Gdy
radio posiada dodatkowe wejście do sterowania , to da się to zrobić, ale jeśli takiej nie ma to niby do czego ma być podpięty ten interfejs? Są różne patenty podobne do Loudlink'a, ale zarówno mój kolega elektronik zajmujący się
Car-Audio, jak i ja nie widziałem takiego rozwiązania na własne oczy przy radiu posiadającym tylko wtyczkę ISO i Cinche.
Jednak jeśli jest to ostatni model Pioneer'a DEH-P6800MP, to ma on opcjonalnie możliwość podpięcia sterowania z kierownicy i nawet bodajże opcję podłączenia fabrycznego wyświetlacza (np do Opla). Natomiast poprzednie modele o rozszerzeniu 6800 (np KEH-P6800R) miały chyba tylko sterowanie z pilota oryginalnego.
Na tej stronie, którą podałeś są różne interfejsy, ale działają one przy posiadanym wejściu Remote lub podczerwieni, więc pewne się koledze uda ze swoim radiem, bo jego model podczerwień ma na 100%. Swoją drogą, sam się tym zainteresowałem, bo moje radio ma wejście na sterowanie i pewnie oprócz wyciszania sprawię sobie taki interfejs na inne funkcje, choć wcześniej będę musiał zrobić coś z guzikami na kierownicy, bo wycierają się niemiłosierne szybko.
Zakładki