• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Problem z kodem ICS

Matt21

Nowy
Auto
Po-Jeep Grand Cherokee - luźno spasowany, wysokoobrotowy 1.6 TS
Witam wszystkich. Byłem dzis w ASO po odbiór dłuuugo oczekiwanej karty kodowej, dostałem co widac na zdjęciach, chodziło mi o kod ICS i chyba go mam lecz pisze NAV CODE i kod 4233, wpisuje go a tu nic, 3 próba i blokada na godzine. A kod wpisuje tak pokrętełkiem wybieram 4233 i naciskam CONFERMA i nic sie nie dzieje nadal prosi o kod. Czy robie coś nie tak, czy mam ponownie odwiedzic juz bardziej wrogo nastawiony serwis Alfy?? ;// Bo jesli mimo moich uprzedzeń, ze chodzi mi o ICS dostałem inny kod to źle sie to dla nich skończy. :twisted:

z tego co wiem to kod ICS nie znajduje sie na zadnej karcie....
przynajmniej ja nie mam na karcie kodowej i tak tez panowie w ASO w BB mnie poinformowali, ze kazdorazowo kiedy potrzebowali uzyskac kod ICS, to musieli wyciagac radio i z niego zczytac jakis inny na podstawie ktorego dopiero producent byl w stanie przyslac ICS. Ale nie w formie zadnej karty ani niczego takiego, wiec zapewne w twoim przypadku jest podobnie....

I tak własnie było, tydzien temu byłem w ASO, wyciagnęli radio spisali jakies nr, chcieli też nr nadwozia, spisali co trzeba i powiedzieli abym za tydzien zadzwonił. tak zrobiłem, mówili ze to kod ICS a nie działa. pomocy bo wydałem juz na to prawie 500zł i jak nie bedzie działac to mnie coś trafi.Miał ktos podobny problem??Czy ten kod który dostałem to wogóle ICS?

kod ICS jest 4ro cyfrowy, to fakt. Ale na moje oko to dostales kod do NAVI, pytanie tylko czy w ogole posiadasz taka opcje w swoim samochodzie??
ja mialem ten sam problem z kodem ICS, ale w moim przypadku prostsze okazalo sie zatelefonowanie do salonu w DE, w ktorym auto zostalo zakupione jako nowe i tam mieli wszystkie jego dane, wlacznie z kodem ICS wlasnie i po ustaleniu kto byl pierwszym wlascicielem, oraz numeru VIN, mila Pani szybko podala mi kod ICS. W ASO w BB kazali czekac 2 tygodnie, ale sie nie zdecydowalem. w ciagu dokladnie niecalej minuty mialem to telefonicznie. jedno co mi powiedzieli na 100% to to ze ICS Code nie wystepuje na zadnej karcie kodowej, jaka mozna zamowic. Pieron wie czy to prawda... ale Fiat Auto Poland w Bielsku chyba wie co mowi.

A mi cały czas mówili ze to ICS i męczyłem ich o to jak mogłem, że to własnie o ten kod mi chodzi ciagle zapewnieli ze na karcie przychodzi z Włoch, szczerze odradzam ASO w Rzeszowie, nie znaja sie na niczym i obsługa okropna, mam ich auto a traktuja człowieka jak wroga. Miał jeszcze ktos podobny kłopot chce coś wiedziec na ten temat abym mógł przy mojej nastepnej wizycie (juz mało przyjacielskiej) coś nieco im wygarnąć. :evil: , kase wzięli, a w zamian dale mi chyba jakiś bezużyteczny kod, pociąć się można :evil: zaczynam powoli załować mojego zakupu, krew mi sie gotuje poprostu.

taaaak i 500zł szlag trafi bedę ich wałkował do oporu, jak tam w czwartek wpadne to zatrzesę tym ASO, kase wzieli z uśmiechem a teraz lipa.

To jest kod od navi, karta z kodem od ICS jest szara, z tworzywa i ma napis CODE CARD ICS. Powinien tam być numer seryjny kompa i 4ro cyfrowy kod. Jak chcesz moge zdjęcie na maila ci puścic.

