witam wszystkich
problem polega na tym ze po wymianie radia (jedno i drogie nie bylo seryjne) wszystko mi padlo czyli: ogrzewanie, klima, alarm, wszystkie szyby, otwieranie bagaznika i oczywiscie radio
sprawdzilem kilka bezpiecznikow ale wszystkie byly dobre
poza tym w kieszeni radia znalazlem kabelek (czarny) ktory nie byl nigdzie podlaczony a dokladniej wygladal jak by byl urwany. nie wiem czy to ja go urwalem czy juz tak bylo i czy to ma jakis zwiazek.
auto zapala bez problemu i nie wyswietla zeadnych problemow ale miga licznik kilometrow
jesli ktos wie co moglo sie stac i ktore bezpieczniki powinienem sprawdzic to prosze o pomoc
z gory dzieki

Co dokładnie podmieniałeś?
czarny kabelek może (nie musi) być jakimś doprowadzeniem masy , jeśli urwałeś masę idącą do czegoś - może być że wiele rzeczy nie działa
różne urządzenia w 147 są spięte w "system" - np odłączenie guzików od sterowania szyb kierowcy powodowało (w GT - podobna instalacja) niemożliwość otwarcia bagażnika
może małe lusterko + światło i popatrz przez dziurę po radiu co mogłeś urwać , nie zaszkodzi też wyjąć panelik ze schowkiem/uchwytem na picie - będziesz miał dużo więcej
miejsca do szukania urwanego kabelka , demontaż tego jest bardzo prosty z tego co pamiętam (w momencie kiedy masz wyjęte radio i nie zamontowaną przelotkę - ramkę)
mrugający licznik - objaw braku połączenia lub niesprawności jakiegoś urządzenia elektrycznego
bezpieczniki - najprościej sprawdzić wszystkie![]()
zmieniałem JVC na IN PHASE
znalazłem tam jeszcze zielona kostkę z trzema kabelkami. pomyślałem ze to może sterowanie w kierownicy albo coś takiego ale może to coś innego. w każdym razie nie znalazłem nigdzie wtyczki skąd mogło by to wypaść

Witam,
Dokładnie wczoraj pojawił mi sie ten sam problem:
Wyjałem radio z kieszeni (oryginalny - chyba, kaseciak) i część rzeczy sterowanych z panelu środkowego przestała działać - klima, ogrzewanie, alarm i oczywiście radio - szyby na szczęście dzialaja.
Napotkałem też ten sam problem z urwanym czarnym kabelkiem.
Bardzo prosiłbym o pomoc - w moim przypadku jest to AR 156 2.0 TS z 1999r
Pozdrawiam
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki