Skoro jakość dźwięku jest lepsza bez głośników w półce to dlaczego fabryka wymyśliła głośniki w tylnej półce? I jak ma się nagłośnienie BOSE są głośniki w półce też czy ich nie ma?
Czyli widzę, że preferujesz bardziej rodzaj muzyki a nie jej jakość. Widać nie siedziałeś nigdy w alfie z dobrze zestrojonym audio bo wtedy nie pytał byś nawet o wkładanie głośników w półkę. Jeśli chcesz już koniecznie tam coś włożyć to tutaj masz dobry zestaw (o ile można tak powiedzieć o głośnikach elipsoidalnych) :http://www.allegro.pl/item1107714062...wyprzedaz.html
Pozdrawiam.
Nie ma zbyt szybkich aut.... są zbyt wolni kierowcy.
Skoro jakość dźwięku jest lepsza bez głośników w półce to dlaczego fabryka wymyśliła głośniki w tylnej półce? I jak ma się nagłośnienie BOSE są głośniki w półce też czy ich nie ma?
Fabryka też dała żałosne głośniki w drzwiach i inne rzeczy wymagające ulepszenia we własnym zakresie więc miejscem na głośniki w półce bym się nie sugerował. Idąc tym tokiem myślenia daleko nie zajdziemy.
Jak w młodości jeździłem na tylnej kanapie, to strasznie nie cierpiałem tego hałasu 20 cm od mojej głowy (głośniki w półce) i zawsze prosiłem tatę o przerzucenie fadera w całości na przód.
Zainwestuj lepiej w DLS RS6A np. do przodu, a usłyszysz różnicę.
Alfa Romeo 147 1.6 TS 105KM 2003 -> Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA 170KM 2011
Ja mam oryginalne głośniki i naprawdę nie narzekam grają według mnie bardzo dobrze porównywalnie do tych JBL ale może się nie znam tylko że w JBL są dwu drożne a w drzwiach mam niskotonowe...
Różnica jest i to duża. Tyle że sama wymiana głośników daje marne efekty. Dobre wytłumienie i solidny montaż daje zauważyć różnicę między seryjnymi głośnikami a czymś bardziej wyszukanym.
Belfer też właśnie je oglądałem i się zastanawiam nad nimi.
Ten zestawik DLS RS6A jest całkiem całkiem... tylko cena
Tak piszecie o wytłumieniu auta itd itp... zrobił bym to jeśli chciałbym zainwestować w audio za pare ładnych stówek i aby bardzo dobrze mi grało, ale te auto służy też jako samochód rodzinny więc takie zabawy są nie opłacalne
Co do Michała że seryjne głośniki dobrze graja to się zgodzę bo wcześniej na próbę włożyłem w przednie drzwi Magnata niskotonowe i szczerze to seria lepiej gra...
Pozdro
!!!!
Wytłumienie jednych drzwi w miarę dobrymi matami to koszt około 20 zł i godzina roboty więc argument finansowy moim zdaniem odpada. Madnat a magnat to różnica a ja nie wiem jakiego modelu to dotyczyło. Miałem już 2 156 i w obu przypadkach dźwięk seryjnego audio był co najmniej niskiej jakości. Tutaj chodzi między innymi i rezonans, dudnienie drzwi i odsłuch poszczególnych tonów. Skoro Wy nie widzicie różnicy to rozmowa o zmianie głośników nie ma dalszego sensu.
nie chciałem nic ruszać w car audio ale może ktoś mi powie jak wytlumić drzwi, czym i jak to zrobic żeby się tam wg. dostać ?
Tutaj masz trochę o matach: [156] Dystanse MDF
http://www.forum.alfaholicy.org/car_...lka_pytan.html
Poza tym poszukaj na forum bo dużo było porad odnośnie audio w AR 156. W razie potrzeby pisz na PW. Gdzieś mam zdjęcia z wygłuszania mojej AR.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki