Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Car Audio - sprzęt, modyfikacje dźwięku , nagłośnienie
    Użytkownik Pirat drogowy Avatar tomas1907
    Mieszka w
    Ornontowice
    Auto
    AR 156 SW 2003 1.9 JTD, Mito MA 105KM
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    6 d 19 h 58 m

Domyślnie Oryginalne radio a wzmacniacz

Nigdzie nie umie znaleźć jakie wyjścia/wejcia ma oryginalne radio te z CD po lifcie środka i czy ktoś steruje nieoryginalnym radiem z kierownicy
    Mam dobrej klasy wzmacniacz i oraz skrzynie i chciałbym sie podpiać

Moderator Romeo Pokaż na mapie Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    156 SW 1,9 05' i 2.5 V6 00'
    Czas spędzony na forum
    18 d 20 h 34 m

Domyślnie

Wyjścia RCA (czyli sygnał do zewnętrznej końcówki mocy) ani wyjścia na Sub w oryginalnym radiu nie ma. Normalnym trybem nie da się sterować innego radia z kierownicy. Z tyłu masz kostkę ISO i 3 kostki sterujące radiem i systemem bluetooth (o ile taki system w aucie posiadasz). Niektórzy dorabiają RCA ale jakoś mnie to nie przekonuje. Poza tym napisz jaki to wzmacniacz.
    Ostatnio edytowane przez Belfer ; 13-02-2010 o 09:18
    Nie ma zbyt szybkich aut.... są zbyt wolni kierowcy.

Mieszka w
    Ornontowice
    Auto
    Czas spędzony na forum
    6 d 19 h 58 m

Domyślnie

wzmacniacz to alpine V12 T420

Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Czas spędzony na forum
    18 d 20 h 34 m

Domyślnie

Czyli ładnie się zaczyna. Jednak z seryjnym radiem niewiele zdziałasz.

Mieszka w
    Ornontowice
    Auto
    Czas spędzony na forum
    6 d 19 h 58 m

Domyślnie

radio tez by sie znalazło niczego sobie pionner deh 6900 tzw delfinki i skrzynia tez niczego sobie carpower m-10 ten V-12 w mostko robi z nia co chce, tylko że sterowanie z kierownicy mnie kreci w tym standardowym radyjku

Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Czas spędzony na forum
    18 d 20 h 34 m

Domyślnie

Ze sterowaniem nie ma szans raczej. Musiał byś mieć wejście sterujące w radiu i elektronika amatora z wiedzą tajemną i dużym zacięciem, żeby to zrobić. Ja mam u siebie podłączone wyciszenie radia z kierownicy, ale było to dość banalne.

Użytkownik Romeo Avatar andro34
    Mieszka w
    Płońsk-holandia
    Auto
    Alfa Romeo 156 1,9 JTD 2005r i AR 147 JTDm 2005r.
    Czas spędzony na forum
    7 h 47 m

Domyślnie

Cytat Napisał Belfer27 Zobacz post
    Ze sterowaniem nie ma szans raczej. Musiał byś mieć wejście sterujące w radiu i elektronika amatora z wiedzą tajemną i dużym zacięciem, żeby to zrobić.
    są bardzo duże szanse żeby wszystko działało.był już temat na forum odnośnie sterowania z kierownicy nieoryginalnego radia,własnie z tamtąd mam tego linka do gościa który oferuje różne przejściówki i interfejsy.

tylko nie pamiętam tytułu tego tematu...

http://www.piloty.pl/index.html
    Załączone adresy Załączone adresy

Piloty zamienne, adaptery, kable, multimedia, car audio i nawigacja serwis - produkcja, sprzedaż wysyłkowa, oem

moja druga ulubienica...

Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Czas spędzony na forum
    18 d 20 h 34 m

Domyślnie

Cytat Napisał andro34 Zobacz post
    są bardzo duże szanse żeby wszystko działało.był już temat na forum odnośnie sterowania z kierownicy nieoryginalnego radia,własnie z tamtąd mam tego linka do gościa który oferuje różne przejściówki i interfejsy.

tylko nie pamiętam tytułu tego tematu...j

Gdy radio posiada dodatkowe wejście do sterowania , to da się to zrobić, ale jeśli takiej nie ma to niby do czego ma być podpięty ten interfejs? Są różne patenty podobne do Loudlink'a, ale zarówno mój kolega elektronik zajmujący się Car-Audio, jak i ja nie widziałem takiego rozwiązania na własne oczy przy radiu posiadającym tylko wtyczkę ISO i Cinche.

