnika jak możesz albo daj cynka na PW czy możesz sprzedać z 2 sztuki i za ile?

Jest jedna kwestia, guzior już jakiś mam koło kierownicy od świateł przeciwmgielnych na tył, i teraz mam pytanko czy on nie jest już czasami podpięty pod te kable i tylko muszę zamontować halogeny i przekaźnik i będzie chodzić ???