Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy 1234567
Pokaż wyniki od 61 do 69 z 69
  1. #61
    Użytkownik Alfa i Omega
    Dołączył
    12 2006
    Mieszka w
    Solec Kujawski
    Auto
    33 Q4, 156 SW 2,4 JTD
    Postów
    379

    Domyślnie

    Cytat Napisał majk
    _zagiel odłącz sande lambda, potem klema z akumulatora na pare minut i w droge. Jak po jakimś czasie zacznie mulić to będziemy myśleć dalej .
    Ze niby chodzi Ci o to ze mam odlaczyc calkowicie lambde??

  2. #62
    Użytkownik Alfa i Omega
    Dołączył
    01 2007
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 164 & AR 166
    Postów
    410

    Domyślnie

    Jak odłączysz sonde to komp rozpozna - sonda zimna napięcie zero

  3. #63
    Użytkownik Alfa i Omega
    Dołączył
    12 2006
    Mieszka w
    Solec Kujawski
    Auto
    33 Q4, 156 SW 2,4 JTD
    Postów
    379

    Domyślnie

    oczekiwalem odpowiedzi tak lub nie ;] czyli ze niby jak napiecie bedzie zero a sonda zimna powinno byc ok?? no to chyba tak nie wypali bo wydaje mi sie ze nawet na zimnym tak juz ma ;] ale mozna jutro to sprawdzic

  4. #64
    Użytkownik Alfa i Omega
    Dołączył
    12 2006
    Mieszka w
    Solec Kujawski
    Auto
    33 Q4, 156 SW 2,4 JTD
    Postów
    379

    Domyślnie

    Wymienilem swiece na NGK do alfy mojej ale nic to nie dalo dalej przerywa, powiem tak jak samochod stoi bez problemu wchodzi na obroty ale jak musi kopsnac cala bude nieraz przymuli, czy to napewno sonda lambda?? czy moze byc np jakis czyujnik polozenia przepustnicy?? bo to chyba tez sie laczy z iloscia wtrysku paliwa

    UPDATE 14:08
    teraz na kompie pokazalo mi blad MAP i niewiem czemu i alfa nie chce wogole odpalic :/ co to jest i gdzie to jest ;] z tego co chyba wiam to MAP - Czujnik bezwzględnego ciśnienia w kolektorze wlotowym, lub jego obwód

  5. #65
    Użytkownik Romeo Avatar phantom71
    Dołączył
    07 2006
    Mieszka w
    Radom
    Auto
    AR 156 1.8TS 16V 10.1998
    Postów
    656

    Domyślnie

    POMIAR SONDY





  6. #66
    Użytkownik Alfa i Omega
    Dołączył
    01 2007
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 164 & AR 166
    Postów
    410

    Domyślnie

    Map sensor mierzy ciśnienie w kolektorze dolotowym, sprawdz połączenie pomiędzi koletorem a mapem, sprawdz czy czujniki temp pokazują poprawne wartości. Jak nie ma mocy to pompa paliwa może mieć za małą wydajność pomierz ciśnienie

  7. #67
    Użytkownik Alfa i Omega
    Dołączył
    12 2006
    Mieszka w
    Solec Kujawski
    Auto
    33 Q4, 156 SW 2,4 JTD
    Postów
    379

    Domyślnie

    luz mam 2 map sensory (oba dobre) moc ma ale sie jakby dlawila czyli dostaje za duzo paliwa i niewiem od czego sonda niby dziala na kompie jej nie wykrywa i pokazuje ze jest za malo powietrza, czy az takie rzeczy od samego filtra powietrza moga byc?? aha a temp pokazuje i zczytuje dobrze, pompa paliwa tez ok

  8. #68
    bodzio_piotr
    Gość

    Domyślnie

    _zagiel_ i jak poradziłeś sobie już z alfa?? co było przyczyna że ją muliło i nie miała mocy?? ty masz sonde 4 przewodową z dwoma wtyczkami po 2 kable?? kiedy ma być zasilanie na sondzie i czy ono powinno być cały czas bo jak narazie to czy na zimnym silniku czy na rozgrzanym mam 0 V napięcie;/
    daj znać
    pozdrawiam

  9. #69
    Użytkownik Alfa i Omega
    Dołączył
    12 2006
    Mieszka w
    Solec Kujawski
    Auto
    33 Q4, 156 SW 2,4 JTD
    Postów
    379

    Domyślnie

    moim problemem wstyd sie przyznac ale byly swiece ;] a lambda na zimnym silniku nie dziala dopiero jak sie ugrzeje a pomiar co ma wskazyac po rozgrzaniu silnika masz pare postow wyzej ;]

Podobne wątki

  1. [159] Brak mocy/ utrata mocy/ poszarpywanie
    Utworzone przez chemiczny w dziale 159/Brera/Brera Spider
    Odpowiedzi: 11
    Ostatni post / autor: 30-11-2015, 07:47
  2. Odpowiedzi: 10
    Ostatni post / autor: 30-08-2015, 21:02
  3. [159] Kompletny brak kultury silnika 1.9JTDM: klepie, brak mocy
    Utworzone przez Maciej69 w dziale 159/Brera/Brera Spider
    Odpowiedzi: 11
    Ostatni post / autor: 05-05-2014, 16:43
  4. [146] Brak mocy, brak prędkości, twarde hamulce, dyskoteka w tylnym lewym świetle
    Utworzone przez Larrond w dziale 145/146/155
    Odpowiedzi: 31
    Ostatni post / autor: 08-04-2013, 17:36
  5. Odpowiedzi: 12
    Ostatni post / autor: 06-12-2012, 22:49

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Amortyzatory