Jednak jeśli jest to ostatni model Pioneer'a DEH-P6800MP, to ma on opcjonalnie możliwość podpięcia sterowania z kierownicy i nawet bodajże opcję podłączenia fabrycznego wyświetlacza (np do Opla). Natomiast poprzednie modele o rozszerzeniu 6800 (np KEH-P6800R) miały chyba tylko sterowanie z pilota oryginalnego.

Na tej stronie, którą podałeś są różne interfejsy, ale działają one przy posiadanym wejściu Remote lub podczerwieni, więc pewne się koledze uda ze swoim radiem, bo jego model podczerwień ma na 100%. Swoją drogą, sam się tym zainteresowałem, bo moje radio ma wejście na sterowanie i pewnie oprócz wyciszania sprawię sobie taki interfejs na inne funkcje, choć wcześniej będę musiał zrobić coś z guzikami na kierownicy, bo wycierają się niemiłosierne szybko.

Piloty zamienne, adaptery, kable, multimedia, car audio i nawigacja serwis - produkcja, sprzedaż wysyłkowa, oem

Ostatnio edytowane przez Belfer ; 14-02-2010 o 12:44

Użytkownik Romeo Avatar andro34
    Mieszka w
    Płońsk-holandia
    Auto
    Alfa Romeo 156 1,9 JTD 2005r i AR 147 JTDm 2005r.
    Czas spędzony na forum
    7 h 47 m

Domyślnie

Cytat Napisał Belfer27 Zobacz post
    Gdy radio posiada dodatkowe wejście do sterowania , to da się to zrobić, ale jeśli takiej nie ma to niby do czego ma być podpięty ten interfejs? Są różne patenty podobne do Loudlink'a, ale zarówno mój kolega elektronik zajmujący się Car-Audio, jak i ja nie widziałem takiego rozwiązania na własne oczy przy radiu posiadającym tylko wtyczkę ISO i Cinche.

Jednak jeśli jest to ostatni model Pioneer'a DEH-P6800MP, to ma on opcjonalnie możliwość podpięcia sterowania z kierownicy i nawet bodajże opcję podłączenia fabrycznego wyświetlacza (np do Opla). Natomiast poprzednie modele o rozszerzeniu 6800 (np KEH-P6800R) miały chyba tylko sterowanie z pilota oryginalnego.

Na tej stronie, którą podałeś są różne interfejsy, ale działają one przy posiadanym wejściu Remote lub podczerwieni, więc pewne się koledze uda ze swoim radiem, bo jego model podczerwień ma na 100%. Swoją drogą, sam się tym zainteresowałem, bo moje radio ma wejście na sterowanie i pewnie oprócz wyciszania sprawię sobie taki interfejs na inne funkcje, choć wcześniej będę musiał zrobić coś z guzikami na kierownicy, bo wycierają się niemiłosierne szybko.
    zgadzam się z tobą że to nie jest taka prosta sprawa,wszystko zalezy od posiadanego radia.

miałem podobny problem w swojej AR 147,jest tam duże radio z navi i telefonem a niestety nie ma kierownicy wieofunkcyjnej.

chciałem to zmienić i kupiłem w super stanie rozbudowaną kierownicę od GT.
    niestety nie w alfie nie ma odpowiedniej instalacji więc dałem spokój.możliwe że jest na to jakiś sposób ale samochodem jeździ żona a jej jest to nie potrzebne.nie korzysta nawet z tempomatu który uruchomiłem zakładając oryginalną manetkę.

w 156 mam radio PIONEER-a i na kierownicy zamontowany oryginalny pilot od niego i to rozwiązanie bardzo mnie satysfakcjonuje.

moja druga ulubienica...

Użytkownik Maniak resoraków Avatar grzesb156
    Mieszka w
    Wroclaw
    Auto
    Alfa 156 1,9jtd 2004r
    Czas spędzony na forum
    11 h 31 m

Domyślnie

Tutaj masz opisane zlacza radia- http://elektron.pol.lublin.pl/users/...ble/isooem.htm

Złšcza ISO w radiach fabrycznych (OEM) - www.studio24.prv.pl
    http://elektron.pol.lublin.pl/users/djlj24/studio24/kable/isooem.htm

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

wzmacniacz pod oryginalne radio

oryginalne radio a wzmacniacz

Dorabianie wyjść RCA

rca w oryginalnym radiu

wzmacniacz navi

wzmacniacz oryginalny opel

dorabianie kostek do sterowania radia w kierownicy

oryginalne radio opel wzmacniacz

wzmacniacz pod radio alfa 156

standardowe radio i wzmacniacz

Tagi dla tego tematu

Zakładki