Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Car Audio - sprzęt, modyfikacje dźwięku , nagłośnienie
-
problem z głośnikami AR 166
Witam wszystkich.
Mam maly problem w mojej alfie. Zmienilem caly ICS i od tego momentu przestaly mi grac glosniki na tylnej półce. W przednich i tylnich drzwiach wszystko gra. Prosze o jakies informacje w czym moze byc problem i jak sobie z tym poradzic. Jestem nowy na forum i jesli ten temat byl poruszany to przepraszam. Pozdrawiam wszystkich i czekam na info.
-
25-02-2010 20:19 # ADS
Akwizytorka
-
Użytkownik
Pirat drogowy

Napisał
mysiora
Witam wszystkich.
Mam maly problem w mojej alfie. Zmienilem caly ICS i od tego momentu przestaly mi grac glosniki na tylnej półce. W przednich i tylnich
drzwiach wszystko gra. Prosze o jakies informacje w czym moze byc problem i jak sobie z tym poradzic. Jestem nowy na forum i jesli ten temat byl poruszany to przepraszam. Pozdrawiam wszystkich i czekam na info.
Sprawdzałeś w ustawieniach audio czy masz aktywowane DSP ? To na początek, potem pozostaje Ci jeszcze sprawdzenie czy kabelki dobrze podłączyłeś z tyłu ICSa.
-
Dzieki za info. Ale powiedz mi o co chodzi z ta aktywacja DSP?Wytłumacz jak prostemu chlopu
. Pozdrawiam i czekam na odpowiedz.
-
Użytkownik
Pirat drogowy

Napisał
mysiora
Dzieki za info. Ale powiedz mi o co chodzi z ta aktywacja DSP?Wytłumacz jak prostemu chlopu

. Pozdrawiam i czekam na odpowiedz.
Musisz wejść w ICS w audio (przycisk na ics), potem już pokrętłem wejść w ustawienia i tam powinna być opcja DSP a przy niej kwadracik do zaznaczenia "ptaszkiem". Jeśli "ptaszka" nie ma to znaczy, że funkcję DSP masz nieaktywną i trzeba ją zaznaczyć. Nie powiem Ci teraz krok po kroku, bo żona jeździ bellą i już tak dobrze nie pamiętam jak to leciała, ale opcja włączenia/wyłączenia DSP jest na pewno. Oczywiście pod warunkiem, że DSP masz, a zakładam że tak jest, skoro wcześniej Ci działało.
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Tagi dla tego tematu
Tagi użytkowników
Uprawnienia