Jak tylko masz możliwosc to bede wdzieczny mail kiszkaxx@poczta.fm, jak tam wpadne do Rzeszowa to krew sie poleje i bynajmniej nie moja. czyli dali mi kod do navi, a wałkowałem tyle razy ICS mi potrzeba. ehhh tępota ludzka nie zna granic. :>>>

Ja mam takie 3 karty jak zablokuje ics to wpisuje kod ze srodkowej czasami woła kod do nawi ten z pierwszej karty a trzecia jest to kod kluczyka.

Ty potrzebujesz środkowej karty.

Dzięki, wydrukuje wszystko i przejade sie w czwartek do Reszowa, aż wierzyć nie mogę ze mimo mioch uprzedzeń że chodzi mi o ICS, oni mogli sie pomylic, sami mi przecież tłumaczyli o co w tym chodzi, porażka a nie specjaliści. Dzieki za fotki jeszcze raz, tyczy sie to lejek20 i Sysio166 :wink:

A tak nie na temat, próbował ktos zaślepić zawór EGR?? daje to coś? No i wogóle gdzie go szukać bo chociaż bym go sobie wyczyscił :idea:

Nie próbowałem go zaślepiać i nie wiem czy to coś daje ale moge ci podpowiedzieć gdzie sie on znajduje.
A mianowicie znajduje sie on z przodu silnika na kolektorze wydechowym taka bańka do której od góry dochodzi jeden mały wężyk a z boku w prawo odchodzi metalowa rurka w takim oplocie która idzie do kolektora dolotowego.

Dzięki, u mnie silnik wyglada troszke inaczej ale skoro jest na kolektorze wylotowym to znajde. :P Jak juz pisałem u mnie silnik wygląda inaczej, kolektory są osłoniete, po sciągnieciu osłony nic ciekawego nie widać, turbo jedynie, jedna rzecz, która może przypominac EGR to chyba siłownik geometrii turbiny pozatym nic tam nie widze, dodam ze mam auto z 2001 roku wersja 140km.Niby aż tak pilne to nie jest ale podobno zabrudzony EGR nic dobrego nie robi więc chciałem go wyczyścić :mrgreen:

Aha jak masz ten nowszy silnik to będziesz miał coś takiego:

Dzięki, znalazłem to juz na innej stronce, to EGR sterowany elektrycznie przez centralkę wtrysku wiec chyba nie wymaga czyszczenia, nie dochodza do niego spaliny, tak mysle przynajmniej. dochodzą do niego kabelki wiec nic tam nie mam do szukania. :mrgreen:

jeśli ktoś by miał kiedyś problem z kodem z tym radyjkiem chętnie pomoge w rozkodowaniu 508693314

Matt21 napisał:
A mi cały czas mówili ze to ICS i męczyłem ich o to jak mogłem, że to własnie o ten kod mi chodzi ciagle zapewnieli ze na karcie przychodzi z Włoch, szczerze odradzam ASO w Rzeszowie, nie znaja sie na niczym i obsługa okropna, mam ich auto a traktuja człowieka jak wroga. Miał jeszcze ktos podobny kłopot chce coś wiedziec na ten temat abym mógł przy mojej nastepnej wizycie (juz mało przyjacielskiej) coś nieco im wygarnąć. :evil: , kase wzięli, a w zamian dale mi chyba jakiś bezużyteczny kod, pociąć się można :evil: zaczynam powoli załować mojego zakupu, krew mi sie gotuje poprostu.

hey
no niestety ASO w Rzeszowie nie ma najlepszej opinii, ale u mnie jakimś cudem udało się zamówić kod do ICS'a i działa - musiałem poczekać około 10 dni roboczych. Ten kod co dostales to niestety nie jest to co jest Ci potrzebne

Mi też przysłali już dawno temu ten kod i działa, za druga próbą się im udało :wink:

Kurde, też nie mam tego kodu. Posiadam tylko kod z tym kluczykiem. Mam w związku z tym pytanko, skoro u mnie ICS działa, to w jakiej sytuacji będę tego kodu potrzebował, może powinienem go zamówić na zapas?

Będzie Ci on potrzebny gdy padnie Ci aku lub gdy go odepniesz. :wink:

Amortyzatory
Powrót