Wziąłem się za budowę ca w mojej belli.
Radio -> BT,USB,6 WYJSC iEQ http://www.nowetrendy.pl/index.php/news/id/2346
Głośniki przód wymienił poprzedni właściciel na phonocary odseparowane na razie ok ale pod wzmacniaczem nie zagrają więc będą wymienione na sinuslive SL16
http://www.audiosklep.pl/sinus-live-sl-16-p-753.html plus gwizki tej samej firmy NEO25s które już posiadam.
Z tylu też phonocary ale współosiowe również będą wymienione, na co to się jeszcze okaże.
Okablowanie też firmy sinuslive, wzmacniacz Soling 4x75W rms, na razie dobry ale w przyszłości będzie coś lepszego.
Wziąłem się za woofer, który będzie we wnęce bagażnika. Okleiłem tapicerkę taśmami, potem nakładałem warstwy mat i żywicy.
Na razie zrobiłem tył, oto co wyszło
Docelowy głośnik Intertechnik Nova MDS08, bardzo przyjemny głośnik.
Zastanawiam się nad mocowaniem skrzynki, może coś doradzicie...
Ostatnio edytowane przez kiepas96 ; 11-03-2011 o 15:48

Bardzo ładnie, a wofer to na żepy - nigdzie i tak nie ucieknie
Btw. powiększyłem fotke i zobaczyłem te białe bomble, zalep je mocniej bo będzie miękkie w tym miejscu i nie będzie grać dobrze.
Ostatnio edytowane przez Kayrol ; 26-09-2009 o 16:09

hmm, no zobaczymy z tym montażem, klipsy raczej nie bo musiałoby je widać, myślałem o rzepach tylko czy nie będzie trzeszczeć.
Co do bąbli to spokojnie na zdjęciach jest tylko wstępna warstwa, świeżo wyciągniety z bagażnika. Ciąg dalszy we wtorek, bo zabrakło żywicy myślałem że litr wystarczy![]()
faktycznie!a ja nie pomyślałem o rzepach.
rzepy powinny się sprawdzić,jeśli okleisz całą skrzynię materiałem w kolorze tapicerki bagażnika i do tego przykleisz rzepy to nie powinno nic trzeszczeć.
skoro bawisz się w coś takiego ta napewno widziałeś tą zabudowę:
http://www.basser.pl/podstrony/6gale...er/alfa156.htm
ile litrów zamierzasz z tego "wycisnąć"?
Ostatnio edytowane przez andro34 ; 27-09-2009 o 01:25
moja druga ulubienica...
no super, tylko po jaki... ten profil z żywicy?? przecież wystarczy wyciąć płytę tak żeby weszła w szczelinę. tylną ściankę to już założyli w aucie - nawet odwójną bo błotnik jeszcze...

subartri wiesz mi że z żywicą jest o wiele mniej zabawy niż np z mdfem i dopasowywaniem ścianek, przerabiałem to w innym aucie
andro34 zobaczymy z tymi rzepami jak to będzie, co do litrażu to się okaże, ciężko będzie to policzyć, będe mieżył wodą, w końcu to żywica
bassera kiedyś tam widziałem, robię coś podobnego tylko bez tych wodotrysków typu zwrotnice w zabudowie, ja myślałem tam wcisnąć wzmacniacz, czy się uda to się okaże

Ten laminat powinien mieć znaczną grubość, centymetr co najmniej, można użyć jakiegoś wypełniacza (wióry, piach, specjalne wypełniacze) inaczej grać będzie razem z głośnikiem i nie będziesz zadowolony.
156 3.0 V6

Jak nie znasz litrażu, a głośnika jeszcze nie kupiłeś i skrzynka oczywiscie będzie zamknięta to polecam ci głośnik RE
na allegro go nie kupisz bo RE zakazało handlu na portalach, bardzo tolerancyjny głośnik w małych klozetach ładnie zamiata.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki