Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale 33/164 - Te dwa modele były produkowane na przełomie lat 80. i 90. Alfa Romeo 33 posiadała silniki typu Boxer, które dziś są wykorzystywane m.in. w Subaru i Porsche. Alfa 164 to z kolei pierwsza duża limuzyna produkowana za kadencji FIAT-a. Oba samochody posiadały napęd na przednią oś, a w najmocniejszych wersjach - na obie osie.
-
[33] Jak ustawić potencjometr przepustnicy
jak powinien być ustawiony czujnik przepustnicy w 1.7 ie 8v boxer jettronik.Suwając go w lewo lub prawo słychać lekkie pyknieńcie.jakie ma to znaczenie dla pracy silnika.Mam też LPG bez sekwencj z ręcznym przełoncznikiem Pb-LPG
-
18-07-2008 01:43 # ADS
Akwizytorka
-
-
po usrawieniu jak poradzil łukasz33155 silnik po rozgrzaniu sie do temperatury 50 stop. zaczeły szaleć obroty w przedziale 500-1500 obr/min naPB natomiast na LPG po zdięciu nogi gazu gaśnie.po ustawieniu go max w lewo w stronę podszybia silnik pracuje 750-1000 obr/min na PB i na LPG. PYTANIE-czujnik połorzenia przepustnicy do wymiany jerzeli nie to w czym problem
-
Użytkownik
Romeo
-
dzięki jutro pomierze to napisze jak się sprawy mają
-
wymieniłem czujnik nie miałem boscha założyłem webera narazie wszystko gra .NaPB i LPGna luzie trzyma 900 obr/min
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Tagi dla tego tematu
Tagi użytkowników
Uprawnienia