Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Car Audio - sprzęt, modyfikacje dźwięku , nagłośnienie
    Użytkownik Romeo Avatar KUBAS
    Mieszka w
    SZCZECIN/GRYFINO
    Auto
    SeatCordoba(SW)...1,416V:)
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    19 h 56 m

Wink Głośniki Jakie?

Witam
    Czaje się na zakup głośników na tylną półkę do swojej 156 w sedanie, potrzebował bym w przystępnej cenie, które dają jakiś ładne brzmienie basowe...
    Czy ktoś już przerabiał ten temacik? Co polecacie? Jaki dokładny rozmiar tam jest

Pozdrawiam
    !!!!

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Poznań / Radziejów
    Auto
    Alfa 156 1.9 JTD 1998r sedan
    Czas spędzony na forum
    N/A

Domyślnie

Rozmaru nie znam ale polecam blaupunkta głosniki. Z tego względu że to tyla półka nie muszą być dwudrożne a jedynie z zakresu niskich i średnich tonów. Chyba że w przyszłości bedziesz montował skrzynie basową to każdy wysoki dźwięk sie przyda. ale blaupunkt na pierwszym miejscu wg mnie.

Mieszka w
    SZCZECIN/GRYFINO
    Auto
    Czas spędzony na forum
    19 h 56 m

Domyślnie

Gdyby bagażnik był większy to nie inwestował bym w głośniki na półkę tylko zakupił skrzynkę, bo chodzi o to że brakuje mi basu Wiem że są małe tuby które można nawet wcisnąć pod fotel, ale ceny są przerażające. Dlatego chcę zakupić sobie jakieś głośniki...

---------- Post dodany o godzinie 19:59 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 18:11 ----------

Co za inteligent przerzucił ten temat...zmieniając w opisie na SW??!!
    !!!!

Użytkownik Romeo Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Distinctive 2011
    Czas spędzony na forum
    29 d 8 h 28 m

Domyślnie

Po co głośniki w półkę???!!! Nie dość, że wsiowo wygląda (a my tu jesteśmy estetycznie wyczuleni), to jeszcze ma średni wpływ na brzmienie. Zainwestuj w dobry przód, wzmacniacz + ew. coś do basu.
    Alfa Romeo 147 1.6 TS 105KM 2003 -> Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA 170KM 2011

Moderator Romeo Pokaż na mapie Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    156 SW 1,9 05' i 2.5 V6 00'
    Czas spędzony na forum
    18 d 20 h 34 m

Domyślnie

Cytat Napisał KUBAS Zobacz post
    Gdyby bagażnik był większy to nie inwestował bym w głośniki na półkę tylko zakupił skrzynkę, bo chodzi o to że brakuje mi basu Wiem że są małe tuby które można nawet wcisnąć pod fotel, ale ceny są przerażające. Dlatego chcę zakupić sobie jakieś głośniki...

---------- Post dodany o godzinie 19:59 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 18:11 ----------

Co za inteligent przerzucił ten temat...zmieniając w opisie na SW??!!
    Nie kupuj nic w półkę tylko wytłum dobrze drzwi i załóż np Helixy Dark blue.
    Nie ma zbyt szybkich aut.... są zbyt wolni kierowcy.

Użytkownik Romeo Ghost Highway Champion Football league jumper Champion
    Mieszka w
    Tarnowskie Góry
    Auto
    Była Alfa Romeo 145 QV; Alfa Romeo 156 2.0 TS 1998; Jest Audi A6 Avant 2.5 TDi V6
    Czas spędzony na forum
    3 d 9 h 10 m

Domyślnie

Dlaczego uważacie że głośniki do półki to zły pomysł? Ja mam u siebie 6x9 bo takie idealnie pasują JBL modelu dokładnie nie pamiętam bo kupiłem je razem z autem, są dwu drożne i grają wyśmienicie kto wsiada do mojego auta to zaraz się pyta co mam za głośniki co tak fajnie gra a w drzwiach mam oryginały i grają dobrze ale to też zasługa radio które dobrze nimi steruje. Co do skrzyni w bagażniku to się zgodzę że jest mało miejsca ale tragedii nie ma ja mam dosyć dużą skrzynię i jeszcze umiem się spakować więc daje radę wszystko zależy od tego jakiego basu oczekujesz. Wracając do głośników w półce to tak jak pisałem wyżej 6x9 a jaką firmę to trzeba samemu zadecydować ale Hertz, JBL też może być ale tylko parę produktów tej firmy ma dobrą jakość w stosunku do ceny a reszta to już kwestia wypowiedzi osób co mają takie głośniki

