Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12
  1. #1
    AR_33
    Gość

    Domyślnie Obrotościomierz w 33

    Czy ktoś próbował wymieniać obrotościomierz w 33 :?:
    Jeśli tak to proszę o wskazówki
    Pozdrawiam

  2. #2
    Użytkownik Romeo Avatar phantom71
    Dołączył
    07 2006
    Mieszka w
    Radom
    Auto
    AR 156 1.8TS 16V 10.1998
    Postów
    656

    Domyślnie

    Witaj

    Wymieniałem, prościzna. Poradzisz sobie bez problemu.

  3. #3
    siwy144
    Gość

    Domyślnie

    2 srubki i 3 nakretki by odkrecić go Jak by co to pisz ja zegary w 33 opanowałem na pamieć

  4. #4
    Użytkownik Romeo Avatar phantom71
    Dołączył
    07 2006
    Mieszka w
    Radom
    Auto
    AR 156 1.8TS 16V 10.1998
    Postów
    656

    Domyślnie

    Zerknij jeszcze na producenta obrotomierza, musi być taki sam inaczej może nie działać, mam rozebrane 4 liczniki i tylko z jednego pasował obrotomierz.

  5. #5
    Użytkownik Pirat drogowy Avatar DaniioDTB
    Dołączył
    10 2006
    Mieszka w
    WZY
    Auto
    33 boxer dell'orto carbs
    Postów
    262

    Domyślnie

    apropo obrotomierzy moj jak dobrze zauwazyl siwy144 jest zle ustawiony gdyz wskazowka umnie jest na 0 gdy auto stoi a powino byc 500 nawet dzisiaj zobaczylem to na zywo w 33 1.7 i.e SW

  6. #6
    siwy144
    Gość

    Domyślnie

    Cytat Napisał phantom71
    Zerknij jeszcze na producenta obrotomierza, musi być taki sam inaczej może nie działać, mam rozebrane 4 liczniki i tylko z jednego pasował obrotomierz.
    Dziwne ja miałem też z 4 liczniki i dziwne wszystklo pasiło :|

  7. #7
    Użytkownik Romeo Avatar phantom71
    Dołączył
    07 2006
    Mieszka w
    Radom
    Auto
    AR 156 1.8TS 16V 10.1998
    Postów
    656

    Domyślnie

    Cytat Napisał siwy144
    Dziwne ja miałem też z 4 liczniki i dziwne wszystklo pasiło :|
    A u mnie było dziwne, bo co wymieniałem sam obrotomierz to nie działał, a jak zmieniałem cały licznik to wsio było OK.

    A co do reszty to wskazowka powinna być na 500.

  8. #8
    Użytkownik Romeo Avatar r-sokol
    Dołączył
    08 2006
    Mieszka w
    Puławy (Jaroszyn), woj. Lubelskie
    Auto
    AR 156 2.0TS '98 ecu: M1.5.5 żona, AR 33 1,7 16v P4 stoi i czeka na..., AR 156 2,5 V6 '02 ecu ME 3.
    Postów
    961

    Domyślnie

    Cytat Napisał DaniioDTB
    apropo obrotomierzy moj jak dobrze zauwazyl siwy144 jest zle ustawiony gdyz wskazowka umnie jest na 0 gdy auto stoi a powino byc 500 nawet dzisiaj zobaczylem to na zywo w 33 1.7 i.e SW
    Panowie - powoli. dopiero od serii 2 wskazówka obrotomierza powinna być na 500.
    Wszyscy mają alfę - mam i ja! r-sokol@wp.pl

  9. #9
    siwy144
    Gość

    Domyślnie

    Cytat Napisał r-sokol
    Cytat Napisał DaniioDTB
    apropo obrotomierzy moj jak dobrze zauwazyl siwy144 jest zle ustawiony gdyz wskazowka umnie jest na 0 gdy auto stoi a powino byc 500 nawet dzisiaj zobaczylem to na zywo w 33 1.7 i.e SW
    Panowie - powoli. dopiero od serii 2 wskazówka obrotomierza powinna być na 500.
    Tak czy siak on ma serie 2 Rober z tych fot co widziałem to w serii 1 też było na 500

  10. #10
    Użytkownik Romeo Avatar r-sokol
    Dołączył
    08 2006
    Mieszka w
    Puławy (Jaroszyn), woj. Lubelskie
    Auto
    AR 156 2.0TS '98 ecu: M1.5.5 żona, AR 33 1,7 16v P4 stoi i czeka na..., AR 156 2,5 V6 '02 ecu ME 3.
    Postów
    961

    Domyślnie

    przyznaję że na moim własnym zdjęciu zegarów z serii 1 wskazówka jest na 500.
    ale w którejś z instrukcji użytkownika widziałem zegary z obrotomierzem na 0.
    ale sprawdzę dokładnie. faktem jest że on ma od serii2 więc powinno być na 500.
    Wszyscy mają alfę - mam i ja! r-sokol@wp.pl

Podobne wątki

  1. Zwariowany obrotościomierz
    Utworzone przez daniel.zawada w dziale 145/146/155
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 27-07-2007, 22:40

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Amortyzatory