Po rozkręceniu silnika widać że po prawej stronie tłok pierwszy z przodu ma naplute olejem, czyżby miał problem z pierścieniem? Z drugiej strony jak się spojrzy na głowicę to przez jeden zawór przechodzi światło i wygląda on na taki podparty
Dodano 31.07.2008
Alfa jeszcze niestety nie jest złożona, jestem wkurzony trochę na to wszystko bo władowałem kupę kasy i teraz ta szkoda to kolejny wydatek. Na szczęście był 2 silnik u mnie w garażu. Uszczelki i paski tak lekko 250 zł, wymieniam wszystkie możliwe i tak nie wszystkie bo nie mogłem dostać nigdzie tych uszczelek pod pokrywę zaworów, taka foliowa ona jest. Ale z 2 strony nie mogę się doczekać tego dźwięku i mam nadzieję że będzie wszystko dobrze. Na co zwrócić uwagę przy ustawianiu rozrządu??
Na znaki na wałkach rozrządu i kole zamachowym.Napisał wynalazek
Alfa 33 Permanent 4
Alfa 166 2,4 Jtd
Alfa 33 1,4 imola
Trzy Alfy w jednym garażu to prawdziwy Alfaholizm!!!
2xIMOLA; 33 16V;164 3.0 12V ;155 V6 - było
33 16V- aktualnie do zrobienia
www.LKAR.pl - Lubelski Klub Alfa Romeo
podobno szukają scenarzystów do Piły V. zainteresowany?Napisał wynalazek
![]()
![]()
sorki za off, ale nie mogłem sie powstrzymać, jednocześnie współczuje tylu uszkodzeń :/
"17 Novitec 4x98 sprzedam!!! + opony

Nie powinieneś mieć z tym problemu raczej, dzwoń po handlarzach z alledrogo i pytaj o tą część. Powodzenia w dalszym doprowadzaniu autka do stanu użytkowania
![]()
Alfa Romeo 156 2.0 TS tuning Zendera --> Alfa Romeo 156 2.0 TS --> Alfa Romeo 33 1.7 8V I.E. --> ???
Silnik odpalony! Pracuje ok, tylko problem z wydechem i trzeba naprostować go trochę bo mimo grubych uszczelek przepuszcza i wydaje nieprzyjemne dźwięki. Autko ma teraz głowice z mniejszym przebiegiem i silnik jest wyczyszczony prawie wszędzie tam gdzie się dało
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki