Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Car Audio - sprzęt, modyfikacje dźwięku , nagłośnienie
Użytkownik Dwusuwowiec
Ostatnio edytowane przez piotr9008 ; 01-11-2009 o 21:41
Użytkownik Romeo
Użytkownik Romeo

Zakup kondensator 1F, a jakie masz przewody do tego wzmacniacza?
Użytkownik Dwusuwowiec
Użytkownik Romeo

Ile to grube ? 3mm ? 5mm , 8mm ? 10mm, 35mm^2 ?
Masa jest na aku czy na budzie?
Dziwie się ze ci się protect nie pali na wzmacniaczu skoro są takie spadki ze aż ci światło przygasa ..
Ja mam 1kw mocy max na wzmacniaczu i woofer 15" 800w , konda 1F i nie ma mowy o jakich kolwiek spadkach napięcia.
Kondensator podłącza się równolegle w przewody do wzmacniacza nie dalej niż 40cm od wzmacniacza
Kondenator z elektroniką moze być podłączony bez kombinowania
Kondensator bez elektronioki musi być naładowany przed podłączeniem go w obieg.
Jak chcesz zeby bas się nie spuźniał i wzmacniacz miał zawsze taką samą dawke mocy to jest konieczne.
Użytkownik Dwusuwowiec

światła przygasają tylko jak dam na max, na wyłączonym silniku 
kable mam na moje oko minimum 10 mm, jutro zerkne dokladniej, a masy nie ma pod aku, czyli jest wpięta gdzieś w karoserie.
Użytkownik Dwusuwowiec

czy oryginalne radio alfy (kaseciak dokładniej) ma wyjście na subwoofer?
Użytkownik Dwusuwowiec

o ile sie nie myle to nie ma. mozesz podlaczyc do wzmaka pod high input kabelki od glosnikow, ale nie masz wtedy sterowania subem i utrata jakosci.
Użytkownik Dwusuwowiec

a seryjne głośniki jakiej są mocy? jakie radio polecicie do tego nagłośnienia?? żeby to ładnie grało z subem??
-
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Tagi dla tego tematu
Uprawnienia