Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale 33/164 - Te dwa modele były produkowane na przełomie lat 80. i 90. Alfa Romeo 33 posiadała silniki typu Boxer, które dziś są wykorzystywane m.in. w Subaru i Porsche. Alfa 164 to z kolei pierwsza duża limuzyna produkowana za kadencji FIAT-a. Oba samochody posiadały napęd na przednią oś, a w najmocniejszych wersjach - na obie osie.
    odar
    Gość

Domyślnie [33] Miska olejowa.

Problem tego typu że odkręciłem wszystkie śróby prócz jednej. Nęczyłem się z nią dobre 4h i nie dałem rady. Nie chce obrobić a nie mam już pomysłów. 1.7 bx chodzi o tą śrube, która jest od strony zderzaka przedniego dokładnie na środku, czyli trzecia z lewej i trzecia z prawej. Problem jest z dostępem do niej. Jak ktoś to opanował prosze o podpowiedź. Z góry dziękuje.

2. # ADS
    Akwizytorka

Użytkownik Romeo Avatar siwy144
    Mieszka w
    Zielona Góra okolice ;)
    Auto
    Alfa 155 1.8 8V i 33 1.7 8V
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    8 d 5 h 54 m

Domyślnie

klucz oczkowy i jazda Mi zazwyczaj idzie nasadowym.

www.alfa33.pl forum użytkowników Alfy Romeo 33

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Spirit
    Mieszka w
    Piła
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    N/A

Domyślnie

Masz odwrotną sytuację niż ja tzn, wykręciłem wszystkie śruby bo zmieniałem miskę, ale potem nie mogłem przykręcić 4 w swoje miejsca, ale na szczęście wkrętarka i wolne obroty pomogły :twisted:
    Alfa Romeo 156 2.0 TS tuning Zendera --> Alfa Romeo 156 2.0 TS --> Alfa Romeo 33 1.7 8V I.E. --> ???

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Tagi użytkowników

brak tagów :(

Zakładki

Uprawnienia