Użytkownik Romeo Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Distinctive 2011
    Czas spędzony na forum
    29 d 8 h 28 m

Domyślnie

Cytat Napisał michal87tg Zobacz post
    Dlaczego uważacie że głośniki do półki to zły pomysł?
    Bo założeniem stereo jest to, że głośniki są PRZED słuchaczem, a nie za nim. I z takim założeniem są realizowane płyty. Być może przy łupaninie typu Britney Spears albo inne współczesne "gwiazdy" nie ma to znaczenia, ale włącz sobie np. Rolling Stones i usiądź tyłem do głośników. Dla mnie różnica jest.
    Alfa Romeo 147 1.6 TS 105KM 2003 -> Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA 170KM 2011

Moderator Romeo Pokaż na mapie Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    156 SW 1,9 05' i 2.5 V6 00'
    Czas spędzony na forum
    18 d 20 h 34 m

Domyślnie

Cytat Napisał michal87tg Zobacz post
    Dlaczego uważacie że głośniki do półki to zły pomysł? Ja mam u siebie 6x9 bo takie idealnie pasują JBL modelu dokładnie nie pamiętam bo kupiłem je razem z autem, są dwu drożne i grają wyśmienicie kto wsiada do mojego auta to zaraz się pyta co mam za głośniki co tak fajnie gra a w drzwiach mam oryginały i grają dobrze ale to też zasługa radio które dobrze nimi steruje. Co do skrzyni w bagażniku to się zgodzę że jest mało miejsca ale tragedii nie ma ja mam dosyć dużą skrzynię i jeszcze umiem się spakować więc daje radę wszystko zależy od tego jakiego basu oczekujesz. Wracając do głośników w półce to tak jak pisałem wyżej 6x9 a jaką firmę to trzeba samemu zadecydować ale Hertz, JBL też może być ale tylko parę produktów tej firmy ma dobrą jakość w stosunku do ceny a reszta to już kwestia wypowiedzi osób co mają takie głośniki
    Montaż głośników w półce może jedynie wzmocnić bas i to z dużym echem ze względu na bagażnik, działający jak pudło rezonansowe. Natomiast scenę stereo tworzy się właśnie poprzez przód i jak najszerzej umiejscowione soprany oczywiście w odseparowanym zestawie. Na forum już o tym wiele napisano, więc lepiej poszukać niż powielać to samo w kółko.
    Nie ma zbyt szybkich aut.... są zbyt wolni kierowcy.

Użytkownik Romeo Ghost Highway Champion Football league jumper Champion
    Mieszka w
    Tarnowskie Góry
    Auto
    Była Alfa Romeo 145 QV; Alfa Romeo 156 2.0 TS 1998; Jest Audi A6 Avant 2.5 TDi V6
    Czas spędzony na forum
    3 d 9 h 10 m

Domyślnie

Rozumiem cie tylko nie zawsze uda się wszystko od razu odszukać i dlatego niektóre tematy się powielają car audio to temat długi i szeroki jak rzeka i dużo rzeczy dowiadujemy się po teście jednej i drugiej opcji powiem tak że nie słuchałem starych kawałków i to może dlatego nie słyszę różnicy a muszę to sprawdzić u siebie, bo każdy dąży żeby dźwięk powalał jakością a nie głośnością

Mieszka w
    SZCZECIN/GRYFINO
    Auto
    Czas spędzony na forum
    19 h 56 m

Domyślnie

Czemu głośniki mają szpecić? W końcu są maskownice które zasłaniają głośniki. Nie oczekuje potężnego basu z takich głośników to rzecz jasna. Jeżdzę tez z dziećmi a to im by raczej nie służyło, chociaż z drugiej strony moja starsza córa lubi głośną muzykę a ma tylko półtora roczka, nie całe Dlatego też iż mam dzieci to do bagażnika ledwo co pcham wózek, więc nie ma mowy o skrzyni basowej w bagażniku.
    Piszecie ze muzyka powinna być tylko z przodu, jak dla mnie jest okej jeśli dzwięk dobiega z wokoło mnie... Może to bez kitu zależy od rodzaju muzyki jakiej się słucha, no ale ja akurat słucham bardziej nowoczesnej
    !!!!

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Zakładki

Uprawnienia