Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Car Audio - sprzęt, modyfikacje dźwięku , nagłośnienie
-
Użytkownik Embrion

Rozmaru nie znam ale polecam blaupunkta głosniki. Z tego względu że to tyla półka nie muszą być dwudrożne a jedynie z zakresu niskich i średnich tonów. Chyba że w przyszłości bedziesz montował skrzynie basową to każdy wysoki dźwięk sie przyda. ale blaupunkt na pierwszym miejscu wg mnie.
-
Użytkownik Romeo

Po co głośniki w półkę???!!! Nie dość, że wsiowo wygląda (a my tu jesteśmy estetycznie wyczuleni), to jeszcze ma średni wpływ na brzmienie. Zainwestuj w dobry przód, wzmacniacz + ew. coś do basu.
Alfa Romeo 147 1.6 TS 105KM 2003 -> Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA 170KM 2011

Napisał
KUBAS 
Gdyby bagażnik był większy to nie inwestował bym w głośniki na półkę tylko zakupił skrzynkę, bo chodzi o to że brakuje mi basu

Wiem że są małe tuby które można nawet wcisnąć pod fotel, ale ceny są przerażające. Dlatego chcę za
kupić sobie jakieś głośniki...
---------- Post dodany o godzinie 19:59 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 18:11 ----------
Co za inteligent przerzucił ten temat...zmieniając w opisie na
SW??!!
Nie kupuj nic w półkę tylko wytłum dobrze drzwi i załóż np Helixy Dark blue.
Nie ma zbyt szybkich aut.... są zbyt wolni kierowcy.

Dlaczego uważacie że głośniki do półki to zły pomysł? Ja mam u siebie 6x9 bo takie idealnie pasują JBL modelu dokładnie nie pamiętam bo kupiłem je razem z autem, są dwu drożne i grają wyśmienicie kto wsiada do mojego auta to zaraz się pyta co mam za głośniki co tak fajnie gra a w drzwiach mam oryginały i grają dobrze ale to też zasługa radio które dobrze nimi steruje. Co do skrzyni w bagażniku to się zgodzę że jest mało miejsca ale tragedii nie ma
ja mam dosyć dużą skrzynię i jeszcze umiem się spakować więc daje radę wszystko zależy od tego jakiego basu oczekujesz. Wracając do głośników w półce to tak jak pisałem wyżej 6x9 a jaką firmę to trzeba samemu zadecydować ale Hertz, JBL też może być ale tylko parę produktów tej firmy ma dobrą jakość w stosunku do ceny a reszta to już kwestia wypowiedzi osób co mają takie głośniki
Użytkownik Romeo

Napisał
michal87tg 
Dlaczego uważacie że głośniki do półki to zły pomysł?
Bo założeniem stereo jest to, że głośniki są PRZED słuchaczem, a nie za nim. I z takim założeniem są realizowane płyty. Być może przy łupaninie typu Britney Spears albo inne współczesne "gwiazdy" nie ma to znaczenia, ale włącz sobie np. Rolling Stones i usiądź tyłem do głośników. Dla mnie różnica jest.
Alfa Romeo 147 1.6 TS 105KM 2003 -> Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA 170KM 2011

Napisał
michal87tg 
Dlaczego uważacie że głośniki do półki to zły pomysł? Ja mam u siebie 6x9 bo takie idealnie pasują JBL modelu dokładnie nie pamiętam bo kupiłem je razem z autem, są dwu drożne i grają wyśmienicie kto wsiada do mojego auta to zaraz się pyta co mam za głośniki co tak fajnie gra a w
drzwiach mam oryginały i grają dobrze ale to też zasługa
radio które dobrze nimi steruje. Co do skrzyni w bagażniku to się zgodzę że jest mało miejsca ale tragedii nie ma

ja mam dosyć dużą skrzynię i jeszcze umiem się spakować więc daje radę wszystko zależy od tego jakiego basu oczekujesz. Wracając do głośników w półce to tak jak pisałem wyżej 6x9 a jaką firmę to trzeba samemu zadecydować ale Hertz, JBL też może być ale tylko parę produktów tej
firmy ma dobrą jakość w stosunku do ceny a reszta to już kwestia wypowiedzi osób co mają takie głośniki
Montaż głośników w półce może jedynie wzmocnić bas i to z dużym echem ze względu na bagażnik, działający jak pudło rezonansowe. Natomiast scenę stereo tworzy się właśnie poprzez przód i jak najszerzej umiejscowione soprany oczywiście w odseparowanym zestawie. Na forum już o tym wiele napisano, więc lepiej poszukać niż powielać to samo w kółko.
Nie ma zbyt szybkich aut.... są zbyt wolni kierowcy.

Rozumiem cie tylko nie zawsze uda się wszystko od razu odszukać i dlatego niektóre tematy się powielają car audio to temat długi i szeroki jak rzeka i dużo rzeczy dowiadujemy się po teście jednej i drugiej opcji powiem tak że nie słuchałem starych kawałków i to może dlatego nie słyszę różnicy a muszę to sprawdzić u siebie, bo każdy dąży żeby dźwięk powalał jakością a nie głośnością
Użytkownik Romeo
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Tagi dla tego tematu
Uprawnienia