Kolego jest na forum opisane co potrzebne i jak to ugryźć..
z tego co kojarze to potrzebna Ci tego typu
http://allegro.pl/mini-iso-blaupunkt...475946304.html
przejściówka i z niej lecisz rca+sterowanie do wzmacniacza i ze wznacniacza lecisz sobie osobno do głośników-niech ktoś poprawi jak się mylę.
jeżeli Ci chodzi żeby dołożyć fabryczne dsp to musisz już wygrzebać co i jak bo też jest ale niepamiętam dokładnie - o ile masz okablowanie to tragedii nie będzie.
teraz moje pytanie:
co sądzicie o pomyśle żeby z ica'a pociągnąć sygnał rca do alpine w schowku i z niego przekazać dalej na wzmacniacz i dopiero na jakieś ciekawsze głośniczki?
chodzi mi żeby dać sygnał i zasilić alpine z ics... radio w schowku będzie odtwarzać na wejściu aux to co poleci z ics, a jeżeli będę chciał z usb czy z cd coś zagrać to przełącze sobie normalnie.
Panel od radia myślę włożyć ściankę schowka pod szybą sądzę że będzie ok, sterowanie odbywać się będzie pilotem, a co ważne nie będzie widać że coś jest robione![]()
ARrrrr 1 6 6 3.0 V6
A dlaczego by nie podłączyć głośników bezpośrednio pod radio bez sygnału ICS?? Jeżeli nie masz telefonu w ICS-e to tak bym właśnie zrobił. Sam planuje takie modyfikacje, nie mam w ICE-e telefonu więc nie mam powodu by prowadzić z niego sygnał do radia i dopiero na głośniki. Co do miejsca na radio to spróbuj pod panelem od klimatyzacji..

Witam serdecznie,
Szukam kogoś z małopolski kto podejmie się fachowej wymiany sprzętu audio w AR 166FL z DSP, z telefonem (2004r),
W skrócie - dostarczam sprzęt (wzmacniacz, tubę, laudlinka) i kupujemy odpowiednie głośniki (aby pasowały do drzwi/półki). Chodzi o zamontowanie tego w aucie, tak aby wszystko działało i było sterowane z ICS.
Ostatnio edytowane przez hudy17 ; 09-04-2011 o 18:17

widzę że chyba nie znajdę podwykonawcy![]()
w takim razie spróbuję sam...
przesledzilem caly wątek i nie znalazłem nigdzie parametrów głosników tylnej półki (chyba sie to zwie "woofery") - orientuje sie ktoś jaki rozmiar i specyfikacja?
kupilem już emulator zmieniarki na USB (długo wyczekiwany do 166) wiec moze dzisiaj spróbuje zabrac sie do roboty
znalazłem na stronie pionieera liste dedykowanych glośników do AR 166:
http://www.pioneer.pl/pl/products/ca.../speakers.html
Ostatnio edytowane przez hudy17 ; 25-05-2011 o 15:54

Witam. Mam takie pytanie czy te głsoniki http://allegro.pl/inphase-xt6c-profe...623487877.html Bede pasowały mi do tylnej połki do alfy 166 ? Zameirzam kupić jakies i sam nie wiem jakie. Moze mi ktos pomóc ?

Witam Panowie podepnę się do tematu . Otóż ostatnio zmieniłem audio w mojej alfie 166. Na przód założyłem zestaw odseparowany ze zwrotnicami hertz hsk 165 na tył zestaw odseparowany ze zwrotnicami hertz esk 165 a do tyłu wrzuciłem skrzynkę clariona sw3013b i wzmacniacz magnata 22hq. głośniki w drzwiach podłączone pod ics a wzmacniacz do skrzynki przez kostkę mini iso - chinch. Teraz koszty jakie poniosłem : głośniki przód i tył 660 zł(nowe sklep internetowy) wzmacniacz skrzynia i kable podłączeniowe 350zł (zestaw o wartości przynajmniej 800 zł wyhaczyłem za 350 zł) montaż w strefie ciszy w olsztynie 250 zł.
Efekt rewelacja ! Zapraszam do mnie na odsłuch. Gra jak marzenie Wrażenia jak na koncercie . Skrzynka skręcona na minimum a ma wykop jak cholera.
Koszty jakie poniosłem wcale nie są duże a wszystko gra o 10 klas lepiej. Pozdrawiam
Potwierdzam, że głośniki Hertz zarówno seria HSK i ESK grają rewelacyjnie mam takie zamontowane w swojej Alfie, i w tym przedziale cenowym nie znajdziecie nic lepszego. Oczywiście oba zestawy odseparowane ze zwrotnicami, podłączone pod radio Pioneer zamontowane pod ICS-em, namawiam do montażu takiego radia bo standardowe radio gra fatalnie. Lub montaż wzmacniacza czterokanałowego pod głośniki w drzwi ponieważ ulepszanie Audio w samochodzie z tak kiepską jednostką centralną mija się z celem. Co do wooferów na tylnej półce to jeszcze tematu nie zamknąłem![]()
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki