Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy 12345
Pokaż wyniki od 41 do 47 z 47
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Car Audio - sprzęt, modyfikacje dźwięku , nagłośnienie
    Użytkownik Embrion Pokaż na mapie Avatar ukasz
    Mieszka w
    Radom
    Auto
    Alfa Romeo 166 3.0 V6
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    4 d 23 h 35 m

Domyślnie

Kolego jest na forum opisane co potrzebne i jak to ugryźć..

z tego co kojarze to potrzebna Ci tego typu
    http://allegro.pl/mini-iso-blaupunkt...475946304.html

przejściówka i z niej lecisz rca+sterowanie do wzmacniacza i ze wznacniacza lecisz sobie osobno do głośników -niech ktoś poprawi jak się mylę.

jeżeli Ci chodzi żeby dołożyć fabryczne dsp to musisz już wygrzebać co i jak bo też jest ale niepamiętam dokładnie - o ile masz okablowanie to tragedii nie będzie.

teraz moje pytanie:
    co sądzicie o pomyśle żeby z ica'a pociągnąć sygnał rca do alpine w schowku i z niego przekazać dalej na wzmacniacz i dopiero na jakieś ciekawsze głośniczki?

chodzi mi żeby dać sygnał i zasilić alpine z ics... radio w schowku będzie odtwarzać na wejściu aux to co poleci z ics, a jeżeli będę chciał z usb czy z cd coś zagrać to przełącze sobie normalnie.
    Panel od radia myślę włożyć ściankę schowka pod szybą sądzę że będzie ok, sterowanie odbywać się będzie pilotem, a co ważne nie będzie widać że coś jest robione
    ARrrrr 1 6 6 3.0 V6

2. # ADS
    Akwizytorka
    Mieszka w
    Milano

Użytkownik Pirat drogowy Avatar dawid_007_04
    Mieszka w
    Tucze
    Auto
    Alfa 166 2,4 JTD 2000 r. Alfa 155 2,5 TD 1994r.
    Czas spędzony na forum
    16 d 10 h 50 m

Domyślnie

A dlaczego by nie podłączyć głośników bezpośrednio pod radio bez sygnału ICS?? Jeżeli nie masz telefonu w ICS-e to tak bym właśnie zrobił. Sam planuje takie modyfikacje, nie mam w ICE-e telefonu więc nie mam powodu by prowadzić z niego sygnał do radia i dopiero na głośniki. Co do miejsca na radio to spróbuj pod panelem od klimatyzacji..

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Nowt Sącz
    Auto
    Alfa Romeo 166 2004r. 2,4JTD Automat
    Czas spędzony na forum
    3 h 3 m

Domyślnie

Witam serdecznie,
    Szukam kogoś z małopolski kto podejmie się fachowej wymiany sprzętu audio w AR 166FL z DSP, z telefonem (2004r),

W skrócie - dostarczam sprzęt (wzmacniacz, tubę, laudlinka) i kupujemy odpowiednie głośniki (aby pasowały do drzwi/półki). Chodzi o zamontowanie tego w aucie, tak aby wszystko działało i było sterowane z ICS.
    Ostatnio edytowane przez hudy17 ; 09-04-2011 o 18:17

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Nowt Sącz
    Auto
    Alfa Romeo 166 2004r. 2,4JTD Automat
    Czas spędzony na forum
    3 h 3 m

Domyślnie

widzę że chyba nie znajdę podwykonawcy

w takim razie spróbuję sam...

przesledzilem caly wątek i nie znalazłem nigdzie parametrów głosników tylnej półki (chyba sie to zwie "woofery") - orientuje sie ktoś jaki rozmiar i specyfikacja?
    kupilem już emulator zmieniarki na USB (długo wyczekiwany do 166) wiec moze dzisiaj spróbuje zabrac sie do roboty

znalazłem na stronie pionieera liste dedykowanych glośników do AR 166:
    http://www.pioneer.pl/pl/products/ca.../speakers.html
    Ostatnio edytowane przez hudy17 ; 25-05-2011 o 15:54

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Maateusz
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.0 V6 Turbo
    Czas spędzony na forum
    3 d 17 h 32 m

Domyślnie

Witam. Mam takie pytanie czy te głsoniki http://allegro.pl/inphase-xt6c-profe...623487877.html Bede pasowały mi do tylnej połki do alfy 166 ? Zameirzam kupić jakies i sam nie wiem jakie. Moze mi ktos pomóc ?

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Olsztyn, Poland
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.4 JTD
    Czas spędzony na forum
    1 d 23 h 51 m

Domyślnie

Witam Panowie podepnę się do tematu . Otóż ostatnio zmieniłem audio w mojej alfie 166. Na przód założyłem zestaw odseparowany ze zwrotnicami hertz hsk 165 na tył zestaw odseparowany ze zwrotnicami hertz esk 165 a do tyłu wrzuciłem skrzynkę clariona sw3013b i wzmacniacz magnata 22hq. głośniki w drzwiach podłączone pod ics a wzmacniacz do skrzynki przez kostkę mini iso - chinch. Teraz koszty jakie poniosłem : głośniki przód i tył 660 zł(nowe sklep internetowy) wzmacniacz skrzynia i kable podłączeniowe 350zł (zestaw o wartości przynajmniej 800 zł wyhaczyłem za 350 zł) montaż w strefie ciszy w olsztynie 250 zł.
    Efekt rewelacja ! Zapraszam do mnie na odsłuch. Gra jak marzenie Wrażenia jak na koncercie . Skrzynka skręcona na minimum a ma wykop jak cholera.
    Koszty jakie poniosłem wcale nie są duże a wszystko gra o 10 klas lepiej. Pozdrawiam

Użytkownik Pirat drogowy Avatar dawid_007_04
    Mieszka w
    Tucze
    Auto
    Alfa 166 2,4 JTD 2000 r. Alfa 155 2,5 TD 1994r.
    Czas spędzony na forum
    16 d 10 h 50 m

Domyślnie

Potwierdzam, że głośniki Hertz zarówno seria HSK i ESK grają rewelacyjnie mam takie zamontowane w swojej Alfie, i w tym przedziale cenowym nie znajdziecie nic lepszego. Oczywiście oba zestawy odseparowane ze zwrotnicami, podłączone pod radio Pioneer zamontowane pod ICS-em, namawiam do montażu takiego radia bo standardowe radio gra fatalnie. Lub montaż wzmacniacza czterokanałowego pod głośniki w drzwi ponieważ ulepszanie Audio w samochodzie z tak kiepską jednostką centralną mija się z celem. Co do wooferów na tylnej półce to jeszcze tematu nie zamknąłem

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy 12345

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Tagi użytkowników

ile glosnikow alfa romeo 166

głośniki alfa 166

orginalne glosniki do alfa romeo 166

jakie głośniki alfa 166

alfa romeo 166 głosniki

alfa romeo 166 głośniki

jakie głośniki do alfy 166

alfa 166 jakie glosniki so pulki

Zakładki

Uprawnienia